Thursday, February 13, 2014

Cara hilangkan parut di Muka

asam jawa ni bende wajib kena ade kat rumah saya.

tetiba rasa nak share tips hilangkan kesan parut kat muka.
ambik 3 cubit asam jawa
di bancuh dengan sesudu air hingga pekat.
lepas tu boleh la di sapu kan bancuhan tu ke parut kat muka.
biarkan sekejap beberapa minit..
saya buat biarkan selama setengah jam,
pastu boleh di bilas dengan air.

katanya..,
kalau selalu & rajin buat.. boleh buat kulit muka kita jadi halus, licin, bersih dan berseri.

sejak dua menjak ni tah kenapa
jerawat nasi suka sangat bertamu kat dagu saya.
jari tangan ni pulak gatal je nak menguis-nguis korek jerawat tu.
akibatnya berparut itam-itam titik² dah dagu saya..huhuhu



#sebabkan pakai handmade shawl lah yang buat saya gigih berselfie.. hakhakhak..

jom! kita buat cara ni ilangkan parut & muka berseri jom!


4 comments:

Sobri Yaacob said...

sis klau guna petua ni utk bg hilang parut jerawat,,bleh hilang x?? :P

mrs Fiza said...

petua lg satu guna kulit kayu manis punya habuk..titiskan air kasi lembab pastu sapu halus kt parut..

dlu msa 1st time thu petua tu, kita tkthu yg kena sapu nipis2 je..p sapu mcm masker tu tabal yg amat..last2 melecur kulit ku..hahaha adui kenangan betui

Kesuma Angsana said...

tq share , baru tau petua ni.. leh lah cuba nanti juga hehehe

lizz said...

Nak try jugek la petua nih...sy guna aloevera tp dulu la skang dah malad menyental..hehe...lawo shawl dia..samala kiter gigih wat shawl sendiri skang ni hehe...

Sensasi nya..,

Us together..