Friday, February 7, 2014

Smoothie


sekarang ni kan tiap-tiap hari Smoothie ni dah jadi bende wajib kena buat
dan minum untuk saya dan en abah.
makan breakfast kan macam dah tak menyempat.
kelam kabut je..

cara senang.. buat je smoothie..

kalau tak sempat minum kat rumah, masukkan dalam botol..
dah boleh bawak bekal ke office. 

Saya buat Smoothie Lobak Merah + Oren hari ni.

meh saya share resepi Smoothie saya hari ni;

Sebiji Oren Sunkist (dibelah 4-5-6)
sebatang lobak Merah (di potong-potong tak berapa kecil)
4 sudu besar susu Anlene
4 sudu Oat
15 biji Kismis
Air masak (sesedap sama rap dengan bahan-bahan tu)

Masukkan semua bahan-bahan tu ke dalam Blender (mesin pengisar)
Blend/kisar sampai hancur lumat.
keluarkan masuk dalam bekas,
siap untuk di minum..
rasanya? Nyummmmsss sedap!








9 comments:

lizz said...

diet ker nih.....hehe

ietams said...

lizz,
impian nak diet tu memang ada..
Tapiiii...,
semangkuk penuh gak ngap nasi goreng tadi..
hahahaha

Kesuma Angsana said...

sedap tu... yg penting berkhasiat.. cantik umah baru ni , KA suka !

ietams said...

cantik eh KA.
tenkiuuuuu ♥♥♥

sha dhira said...

sedapnya... :D
CARROT MMG BERKHASIAT

ietams said...

Sha dira..
Sedapkann..
Nanti buat tau..nyummm

izan mama mia said...

wah mudah..semua campur sekali yer.. huhu

Nieyl said...

wah~minuman yg sihat..:)

imie fatiema said...

khasiat beb.. kalau sejuk sodap je..

Sensasi nya..,

Us together..