Thursday, March 5, 2015

Avon Beauty Day Out



Avon, pakar mekap antarabangsa kembali membawakan satu lagi koleksi hebat yang bakal memenuhi keinginan anda untuk sentuhan rona memukau berulit kebaikan alam semulajadi – memperkenalkan Over Nature Collection terbaru dari Avon.


Di inspirasikan dari bungaan berharga alam semulajadi, koleksi baru ini dicipta dengan ramuan ‘super’ yang terkenal untuk pemuliharaan kulit:  Minyak Mawar Liar & Bunga Delima menutrisi dan melembut bibir dan kulit, Bunga Pic memberi kebaikan anti-oksidan yang membantu bibir tampak lebih muda, manakala Vitamin A, C, E & Kolagen memastikan bibir kekal sihat dan anjal sepanjang hari.




Kali ini, Avon tampilkan Over Nature Collection iaitu Palet dan gincu beradunan flora yang menutrisi dan memikat pandang seanggun bidadari, telah berada di pasaran semenjak 16 Mei 2014. Untuk mendapatkannya, jangan lupa terus temui Wakil AVON atau kunjungi mana-mana Butik Kecantikan AVON di seluruh negara.


Serasa diri ini sangat Bertuah pabila tanpa diduga Ruby bagi saya peluang join bengkel makeup yang dianjurkan oleh Avon Malaysia..


Peserta² bengkel adalah di sarankan untuk hadir tanpa sedikit pun solekan hari itu,

waima bedak sekalipon..

hahahah kannn.., macam makcik ni,
hokey je kalau keluar rumah dengan muka pucat tanpa makeup.
Makcik ni memang dah jadi habit dah.. hari-hari jenis yang malas makeup.…


selfie depan cermin atas meja.. terasa gayat pulak ade cermin cantik cenggini..


Muka suci murni saya..

"TANPA SECALIT ALAT SOLEK MAHUPUN KRIM KECANTIKAN MUKA"


Sebelum bengkel kecantikan ,
Macam biasa majlis di mulakan dengan Ucapan alu-aluan oleh sicantik manis tinggi lampai Orang kuat Avon..


Kemudian diikuti dengan sedikit penerangan dari pakar yang cukup berpengalaman mengajar
cara-cara gunakan face mask Anew Avon.

Tau Tak Nak pakai face mask ni pun ade step-step nya..??
bukan pakai hantam tepek kat muka saje.. *saya lettew main hentam aje.

Saya dan partner dah ready untuk ber Face Mask. Ngeh..ngeh..ngehhh

Sebelum ber face mask, muka kena bersih.. cuci bersih lebih dulu ye.




saya suka encik photog event ni.. banyak pulak gambar saya, gumbira rasa hatiku!!

bila peratikan..dalam ramai-ramai, saya yang over excited ...
kekeh sana kekeh sini...
PADEHALLL!!! debak debuk rasa cuak orang tak tau..hahahaha..
gile tak cuak, photographer penuh kat depan.. kejap² klik-klik.. kejap² klik-klik..


Nak cuci pun ade stepnya… cara nak pegang sponge..
Cara nak celupkan sponge.




Basahkan sponge, perah sponge , dap dap kan ke muka.

Kemudian sapukan pelembap Anew,

Biarkan beberapa minit muka dengan face mask,

kemas-kemaskan face mask tu kat muka...rata-ratakan melekap belah kiri.,


rata-ratakan melekap belah kanan pula.,


mari kite bergambar secara bertiga-tiga..
nampak comel juga walaupun bertopeng, ehhhh??.

Segar terasa muka kite. nyaman sekali...
Close up sikit!

*********************************

dan sampai lah Acara kemuncaknya, 
sesi Belajar Make Up oleh Makeup artist jemputan Najeeb Azami

Najeeb azami yang pakar dalam bidang penyolekan..
handsome orangnya, ramah dan mesra pulak tu.!



menurut najeeb, makeup yang paling cantik untuk wanita adalah solekan yang minima..
“tak payah la nak beriya sangat nak tepek setebal-tebal kat muka kite..
sebenarnya untuk muka yang Nampak macam tak makeup 
tapi sebenarnya ada solekan di muka kita.. itulah yang paling cantik!.” Katanya lagi.


Saya pun bersemangat belajar dengan penuh focus.

Ha tenyeh sana tenyeh sini,
Berus sana berus sini..
Dan akhirnya…,


muka dah siap makeup dah, meh la pakai tudung molek²

dan Tetiba Terus cantik..
nampak macam tak MakeUp tapi sebenarnya bersolek. 
inilah namenya natural makeup eh?? OOOOOO...!!
sempat snap gambar OOTD dengan kamera hp sendiri..
eh! sekeping ni je gambar sendiri rupanya ye.. 
lelain semua gambar ni ihsan dari photographer AVON. bagusnyaaa!

Group photo dari kami..
                                                       freestyle pulak

Habis bengkel kecantikan, jom kita bergambar secara beramai-ramai..

kita lentok ke kanan

kita lentok ke kiri pulak

kita lentok kat bahu bang Najeeb kejap,

kita laga-laga pipi dengan cikLilyPutih pulak.. 



Dan untuk akhirnya sebelum penutup majlis..
ambik gambar ramai-ramai dengan orang AVon

Awat kakak pink paling ujung himpit saya sangat kakak???
Kesian saya terhimpit tau.. nasib baik muka dapat muncul gak.. hewhewhew,.. siyan saya.


ampun Ruby, akak baru publish entry ni..
tak perasan langsung entry ni tercicir nak publish. Lama betul terperap




More info:-

3 comments:

yana yassin said...

Eh, kenapa baru publish ?? Avon memang best , sampai skg guna eyeliner Avon . Tahan lama .

sha dhira said...

wow, bestnya..

Jari Manis said...

tak makeup pun dh nampak suweet lepas makeup lagi nampak gojes u oulsss

Sensasi nya..,

Us together..