Wednesday, April 6, 2016

Pandang dengan rasa ANNOYING




Kadang-kadang sebenarnya saya tak suka dengan situasi macam ni
Contoh nya kan macam kes KimK Fazura dulu tu.
Yang dia salah faham perkataan KimK tu Kimak. Opss!! Ter carut pulak

 

Yang paling annoyingnya Fazura ni
Insta kan gambar profile peminat tu
Condemn bla..bla.. kutuk pasal perempuan bertudung mencarut la
Itu la ini la..
In the end bila peminat complain pasal beliau kaw kaw,
siap buat police report untuk bela diri.
Apa ke teruk nya perangai cenggitu.

 

Aiyoook la hai..
Dulu saya follower Instagram si fazura ni.
Lepas kejadian tu, terus unfollow beliau.
Saya ni cepat sikit tak suka bila ada bende-benda macam ni.
Fikiran saya ni macam orang kolot sikit. Hahahaha…

 

Baru-baru ni sesorang kawan rapat saya cerita pasal kisah sedih dia.
Kesian saya dengar nya.
Suami isteri 40an. Tapi baru je bercerai setelah belasan tahun berumahtangga.
Punca nya si suami kahwin lain. UwAAAAAAAA!!
Selama hampir 3 tahun juga kawan saya menahan sabar hidup bermadu.
Dan akhirnya bercerai bulan ni. Mungkin sebab tak boleh lagi menahan sabar,
Mungkin juga system giliran tidak adil.
Mungkin juga si suami berat sebelah.
Mungkin juga si suami alpa dan khayal dengan keluarga baru nya.
 

Dah le si suaminya tu saya kenal dan rapat juga.
Bila dah berlaku keadaan macam ni,
Automatic pandangan saya terhadap si suami tu ANNOYING giler!

 

Tapi saya kagum dengan kawan saya.
Kuat dan tabah betul dia.
Dia sendiri pergi failkan cerai,
Dia sendiri buat tuntutan nafkah.

 

Bila ada orang terdekat punya masalah macam ni,
Terus saya boleh bayangkan macamna Rita Rudaini dulu.
Mesti perit betul hari-hari yang dia lalui masa dengan ex husband nya.
Mesti penat dia buat tuntutan cerai, tuntutan nafkah segala.
Dan bila keputusan nafkah berpihak padanya, betapa leganya beliau dulu.

 

Persoalan saya kan, kenapa lelaki semua macam tu ye?
Mudah sangat ya berubah hati? Mudah sangat bertukar pasangan.
Lupa ke susah payah isteri lama ni bersama-sama susah senang dulu-dulu.
Lupa ke betapa siksanya si isteri ni beranak c-sect berkali-kali?  

 

Padahal kahwin lain pun kahwin dengan perempuan juga.
Yang di cerai pun perempuan juga.
Bukannya kahwin lain dapat benda lain dari perempuan.

 

Annoying!
Ended.



1 comment:

wahida said...

selalu lelaki kalau mula berduit, mmg akan cari perempuan lain...tak semua la...

kadang2 better jadi ibu tunggal drp berlaki tapi menyakitkan hati...

Sensasi nya..,

Us together..