Tuesday, July 28, 2015

Homemade Tailor – Baju raya




Selamat Hari Raya!..
Tahun ni tahun gemilang saya,
Bukan sebab saya sakan bershopping raya
Ataupun sakan bermewah-mewah nya..

Gemilang saya maksudkan sebab tahun ni saya berjaya menjahit baju raya sendiri.
Termasuk baju melayu teluk belanga anak-anak saya.
Terasa lain bangganya raya ni bila tengok baju raya kami.
semua Berjaya di siapkan sebelum Hari Raya. yey!! tahniah untuk diri sendiri
insyaallah panjang umur murah rezeki tahun depan leh repeat jadi tailor untuk keluarga lagi

meh nak share baju-baju hasil jahitan saya, semuanya jubah tahun ni

ni sebahagian dari baju-baju anak-anak buah saya..
jumlah semuanya ade 12 helai jubah utk anak² buah perempuan saya. =)
cuma jubah yg corak biru putih kelabu tu yg saya punya.
 
3 pasang jubah raya saya
 
yang ni tak sempat pakai untuk raya..
sebelum raya dah pakai..tak boleh declare baju raya. hihihi..
 
ni baju kebaya saya.. boleh kira baju raya. sebab tak sempat pakai lagi
 
dalam gambar saya satu family ni semuanya hasil jahitan saya.
kecuali baju melayu en abah je dari kedai.
jgn merajuk ye en abah.. tahun depan kita beli kain cukup-cukup untuk en abah dan anak-anak.
 
kesian gak kat beliau ade sentap-sentap manja bila tak jaitkan baju melayu utk dia..
 
 
syukur Allah pinjamkan saya bakat menjahit ni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 comments:

Rizziela said...

untungnya pandai menjahit..boleh berjimat duit upah jahit kan

Farrah MF said...

Seronoknya. Puas hati dapat jahit baju sendiri :)

Sensasi nya..,

Us together..