Tuesday, January 7, 2014

AmbiPur Car Air Freshener


Ahad semalam, 
ada roadshow AmbiPur #SmellyToSmiley Challenge Campaign lagi.
kali ni saya pergi bukan sebagai media.. 
sebagai pelanggan biasa aje..
kebetulan nak pergi pergi Mydin USJ.. 
tak tau pun ade roadshow kat situ..
tujuan ke Mydin nak beli set stationery 
lagi satu untuk Haziq sekolah agama.

macam kesian pulak nak kene tukar stationery 
yang cuma ade satu tu bila kat tempat transit. 
takut nanti-nanti kot- kot satu hari sok-sok 
datang hari kelam kabut dia.. 
dah terlupa pulak nak tukar stationery nan satu tu 
dari beg sekolah agama ke beg sekolah kebangsaan..

sebab tu yang kami ke Mydin, 
saya suka pergi mydin ni sebab 
boleh dapat beli barang dengan harga borong.
alhamdulillah saya memang ade kad Meriah untuk Pemborong Mydin.
jadi, setiap pembelian saya kat Mydin ni dapat la pengurangan harga..

untuk pengetahuan umum, 
Kad Meriah Mydin ni ade dua jenis,

Kad yang pertama namanye "Meriah Blue Card" 
 kad ni untuk pelanggan biasa.
  • Registration & Renewal Fees untuk setiap kad ni RM12 setahun.

senang je nak mohon, 
  • cume sediakan kad pengenalan untuk warganegara Malaysia 
  • International Passport untuk bukan Warganegara Malaysia.
  • caj untuk supplementary kad RM6setiap kad


lagi satu kad, yang untuk pemborong tu 
namanya.. "Meriah Silver Card"
  • Registration & Renewalfees untuk setiap kad ni RM20 setahun.
  • caj untuk supplementary kad RM6setiap kad

sebab supplementary card ni akan diberikan kad biru 
yang untuk normal customer.

cara untuk dapatkan kad Meriah Silver ni, 
ade sikit berbeza dari kad blue Meriah tu.
  • kene sediakan kad pengenalan (warganegara)
  • /Passport (bukan warganegara) 
  • beserta satu salinan Sijil pendaftaran syarikat (Sijil SSM).


sebarang butiran lanjut 
boleh hubungi Mydin Careline di talian 1300 30 8786 
Monday - Sunday : 9.00 pg ~ 10.00pm
*termasuk cuti umum

{sekian butiran dari Duta LantikSendiri Mydin}


oh berbalik pada cerita AmbiPur Car Air Freshener tadi.. hahaha..
#panjang betul iklan penajanya..

ade special promo hari tu, dengan harga RM15.50 kita boleh dapat satu 
twinpack air freshener yang mengandungi satu set pewangi kereta dan free satu botol isian semula.
berebut-rebut orang membeli..
siap beratur panjang orang membayar.

en abah pun sporting je possed lentok masa beratur nak membayar bila saya amik gambar ni..

Cak!!! ala ala ala bucukkkkk....

yang tak bestnya kan..
kereta kami tak dapat jadi wangi pun dek pewangi baru ni..
dapat si Ziyad ni kemain terror nya tangan dia dalam Mydin tu..
dia letak mane tah pewangi kereta ni...
plastik yang tersimpul erat terikat bungkus pewangi kereta tu kemain bolos dia koyakkan..
isinya entah hilang kemana.. adoiiii yaiii Ziyad ni..

elok-elok en abah punye mood macam ala-ala okey mase datang Mydin,
terus swing ke laut masa jalan pulang.. hahaha..
nak buat cemana bang.. anak-anak abang kan lelaki..
Pakar ade mengatakan.. "perangai anak lelaki banyak dipengaruhi dari perangai bapanya.."
so....Ibu tak campur.. hakhakhakhakhak....










8 comments:

lieyalatif said...

laaa sudahnye org lain laa jumpe pewangi tercicir tu ekeekekek...takpe lah takde jeki heheheehe...

betul tu, beli kat mydin mmg berbaloi...leh wat stok alat tulis setahun sikit...lieya pun suke beli borong gak...

wantie said...

kalau ambipurenya produk haruslah kan. memang tak menghampakan. dari keta rumah semuanya wangiiiiiiiiiiiiiii

hazman aka species1980 said...

Makna kata AMBI PUR tu tak cukup power la yea.... kah3x

imie fatiema said...

mmg suka carik barang kat Mydin subang jaya tu tapi aritu masa nak start sekolah dah crowded giler2 sampai sesak nafas..ramai sgt shoping anak sekolah last minute

elia hamila abdul hamid said...

Salam Puan, kad pemborong ni boleh guna di semua mydin ke? Kalau beli barang at least berapa kuantiti?

Anonymous said...

Salam Puan, kad pemborong ni boleh guna di outlet mydin wholesale sahaja ye? Kena beli barang at least berapa kuantiti ye?

ietams said...

elia & anonymous,
boleh guna kat semua rangkaian mydin,
even mydin mart pun boleh guna. takde sebarang pembelian minimum.

elia hamila abdul hamid said...

Terima kasih Puan 😊

Sensasi nya..,

Us together..