Wednesday, October 29, 2014

Juara Joran



Petang-petang sekarang ni Hujan aje kan ..
Kawasan Selangor macam saya ni belum lagi kot
tak hujan di waktu petang dari minggu lepas..
bile tetiba datang angin termenung macamkantakdekerjanakbuat
*keadaan sekarang
Tetiba saya tertaip satu entry bertajuk “Juara Joran”.
Apeke skemanye sangat… Terrr kunun.. hihihihi..
Tetiba juga teringat Ade sekali dulu saya tengok Juara Joran ni..
Tak ingat, livenye siri ke ataupun hat ulangan punya..
Astro kan suka ulangulangtayang cerita sampai bertahun-tahun.. EHHHH..??

“Juara Joran’ merupakan sebuah rancangan realiti memancing
yang pertama seumpamanya di negara ini.
Sebanyak 16 pasukan yang akan dipilih
dan mereka kemudiannya perlu bersaing dalam cabaran
yang akan menguji ketahanan mental, fizikal dan bakat memancing.
Menariknya lagi, bukat setakat memancing
malah mereka perlu menunjukkan kemahiran memasak
dan pasukan yang berjaya akan meneruskan perjuangan
sehingga ke peringkat seterusnya manakala bagi yang kalah,
mereka akan disingkirkan untuk merebut hadiah wang tunai RM70,000.
Di hoskan oleh Yana Samsuddin dan Dato Fazley Yaakob”


Part memancing tu saya enjoy sangat tengok.
Part memasak tu yang buat saya rasa menyampah sesangat!
Bukannya me nyampah dekat peserta² tu..
meNyampahan sesangat dekat Si Pengacara tu, Dato Fazley tu ha..
Gggrrrrr!!! serious bengang dengan nya..sebabnya,

Soal-soal peserta tu sorang sorang macam bagus..
Pastu cara tanye tu buleh buat peserta rasa over stress, over cuak. Haisshh..,

Kire Berjayalah Dato Fazley tu kan buat saya sakit hati .
tengok dia soal soal peserta sampai stress dan blank.. Kesian peserta² tu tau!!  +__+
Ape eh macam cakap² orang tu,
Pelakon itu dikategorikan sebagai pelakon Berjaya dalam sesuatu lakonan
jikalau seseorang pelakon tu berjaya membuatkan penonton
bencikan lakonan si watak jahat tu.

Tapi sorry la Dato Fazley, sebab ko poyopo sangat gaya good-good macam tu,
Dah Terus buatkan saya malas nak tengok cerita ni lagi.
Hahahaha padan muka hilang dah sorang penonton,
Baru je pertama kali ai nak tengok cerita ni, terus ai pangkah tamo tengok lagi.

Pada yang follower Juara Joran, Selamat menonton ye pada semua!
Ai tak minat.. hihihihi  ^_____^
Daaaa….!

5 comments:

Fara said...

I lagi tak minat u, tak sempat nak minat pun. Tv anak2 asyik tgk katun je. Acanerrrr?

Amy J said...

ha, saya x pernah dengar pun pasal Juara Joran ni. hahaha.. adeh..

saya x berapa mnat la dengan Dato Fazley ni...

Kesuma Angsana said...

KA idaklah follow, sbb ada my ex close fren dlm tu huhuhu, tkt luka lam berdarah kembali der

QUEENPINK said...

queenpink tak minat memancing..so tak tengok rancangan tu :)

Jari Manis said...

sis JM ada gak tertengok juara joran ni then setuju dgn ietams berkenaan Dato Fazley tu..mmg x suka cara beliau komen waktu taste masakan peserta tu..komen yg menyakitkan hati tapi x de lah sampai tahap x nk tgk lagi heee

Sensasi nya..,

Us together..