Sunday, January 5, 2014

Abang dan adik

Haziq di dua hari sekolah yang lalu..
macam-macam perasaan saya ada. 
Perasaan seronok..., syahdu..., sebak..., gembira..,
semua perasaan ada. 
yang paling tak menahan tak boleh blah.. lebih pada perasaan tak percaya.. hak3x.
tak percaya yang Haziq tu lah yang pernah saya kandung .. pernah melahirkan.. menyusukan..
tetiba, nah...! sekolah darjah satu dah.. Daebakk! (oiit ..over sangat perasaan haku. kekeke...)

orang lain tak over tak pe.. makcik ni nak sebuk over.. kali ni je ponnnn...
bukannya hari-hari pun boleh dapat over excited anak naik sekolah darjah satu.

kalau kahwin tahun 2004 dulu terus dapat anak.., mesti anak sulong dah darjah 3 sekarang ni..
dah tentu-tentu tak over macam ni dalam tahun 2014 nih....   padan la dgn muka. 
2 tahun familly planning sangat le kononnya kan.. 
sekarang ni baru nak tau betapa bestnya jadi mak ayah anak-anak ni.. kan dah rugi masa ..

oleh itu..tolonglah kasik chance yek!..orang tgh excited anak sekolah nih.. 
eh bukan saya aje tau....mak abah saya pon excited gak tengok haziq sekolah darjah 1,
tak kesah le FIL saya heran ke tak heran pon pasal haziq naik sekolah, ke tak ingat .... tak kisah le.. 

yang pastinya saya dan family saya memang betul-betul excited haziq sekolah darjah satu ni..,
mak abah saya siap buat conference call lagi 1st day sekolah haritu... hahaha..
siap guna henpon busu (adik saya) video call haziq.
excited jugak nak tengok haziq live pakai uniform sekolah kat sekolah. 
Haziq tu pun sebuk suruh snap gambarnya suruh whatsapp kan gambar nya kat atok. 

yang kesiannya adik haziq la .. Ziyad ni..
syahdu sangat bila berpisah hari-hari dengan abg longnya..
dorang dapat berjumpa tengahri dalam masa satu jam aje.
bila pagi-pagi nak hantar ziyad ke daycare kindy, mesti melalak sedih hiba.. 

abg long pun bila jumpa adiknya waktu balik.. berpelukan erat.
rindu sangat-sangat katenya..
macamkan dah berpisah seminggu ..

abahnya pun berpelukan erat juga..
hari-hari rindu ibu katenya.. tapi hari-hari gak suka buat ibu marah.
agaknya en abah punye hobi kot..
marah-marah sayanglah sangat kan...

nanti nak cerita pasal lunch box haziq pula ye..
hingga jumpa lagi... tata...!








3 comments:

lizz said...

waa haziq dah masuk darjah satu...sekejap jer dah beso ank2 kita kan...uwais dah nak masuk darjah 2 tu pun rasa kagum hehe.

Rizziela said...

samalah..bila abg sekolah..adik2 la jadi sedih..x ada kawan nak main & gaduh2

wantie said...

samalah perasaan tu. Tapi akak ok lagi sebab anak anak mak sitter ada boleh pantau dorang kat sekolah..

part makan tu yang paling risau. tu la kan sebagai ibu bila anak tak makan sedih terlampau la pulak..

Sensasi nya..,

Us together..