Saturday, July 12, 2014

Letih dan tunggak



Assalammualaikum..
sedar tak sedar dah 14 hari kita berpuasa di Ramadhan yang mulia ini.
Syukur Alhamdulillah.

lamanya diri yang lemah ni meninggalkan aktiviti
updatekan entri-entri merapu kat blog ni.
terasa loser pun ade jugak.
sepatutnya semuanya boleh di well organised.
tapi saya sedar akan kekhilafan diri yang tidak sempurna ni
tiada daya untuk mengejar segala ape yang di angankan untuk buat

Banyak entri event yang saya hadir masih lagi tertunda di update.
tambahan lagi di bulan Puasa ni,
sungguh-sungguh persis tidak cukup nafas di buatnya..

Letih.. tunggak.. tunda..
itu aje lah perkataan yang sentiasa berkumandang di ingatan
phewww... Letih, Letih, Letihhh..
tapi bila di fikir-fikirkan Letih saya ni,
Ape lah sangat letihnya kan kalau nak
dibandingkan dengan keletihan rakyat Palestin
yang sentiasa berjuang mempertahankan tanahair mereka dari kekejaman Yahudi. AllahuAkbar!

video-video mengenai Gaza yang dikongsi teman-teman internet,
sentiasa menyentuh hati kecil saya.
Hinggakan tersedu sedan syahdu saya dibuatnya.
entahkan bila bumi Palestin dapat aman damai tenteram dari di ganggu.















4 comments:

Jari Manis said...

X pe Jm sedia menunggu entri baru tu :-)

ietams said...

Terimakasih byk2x JM..
Nanti kite jumpe lagi ye.

Che Rosliza Che Mat said...

kita pun sekarang malas update hihihi

ietams said...

Che ros
Susah nak hilangkan malas tu kan

Sensasi nya..,

Us together..