Tuesday, February 11, 2014

anak siap buat kerja sekolah



sekarang ni tengah hangat memperkatakan topik
seorang bapa kat Butterworth ni dakwa guru sebab rotan anak dia tak buat kerja sekolah kan..

macam-macam dah kes dakwa-dakwa sekarang ni.
zaman dedulu rasanya takde kot cikgu cikgu kene dakwa merotan anak murid.

tu sejak haziq dah sekolah sekarang ni..
tiap hari saya pantau kerja sekolah haziq tu.
menangis-nangis dia buat awal-awal dulu.
selalu saya pesan kat dia, suruh siapkan juga kerja sekolah tu
walau dia penat cemana pon..
saya tanak dia kene denda ataupun di rotan cikgu nanti kalau dia tak siapkan kerja sekolah..

tapi alhamdulillah, sekarang Haziq seronok dah buat kerja sekolah.
saya syak dia dah bertenaga kot..
sebab minggu lepas saya start bagi dia makan Coklat Minda.
terima kasih Puan Sob,
cadangan puan.., memang terbukti berkesan..

haziq dah tak lesu dah balik dari sekolah.
senang bangun pagi.. masih bertenaga sandang beg super berat ..

5 comments:

mrs Fiza said...

rsanya kes bapak report polis tu dh lama tu budak tu..awal thn lps ke cmtu..

ietams said...

fiza,

tu la..rasanya cerita lama..
tapi news feed skrg sana sini up cerita pasal ni

ina's said...

sama2 cik puan

Kesuma Angsana said...

yg penting kena sentiasa doakan anak2 kita !

Sobri Yaacob said...

semoga hazif trus gembira dan sronok ke sekolah.. :)

Sensasi nya..,

Us together..