Friday, December 27, 2013

rasa Nak Let Go


hari ni Jumaat, Jumaat terakhir dalam tahun 2013.
Jumaat minggu depan dah ada dalam tahun baru, 2014.

cuaca hari ni kelihatannya sedap-sedap je kan..
tak panas sangat tapi tak redup sangat..
sedang-sedang elok orang kate.

lagi sebulan 2 minggu lagi Ziyad nak cukup umur 2 tahun.
kejap betul masa berlalu.
saya pun dah bersara dari sesi pengepaman BF di waktu pejabat,
semenjak lepas raya hari tu.
alhamdulillah rezeki ziyad masih berpanjangan.
tak tau ziyad ni ikut jejak langkah abang longnye ke ataupun cepat wean off nye.

yang pasti target saya sampai 2 tahun.
abg longnye dulu manje terlebih nau!
lama sangat nak berenti nyusu.

kekadang bile ternampak breastpump Spectra 3 saya tersadai tepi tu
macam ade sesuatu perasaan je..

ermmmm...
nak beranak kecik lagi.. macam belum mampu.. hihihi..
belum mampu pada saya tu, belum mampu menahan
keletihan melayan anak lasak + aktif.


pastu tetiba rasa dah nampak macam kerugian pula beli pam 3 ratus cenggitu,
rase-rase macam nak let go pun ade gak..

tapi tak survey lagi nak let go kat mana..
ade ke sesapa nak beli ye??

ni nak kene study betul-betul ni
kat mane nak pegi letgo kan pam tu.
tapi fikir-fikir macam sayang pula nak let go.
kenangan semua tu.. pam tu.. dengan tandem nursingnye, double pumping sessionnya la..

dah tu cemane ye.. haiiiiihhssshh.. memang kene fikir-fikir panjang ni..

tengok la macamne nanti-nanti...
sekarang ni kan sakit jiwa la datang kerja bila ade parasit kat office ..
semua bende nak buat.. rasa menyakitkan ...
tambah lagi kalau parasit tu datang time membodek nye tu..
benciii sangatt..
















8 comments:

imie fatiema said...

salam jumaat terakhir 2013, dah nak abis susukan si bujang ya, nak merdekala tu ya hee..saya pun dah abis syamim dah 2 tahun 3 bulan pun tapi melekat lagi kalau malam nak tido..

sharEna said...

let go je. ade grup kat FB boleh let go pam 2nd hand ni

nti klu ade bb lagi beli spectra m1 pulak ^^

twinscraftlife said...

안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

Sobri Yaacob said...

salam sis..
simpan la..mana la tau
ada rezeki lg chaya mata he..he. :) leh guna

Rizziela said...

Sayang nak letgo..

Saya punya spectra pun ada lagi kat rumah..twin dari 1thn dah stop sy pump..so means dekat 2thn tersadai dlm beg.. simpan untuk next bb plak :D

wantie said...

let go je.kalau simpan untuk new born rasanya mcm dah sesuai...tau la kan benda benda ginikalau di simpan lama...

Pha Is said...

waa.. ada jugak spesis parasit kat ofice yer.. hhehe

Anonymous said...

Sy berminat nak beli!
Mcmne nak contact?
@ email sy liyssa1002@gmail.com

Sensasi nya..,

Us together..