Monday, October 13, 2008

ke rumah maya pula..

pimp myspace profile
lepas rumah kak an, kami beramai-ramai ke rumah maya.. mase on d way ke keter tu kan abah received call tau.. ade system down, kene lightning.. adoiii hati dah rase risau dah. En.abah dah siap inform dah, "kalo urgent nak kene abang pg site, abang tinggalkan ibu & haziq kat sane je la yer..nanti bile ibu dah setel abg jemput" saya pun jawab slow jer.., "ye la.." mase dah nak dekat sampai rumah maya tu En Abah received update call inform kan system yg down tu still under control.. fuhhhh LEGAAAA!!
sampai depan pintu rumah maya, ketuk punye ketuk salam punye salam tak berjawab.. kak an dah ckp, "Sub, ko betul ni sub... betul ke ni rumah nyer?? akak tengok kasut ni ha macam bukan saiz maya jer..?" Sub jawab lak, " Betul kak, kalo tak caye ni ha alamatnye..(sambil tunjuk sms henpon Pn Sub)" Saya kat tepi dah kekeh-kekeh gelak. Betul dah alamatnye, tapi pesal takde org buka pintu.. tak puas hati, sub tipon maya.. Sekali silap rumah daaa... dlm sms tu tulis no 1 rumahnye.. rupe-rupenye rumah dia no 3.. lerr.. maya! ko lupe ke ape no rumah ko sendiri...
lame gile kami kat rumah maya.. terkekeh kekeh gelak sane sini.. sub buat lawak bagai, series tak tahan nak gelak je manjang.. sampaikan tudung sub byk kali tebukak pinnye.. besar sgt gelak tu.. seb baik gelak tak sampai tinga.. nampak gaye pn sub kene pi jakim cari kusang power tahan lasak sket, nak-nak bile jumpe dgn kami-kami.. (kusang = brooch) sesi bergambaran pun bermula... masing-masing.. dah takde ayu dah.. kalo dulu mase sekolah bile bergambar bajek ayu sensorang.. la ni? takde maknenye dahh.. anak-anak kami yg tgh mengerumuni baby.. anak member maya tu.. tu seb baik ade member maya, kontrol sket la perangai memasing.. kalo kami-kami je tinggal agaknye kalah gelak kuntilanak.. ape yg dpt diperati kan dr pemandangan saya kak an gak la macam form 5 dulu.. sama je badan.. kak, bg tips sket... cemane nak menten??
nampak betul badan ku telah di pam ketupat & kuih raya.. huhuhu kene diet ni.. sebelum kekembangan terus menular.. maya... ko kate aritu ko nye menu laksa johor.. aku mcm tak nampak jer laksa johornye.. ko buat mee kari ke aritu ek? aku tak makan pun mee dgn kari tu.. aku makan mee sup jer..

2 comments:

minna minna said...

ko suke wat aku serba salah n serba x kena..betul2 byk mintak sowi erk zulie..sian kat ko..lenkali ek aku wat kan..tp x der la sedap mana pun..

Ietams said...

tak pe la.. kalo tak raye pun, buleh je aku pi mkn laksa johor ko tu
tahun depan ade gi maya..

Sensasi nya..,

Us together..