Thursday, October 4, 2018

Short Form yang Trending di Social Media Sekarang Ni




Zaman sekarang ni zaman serba moden. Zaman yang sentiasa Up To Date
Bukan setakat moden saje ya,
Ayat-ayat zaman sekarang pun ayat yang lain dari yang lain.. phewww!

Untuk kita tidak merasa ala-ala ketinggalan zaman,
Moh ler kita sama-sama belajar dan amik tahu Bahasa moden anak-anak muda zaman sekarang
Zaman anak-anak saya di masa depan lagi susah gaknya bahasa²nya.. huhuhu..

PAP                        Post A Picture
                                        Rasanya makna post a picture ni..kita post picture kat media social la kan..

BAE                       Before Anyone Else
                                        Sebelum orang lain KAN kalau kita google translate kan ayat ni..
                                        BAE ni selalu di gunakan untuk ditujukan pada orang yang tersayang seperti
    kekasih atau parents ke keluarga ke sahabat tersayang ke.

QOTD                   Quote Of The Day
                                       Mutiara kata untuk hari ni.
                                       Sekarang ni kan, ramai yang suka share mutiara kata untuk peringatan diri
   sendiri. Saya pun suka gak up IG dengan quote of the day yang best ni.. 

OOTD                   Outfit Of The Day
                                       Pakaian hari ini.
                                       Ni memang ramai la yang suka buat terutama yang cantik-cantik bergaya tu.
   Saya pun ada gak buat kadang tu walau tak berapa cantik, tapi ai terai la.

LOL                      Laughing Out Loud
                                       Ketawa yang sangat kuat la kan.. ramai gak Nampak yang guna LOL ni..
                                       Barulah ai tahu.. ingatkan Lots of love..hahahahaha..

ROFL                   Rolling on The Floor Laughing
                                       Ketawa sampai berguling kat atas lantai
                                       Ni ketawa giler-giler lawak yang sampai terguling-guling.. 
                                      dulu saya selalu guna emoticon gelak guling2 ni masa yahoo messenger dulu²

BRB                      Be Right Back
                                      Akan kembali  ../sebentar lagi

BBNU                   Budak Baru Nak Up
                                      Ni ada kat program Big Stage..
  channel TV ape pun saya tak tau.. tapi boleh tahan popular gak program ni
  sekarang, program anak-anak muda remaja belia agaknya.


So itu je la setakat ni yang saya ada..
Sekurangnya saya boleh gak la catch up bila sembang dengan anak-anak buah saya kat social media.
Payah gak nak nyembang-nyembang dengan bebudak muda sekarang ni.
Bukan setakat sembang dengan bebudak muda susah je rasa macam tu,
dengan anak sendiri yang umur 11 dan 6 ni pun dah rasa complicated nak bersembang.
Dah macam duduk dunia lain je rasa kadang-kadang tu. Macam-macam kan..



So saya akhiri entry ni dengan OOTD saya, macam biasa snap picture diri sendiri kat dalam lif.


Oh tengok kat IG-IG yang ber OOTD kena listingkan from top to toe kan ape yang tersarung kat badan.

so here we go..,

tudung: Ariani
top: F.O.S.
pants: Puteri
bekal: FamilyMart Oden




kbai!


1 comment:

Zie Madini said...

saya plak selalu guna OOTD dan LOL