Wednesday, November 25, 2015

Cuti Sekolah - I-City


bila dah cuti sekolah ni mula lah kita ni mak pak
terfikir-fikir nak bawak anak jalan kemana kan.

saya dan en abah pun ade la nyembang-nyembang pasal jenjalan cuti sekolah.
tapi tak terbit lagi idea nak pi jalan mana.
tinjau blog kakak JM, banyaknya beliau tu cuti-cuti jalan-jalan ke oversea.
memang idok le kami ke oversea lagi kot masa anak² kecik-kecik cenonet ni.
tunggu si kecik ziyad tu dah besar pandai dok dendiam ,
baru boleh kita pasang angan-angan ikut jenjalan macam kakak JM tu. insyaallah!

plan cuti tak dak lagi,
saya pun selak folder gambar, maka terjumpa gambar-gambar kami ke I-City bulan April dedulu.
gila lama punya kejadian..







cerita sebenar di masa hari kejadian, memang dah tak berapa ingat dah.
pukul berapa pergi pun tak tau.
yang tau nya kami pergi waktu malam.
dan yang paling pasti solat maghrib dan isyak dah siap buat kat rumah sebelum gerak ke I-City.




kebetulan mak abah dan adik bongsu saya datang rumah, tu yang jadi je plan ke I-city ni.
saya suruh mak dan abah possed kat depan windmill ni.
comel je mereka. eee... rindu mak abah!



haziq pun request nak join bergambar dengan atok kesayangan.




macam biasa bila dah reramai malam hujung minggu ni parking full.
en abah dan adik saya turun kan kami dulu, sementara mereka berdua pusing-pusing cari parking.



belum masuk tengah-tengah I-city, ziyad dah basah lencun berpeluh.
sakan berlari lompat sana sini.




tengah syok-syok jalan, hujan renyai-renyai pula.
maka berteduh kami anak-beranak kat pokok cendawan ni.


masa ni pulak nak hujannya.. dua beradik dah memboring.



tetiba nya hujan lebat turun dengan tetibanya.
pakej berdentam dentum guruh kilat semua ada.



masa ni en abah gila possing senget kepala.
saya pun tak tau dah kenapanya manjang nyenget kan kepala.
bolehlah bang, janji abang sporting pandang kamera. ai dah happy sangat-sangat dah.


berlari-larian kami keluar,
tetiba tengah berlari-lari tu,boleh berhenti  kejap.
bila Nampak pokok² tu, ajak bergambar ramai-ramai.



hujan-pun hujan le, janji ada gambar background pokok² lampu ni.
en abah seram sendiri bila dia tengok gambar dia sendiri dalam gambar ni.
macam sesuatu je muka beliau possing masa ni... huuuuu serem!
tapi memang ye la.. Nampak creepy juga gambar beliau masa ni


tak tau ape ajela ayat nyembang saya dalam entry ni..
janji ade gambar dengan ayat dah di kira satu entri gak ni kan.. hahahahah Layan aje la yek!!

jadinya nak ke mana ye cuti sekolah ni?? ermmmmmm.....,,,






4 comments:

wahida said...

i city waktu mlm ni tak pernah pi lagi...tapi water themepark dia kami dah sampai...hehe...

kalau saya bwk si Junior tgk lampu2 mlm mcm ni, mesti dia suka...nice sharing!

CikLily Putih said...

i city pun i city la kan, janji dapat bawak anak-anak jengjalannnn

LadyBird said...

Salam sis..

Lady baru 3 kali ke sane.. Waktu mule2 buke.. Time tu xdknkn byrn ape2.. Yg jedua waktu mule2 gune parking kete dlm bangunan.. Yg ketiga br je dlm bulan 8 thn ni.. Hihi.. Seronok..

Farrah MF said...

Bestnya gi tengok lampu2 :)

Sensasi nya..,

Us together..