Monday, December 9, 2013

Recycle! Salah Satu Tips berfesyen saya

"alaaa... takde bajuuuu!!!!"
itu ayat biase orang pompuan kan.. hahahaha...

nak-nak kalau nak keluar pergi jalan..
nak pergi kenduri ke.. kompem ayat tu yang pertama terlintas di pikiran orang-orang pompuan..
tak sudah nya nak memikirkan masalah takde baju..

PADEHALLLLL????nya..,
penuh menimbun baju dia sahaje dalam ghobok..
tah apebende baju nye tah yang penuh kat dalam lemari tu.  

saya ni pun suka gak beli baju bajan.. ala..baju hok muroh-muroh je.. idak le yang branded sesaje.
kang kalu beli hok mahal-mahal.. saya bermasalah pulak.. 
masalah saya bile beli baju hok mahal sikit ni... mula lah recycle aje baju tu sampai bertahun-tahun..
sudahnya kang dah macam takde baju lain.. takkk,... sudah pakai baju yang sama je..

memandangkan encik abah sekarang melarang keras melampau-lampau menyekat
saya membeli baju,

aritu en abah ajak kami anak beranak pergi Giant, masa tu datang mood saya malas nak salin baju lain..
baju yang tengah pakai tu dah lengan panjang dah, 
tapi agak mengikut bentuk badan sedikit. .dan agak singkat sedikit di atas punggung,

bila selak-selak dalam ghobok, jumpe kemeja labuh ..
saya ambik dan terus sarungkan ke badan..
wahh! mix and match dah nampaknya dah..

terus dah macam pakai long cardigan.
bukan ke dah berlaku penjimatan disitu..,,
dalam masa yang sama, ia dapat menyelamatkan saya tutup baju yang senteng dan ketat sikit tu..


okeh saya dah siap! Jom ke Giant..!







4 comments:

Khir Khalid said...

Recycle.. simple, mudah & menjimatkan.. :)

ietams said...

Khir,
memang jimat..hik3x

hazman aka species1980 said...

cool... dah gaya macam gadis remaja siot... hehehehe

ietams said...

hazman,
gaya remaja sepesies 80-an kan3x..
>__^

Sensasi nya..,

Us together..