Monday, April 21, 2014

Kedai Dobi CleanProExpress



mood masih telibat dengan catuan air.. hukhukhuk...
rumah korang yang tak terlibat, alhamdulillah syukur tau.
macam saya ni ade lah keberatan sedikit kesusahannya.. nak-nak bila tang basuh baju.. basuh pinggan.
perghh! siksa..

sabtu ahad pun takde air..
baju sekolah, tuala haziq ziyad utk daycare punya pun tak berbasuh lagi.
ajak en abah pergi puncak jalil, ade kedai dobi 24hrs..
self service mendobi.

mula-mula kami termalu-malu,
yelah kann...first timer datang kedai dobi layan diri ni..
kekok le jadiknya masuk kedai dobi ni.
nak kena study dulu.. baca arahan step by step.

bila dah abis baca, jom kita mula kan mendobi.
mesin kat sini jenis masukkan syiling untuk guna.
syiling 50 sen baru aje, syiling 50sen lama tak boleh guna.
gaduh gak kami laki bini sebab takde syiling 50sen baru tu,
sekalinya tengokkk.. ade je mesin tukar syiling kat sebelah tu..
hahahaha ....

yang paling kelakar , haziq punya semangat nak perhatikan depan-depan mesin tu.

sebakul aje baju kami bawa di dobi.
esok-esok kami datang lagi lah.. macam best lak.
lepas dryer, terus lipat bawak balik rumah..

Harga dobi kami malam ni;
14kg guna warm water = RM7
dryer 24minit - RM4

Total = RM11


**bila lah masalah catuan air ni nak habis.. tak larat dah niii.... **



7 comments:

Jari Manis said...

ramai staff opis ni alami mslh yg sama..kesia mereka nasib baik rea umah Jm ni belum ada msalah lagu syukur sgt..kalau tak mati kutu jgk..dgr kata sehingga buln mei or jun..entahler

Sobri Yaacob said...

wah akak x de air lagi?
lamanya catuan..sabar ok..
digix2

lieyalatif said...

ishhh sampai bile la nak catu2 ni kan....tiap ptg skrang ujan lieya tgk...moga2 tak lame laa krisis ni melanda selangor...

lieya tak suke sgt pakai dobi ni sbb part keringkan baju tu buat baju rosak laa sbb die panas sgt.... kering secara natural bawah matahari gak yg paling bagus kan...

aCik Anie said...

kat area rumah ni pun ada 1..boleh try ni..ermmm..kami kat sini pun terlibat....:(

hazman fadzil said...

ada schoolmate yang bisnes dobi nie pun terganggu jugak laa...tapi bila time air ada memang full house laaa

Siti Fatimah said...

tengok mesin basuh tu teringat citer Mr. bean basuh baju angan air kopi hahaha....

kalau kena kat kami di Penang ni pun mati kutu jugak ler..

Jari Manis said...

Email pada jm alamat umah pleasseeee :-)

Sensasi nya..,

Us together..