Thursday, December 29, 2016

What Color Matches Your Personality


ehhh dah nak naik tahun baru.
wahhh kejap nya masa berlalu.
lately ni ada kisah sedih arwah Dr Nik Idzni Dalila kan..
yang kisah (Kamal Effendi) suami yang mengahwini isterinya
walaupun tahu isterinya yakni arwah Dr Nik Idzni Dalila ni penghidap kanser stage 4.
trending kan sekarang kisah Kamal Effendi ni.
rata-rata wanita-wanita ber Gen Y dalam FB list saya mengagumi kasih sayang beliau.

**ye zaman sekarang ni semua perempuan² syok sangat layan cerita cinta drama pukul 7.
    pukul 7 tu le waktu bizi saya sehari-hari. huhuhu..

bila tengok insta arwah Dr Nik ni.. ter penggil minat saya untuk tahu saya ni dalam golongan 
warna ape.

warna Arwah Dr Nik ni warna pink. Gigih la saya pun nak tau apa warna saya.
sekali rupanya saya pun dalam kategori yang sama.

ya! sama



You are pink! You're full of love and affection, and family is everything to you. Sometimes you need protection, special treatment and desire to live a more sheltered life. Pink people require affection and like to feel loved and secure, and can sometimes appear to be delicate and fragile. They also tend to be charming and gentle




saya pun Pink color rupanya ya...
nampak je keras tapi lembut hati dan perasaannya.
sensitif juga.. sentiasa ingin disayangi dan di jagai.. Gittew!

 







Saturday, December 17, 2016

Cara potong kain 4 meter untuk Baju Kurung






Bila asyik men Google..google.. terjumpa pula ilmu.
Saya pun save screenshot
dan masuk entri blog saya.
Senang nak refer sok sok bila terlupa an

Pada yang nak tengok macamna cara
Kita nak potong kain 4 meter untuk buat
Baju kurung, boleh la ikut contoh gambar atas ni.

Malam tadi saya dah siap kan
telekung travel untuk mak saya.
Malam ni rasa nak potong kain utk baju kurung pula bila tengok ilmu ni.

Jom kita!




Monday, December 5, 2016

Zarul Husin @ ZarulUmrella @ Zarul GegarVaganza


GegarVaganza 3 dah habis malam tadi..
tahniah pada Zarul Husin
dapat nombor 3.
takpe lah walau tak jadi juara pun..
asal menang. dapat hadiah tanah lot banglo lagi.

anak saya yang kecik, Ziyad tu minat sangat dengan zarul umbrella
bila turn Zarul nyanyi.. terjoget-joget ziyad.
tak sangka la pulak, budak kecik ni boleh minat artis.

ibunya dulu kecik sampai besar tak kenal sangat artis.. hikhikhik..





gambar² saya amik dari IG beliau.. ZarulHusin

bila dapat keputusan zarul menang nombor 3 tu, meloncat suka ziyad..
kemain lagi anak saya.
saya siap record video dia enjoy sangat dengan performance zarul malam tadi..
semangat sangatttt..

tahniah Zarul!
#zarulgegarvaganza #zarulHusin #ZarulUmbrella
#jangancakapabangtakpayung #gegarvaganza2016 #gegarvaganza





Thursday, December 1, 2016

Kerja dan resign


dah jadi sakit ni..
hari-hari rasa down, demotivated .
bangun pagi rasa menyampah je nak pergi kerja.

tiap hari dah start cari-cari kerja kosong.
kepala pening dah minggu kedua ni.
sapa-sapa ada kerja kosong meh bagitau alamat dan detail.
saya nak mula hantar resume.

dulu 10 tahun memang tak rasa pun nak sebut nak tender resign ni.
sejak pindah tempat skrg ni memang resign tu terngiang-ngiang je..
tak best.. tak best.. tak best..
open concept sangat sekarang ni
sampai semua nak open ke?
gila ke account company semua nak disclose kat semua orang?
so dah takde P & C Syarikat la sekarang ya?
satu company tapi 3 management dan HR dan Account yang berlainan.
bank dan funder pun lain-lain tau, bodoh!
bodoh juga kerja dgn orang takde sivik.
semuanya bodoh la hai..

nak cari kerja lain.. series!

Sensasi nya..,

Us together..