Friday, July 25, 2008

Ape laa.. Tak buleh pikir ke

Petang Jumaat yg lepas. mase perjalanan pulang, saya dgn rasa tak gemarnye melihat sikap sesetengah peniaga yang tak memikirkan buruk baik sesuatu perkara. Okey cuba tengok, ni traffic light depan apartment saya, tu yg kaler putih tu apartment saya la tuu.. tapi sayanye blok belah dalam. Lampu terafik ni kan amatla sebuk sebenarnye, tak kire siang atau malam. Memang sibuk lalu lintas nye, sebab tu la lampu trafik ni wujud sejak setahun yg lepas. Kalau tak, memang tak penah ade lampu trafik . saya amik gamba keadaan saya yg rase tak puas hati satu peniaga ni nak berniaga sebelah lampu trafik. Tak ke susah org nak belok ke kiri sebabkan ade kereta pelanggan mem parkingkan kereta mereka di tepi laluan utk ke simpang?

Tuuu nampak tak..?? Ada ka amik jalan mudah, nak berniaga kasut, tapi cara yg salah. Dah terang-terang nampak line kuning kan... sebabkan kereta parking belah belakang keter saya, sebab tu jalan yg saya amik gamba ni takde kereta. sbb kereta yg tepi blocked kereta utk ke simpang.. Kene tunggu kereta yg tgh berenti di tengah jalan dulu, baru kereta dapat masuk simpang kiri..


No comments:

Sensasi nya..,

Us together..