Wednesday, May 7, 2014

Bento Simple




dulu-dulu masa Takafuchi san (former MD) bawak bekal makanan dari rumah,
kagum-kagum je saya tengok betapa variety nya bento nya dibekalkan isteri beliau setiap kali dia makan..

saya tanamkan azam suatu hari nanti saya nak jadi macam isteri beliau,
bekalkan makanan suami ke office.
tapi apakan daya, en abah tak dan nak bukak bekal.
kebarangkalian bekal tu di makan ketika sampai dirumah waktu balik betul-betul tinggi.
en abah tuu.. memang boleh je di bawakkan bekal ke pejabat.
tapi.. gaya dia bawak bekal...Masuk je office pagi tu, tingalkan bekal tu atas meja,
tuan badannya entah kemana ke site visit, meeting itu.. meeting ini..kesana.. kesini..
last-last, kesudahan bekalnya tu nanti,
kalau tak tertinggal semalaman di meja kerja ataupun di bawak balik ke rumah tanpa di sentuh..

jadinya,.
saya ubah azam saya ...
saya berazam tiap-tiap hari tanpa culas saya nak bawak bekal ke pejabat.. hahahaha..

meh tinjau Bento saya hari ni
dari kiri ke kanan, 2biji mangga siam, roti filling telur dan sos cili, kek pisang
orang lain, buahnya di hiris nipis disusun cantik aje di sudut tepi bekas..,
datang cik melah ni... pakai hangkut je 2 bijik mangga.  hambek KOOO!! ... MUAHAHAHAHAHA!!!!


yang gambar bawah ini bukan bento tau,
ini sarapan pagi saya.
Nasi putih lauk tomyam kaki ayam beserta sayur-sayuran #mainhantamsaja

ape menu anda pulak?
jom makannnnnn!















2 comments:

Jari Manis said...

bento tu ape..buah mempelam + roti + kek piang eh..huhuhuh..sorry tak tahu

Kalau rajin bawak bekal mmg untung tau..kat opis ni pun dh bosan nk makan mknan di cafe tu

CikLily Putih said...

anto kat opis k lily sket ek

Sensasi nya..,

Us together..