Friday, July 4, 2008

Jumpe Kak An Ari tu...

kan saya citer ari Jumaat lepas, 27hb June aritu sy jumpe kak An kat Mines.. Jadi saya nak sambung la citer perjumpaan kami yg amatlah singkat nye tu. Tu la, kalo la byk masa lagi best, bule sembang lelama.
Kak An ade ckp kat saya yg dia join main bowling, buat kat Mines pula. Ape lagi terus la timbul idea nak pegi jumpe-jumpe an kat Mines tu. Mines tu dah dekat sgt dgn opis saya ni. Buleh le menyinggah sembang-sembang, gelak-gelak. Memang berharap bos besa takde opis masa petang tu, alhamdulillah mmg dia takde. Memang boleh sgt la kalo nak balik on time 5.30pm even koje melambak lagi.. Tapi Cabut je la. almaklumla semangat berkobar-kobar nak jumpe kak An, bukan selalu dapat peluang gini. Alang-alang dah dekat tu kan..,
Masa saya sampai kat bowling Mines tu series saya terpinga-pinga sensorang, kaver malu gitu mencari-cari mane satu kak AN. Dah lama tak jumpe la kan.. series saya panik. macam tak nampak je muke kak An. Walaupun saya dah aim dah awek sorang tu, tapi tetap tak rasa yakin tu Kak An, (cume nampak pandangan sisi je)saya pun cube la SMS, tengok betul ke tak tu Kak An. Ye la diri belakang awek tu, tengok samada dia tengok henset ke tak. Sebaik saja saye send SMS tu, henset awek tu pun bunyi. Bile nampak je kompem awek tu yg tengok henset. Dgn secepat yg munkin saya peluk blakang kak An.. wahhhh Xcited betul saya mase tuu!! salam, cium & peluk sume la.. Betapa rindunyeee....!! gelak dulu dari bercerita. Lepas je berpeluk bercium dgn Kak An, anak nye Faiz pula nak berpeluk cium ..ha cium peluk gak.. macam dah lama tak jumpa juga.. saya memang excited sangat tengok anak-anak kak An, wuiyaii comey banget. mata bulat.. pipi pun bulat.. geram je.. byk gak saya snap sana sini. tapi yg macam Kak An katekan yg anak² nye mmg aktif. tak duduk diam. Byk gamba yg tak proper. Shaking nye la.. Berjalan la.. gerak la..gamba yg ade ni pun dah puas pilih dah ni. Kire Okey la yang ni
faiz the ensem boy.. Macho kan Faiz??!! renungannye yg tak tahan tuu..
ni gamba Kak An dgn anak daranya, afiqah. gerammnye saya tengok afiqah ni.. mongell.. kalo la dia dok diam, memang la kompem sy cium², cubit² peluk².. bulat je.. saya sempat usik je pipi afiqah
dalam sejam gak kami berjumpe tapi rase kejap je sangat..tak puas la.. nak sembang nak gelak².. ye la kan, saya nak kene amik haziq. kang melalak lebih pulak Haziq tunggu ibunye tak sampai-sampai. Jadinya, saya pun balik.. tak sempat nakk sayang cium budak² tu.. lenkali saya buat rombongan lak ke rumah kak An. bule minta dia masakkan laksa kedah.. hahahaha (Siam style)

------------------------------------------------------------------------------

p/s: kalau dapat jumpe reramai lagi seronok.. bile tah maya tu nak "open" kat rumah dia? bule la reramai serbu rumah dia, kite gathering.. kompem gelak yg lebih.. brp puluh tahun tak jumpe

No comments:

Sensasi nya..,

Us together..