Monday, July 8, 2019

Blog anda dah ready untuk AdSense. Yihuuuu!!




Setelah sekian lamanya, perkara yang saya nanti-nanti kan akhirnya tiba juga pada ku. Yeahhh! Rasanya kalau tak silap berbulan juga la saya try nak enable kan Adsense dalam blog saya ni.. asyik lah dapat email your request disapproved aje kan.

Sebab semangat membara saya nak juga enable kan adsense tu, gigih men google info-info dan pengalaman² expert blog ni. Saya try remove kan entry post yang sebiji copy paste dari surat khabar online, walahh! Tak lama tu dapat email congrats dari Adsense;



Congrats!

Your site www.zulieta.com is now ready to show AdSense ads and start earning


Ayat Congrats tu betul-betul menggembirakan hati saya tau.
Yeyyy Saya Berjaya!!, Happy bukan kepalangnya rasa. Tahu tak perasaan happy tu cemane.. paham kan, macamne rasanya bila benda yang ditunggu-tunggu berjaya dah ade di genggaman. Memang gembira tak terkata tak boleh nak describe dia nya happy tu. Hihihi..
Mudah-mudahan dengan enablenya adsense ni, makin rajin la saya update blog. Terima kasih Google!


Untuk self info, selagi kita tak receive email congrats ni.. memang sampai bila-bila la blog ko tak kan ade Google Ads. Bila dah received je email congrats macam ni, baru lah boleh Tarik nafas yang lega dan tersenyum riang.. heeheehee..



2 comments:

aCik Anie said...

macam mana nak letak ads tu..dah lama tinggal bab ni\

ietams said...

saya ade post entry pasal adsense ni kak ni.. harap² membantu