Saturday, August 30, 2008

Soklan Periksa...

Dapat soklan Kuiz dari Kak Ras, jenuh nak memikir kan jawapan utk soklan-soklan kak ras ni… 1) What is the most important thing in your life? My Husband, My Baby & My Family 2) What is the last thing that you bought with your own money? Tak tau nak jawap ape dgn soklan ni.. 3) Where do you wish to get married? Kat rumah mak & abah. Dah 4 tahun yg lepas punnn.. 4) How old do you think you will be permanently owned by your love? 24++, mase dah jadik bini En. Abah 5) Are you in love? Of Course LeRR, dulu, kini dan selamanye…Ohh Encik Abah ku sayangg.. 6) Where was the last restaurant you had dinner? Sejak dah rajin masak ni kan, last makan kat kedai dekat Restoran Tasik Shah Alam.. Bagus saye skrg ni, rajin ke dapo..(ala.. yg pegi belanje makan sempene besday Encik Abah tuu) 7) Name the latest book that you bought? Beli Buku ABC utk haziq aritu kat Giant.. ape ek namenye, ermmm.. ha! Seronok Bersama ABC Buku Bergambar. (hehehe..beli buku jenis gini buleh claim income tax..tahun depan) 8) What is your full name? Zu.. Ita…. Aka Ibu Haziq 9) Do you prefer your mother or father? Both akan tetapi, bile nak bercerita any topic, prefer dgn Mak lagi than abah 10) Name a person that you really wish to meet in real life for the first time. Tak terfikir pulak siape 11) Christina or Britney? Dulu-dulu minat gak dgn Britney sbb dia kan ala-ala comey je.. tapi sejak dia dah meroyan terus tak berape minat. Dah jadi macam tak sudah je saya tengok. Christina tu memang dari dulu lagi tidaklah saya minat. 12) Do you do your own laundry? Yer, tiap hari. Sehari missed kompem penuh sebakul.. huhuhu tak sanggup..tak sanggup.. 13) The most exciting place you want to go? Mekah… My dream place ever. Bile dah lepas hajat sampai ke Mekah, baru ade rasa nak pegi tempat menarik yg lain. 14) Hugs or kisses? Kalo dah hugs, komfem la kisses tu menambahkan lagi perisanya,.. :) 15) Point out 5 things about the person who tagged you. Pasal Kak Ras Ehh; Saya Kenal dari alam Blogger. Real life tak penah lagi bersua.. Saya cume luahkan ape yg kelihatan di mata saye je la yer, iaitu; 1. Wajahnye keibuan 2. Nampak Lembut orangnye 3. Tutur kata amat teratur & ayatnye sedap je tersusun. Bile bace rase tenang je jiwa ku ini… auww! Kalo jadi novelis pun okey ni, Buleh Jual!! 4. Sejuk je mata bile memandang.. (ikhlas ni kak..) 5. Seorang Ibu yg amat rapat dgn anak-anaknya.. 16) 8 things I am passionate about: 1. Breastfeeding 2. Tudung cantik, berkualiti di jual dengan harga yg murah 3. Kasut 4. Baju/pakaian Haziq 5. Jualan Murah 6. Buku ABC Haziq 7. Resipi 8. Baju 17)8 things I say too often: 1. La ilaha illallah Muhammadarrasulullah.. 2. Ashtaghfirullah 3. AllahuAkbar 4. Ler.. 5. Apesal la.. 6. Hek Elleh 7. ya Allah 8. Syukur Alhamdulillah 18) 4 books I’ve read recently: 1. Seronok Bersama ABC Buku Bergambar 2. A guide to Easy English-Malay Conversation 3. English For Beginners Series Volume 1 4. Dia Lebih Mengerti – Norhayati Berahim 19)8 songs I could listen to over and over again: 1. Hanya kau Yang mampu – Aizat 2. Makhluk Tuhan Paling Seksi-Mulan Jameela (lagu feveret Haziq) 3. Ketahuan – Matta (Haziqnye feveret gak) 4. Datanglah – Faizal 5. Un Break My Heart – Tony Braxton 6. Seal With A Kiss 7. Hujan dan Air Mata – Saleem Iklim 8. Tiada lagi – amy search 20)8 things I learned last year: 1. Jangan terlalu berterus terang 2. Jangan Cepat terpedaya 3. Tak boleh terlalu percaya. 50-50 okey, terutama pada rakan sekerja, tak semestinya dia jujur 100% pada kita. 4. Harus Sentiase berwaspada 5. Ikhlas dalam setiap perbuatan 6. Biar ape org lain nak kata, semua tu adalah dugaan dlm kehidupan 7. Mendiamkan diri adalah penawar dalam segala hal 8. Masak & makan di rumah sungguh menjimatkan & berkhasiat Fuhhhh penattt…. LEGAA rasa, dapat gak siap soklan periksa kak Ras ni.. peluh-peluh ni ha nak nyiapkan…2 soklan tu series saye blurr.. takde jawapan utk soklan tu.. Buleh tak??

3 comments:

ras-adieza said...

ya allah ieta..mengembang ni macam baking soda. Tq atas pujianmu.... Ietapun tak kurang semuanya.

Ietams said...

takpe kembang punn... macam apam tu, lagi kembang lagi sedap...

ina's said...

zulie...seal with the kiss..i likeeeeeee...

Sensasi nya..,

Us together..