Wednesday, December 4, 2013

Product Review ~ Eversoft Facial Cleanser

Dah dua minggu berlalu
Hari ni rasa macam seronok dan happy
Bila tengok cermin, Eh! Kulit muka dah kembali licin..
Ermm.. baru la Nampak ploles kulit pipi..
Letak blusher sikit je kat pipi,
dah bersinar-sinar memancor cahaye kat cheekbone (nampak sangat  tipu.pffftt..)
saya baru je mula serious menggunakan produk kecantikan muka ni dari tahun lepas kot.
Kalau tak silap saya…., Masa bersalin Ziyad dulu April 2012 kot rasa-rasanya..
Itupun Sebab terpengaruh dengan iklan … mak saya provoke pun iye juga.
Setan punya provoke pun yeeeeeerr  jugak..  T__T       hahahaha..
Dan-dan Setan provoke.. Dah kenape pulak  Setan masuk dalam ini cirita?? *&^%$^??

Eh betul ape.. kalau Tak di sebab kan setan provoke saya  suruh cepat sangat terpengaruh
dengan iklan mesti saya tak terjebak beli satu set penjagaan wajah Safi Rania Gold.
Boleh tahan gak harganya tuhhh..  Huhuhuhu .. 
padehal sebelum sebelum ni boleh je basuh dengan sabun mandi.. takde hal ponnn..??

so, tetiba start dari bulan April baru-baru ni datang dah angin malas jaga muka..
sejak Serum muka tu habis.. terus angin malas saya nak menjaga muka dah..
Cuma yang tinggal & menten pakai ..pencuci mukanya..
krim kecantikannya, dengan pelembap malamnya aje.
Tonner, pelembap siang habis..rase nak beli..tapi taaaakkkk beli beli..

Tak pasal je Kulit macam harem tiap kali datang period lepas tu.. hoi haii..
ape hal pulak nak keluar jerawat je kejenya ni..
HUH! dan-dan benci tengok muka sendiri. Gile kotor kot muka ni kalau ade tompok² itam jerawat ..

hati ni macam dah tak rasa nak pakai Safi Rania Gold dah.
cuba nak mencari produk lain .. ermmm…
Bila saje jalan-jalan kat Giant dan Aeon tu.. Nampak la baaaanyakk nya produk kecantikan..
Harganya pun… baaanyaakk gak duitnya..

 aritu mase lunch pergi Aeon Balakong. Jenjalan bahgian produk kecantikan..
Nampak la pencuci muka Eversoft saiz besar seberat  170grm.
regenye belasan ringit je. 16 ringgit lebih je. Nampak berbaloi la kat situ.
Sebab kan Aeon ade potong 10% lagi diskaun untuk facial cleanser  ni,
bila nampak ada penjimatan di situ… terus beli je la.




Sebenarnya dalam mase 3 hari guna tu dah nampak dah kesan nya kat muka saya.
rasa kulit muka ni licin dan bersih. Jerawat yang sedia ade tu terus kering.

Bila saya maintain guna sampai lah ke harini.. plus minus 2 minggu gakla jangkamasa
Penggunaannya, terus kulit muka licin seperti sedia kala.. Syukurr..


Jeng jejengg…!! Nampak tak licinnye tu.. Nampak kan? Nampak kan..? wahh! Semangat Gituu..…




tak kesah la mata sembap pon.. janji kulit makcik ni dah pulih dari jerawat..
bai bai Safi Rania Gold..  I Love you most facial cleanser Eversofttt!!.. mmmuahh...!









7 comments:

wantie said...

dulu mang pernah pakai produk ni. pakai yg evacadonya. mang ok. Tapi tu la namanya manusia bila org suh try itu ini terus tukar dan tukar

izan mama mia said...

mmg semua produk tak mungkin berkesan pada semua org..baguslah dh jumpa yg berkesan dgn kulit...

ietams said...

Kak wantie..
Betul la licin dan bersih jadinya..
Yg paling berkenan sbb rege belasan isi nya besar..

Berbaloi rase..

ietams said...

Izan..
Baru belajar belajar belai muka..hi3x

Sobri Yaacob said...

kak saya pakai brand ni..
memng bksan// tapi bgantung kpda jenis jkulit gak le:)

ietams said...

Sobri..
Kagumnya bila tau org laki guna produk2 kecantikan jaga muka ni..
Terbaik la!

lizz said...

kemain jelita lagi dia bila tak mekap mulus betul muka...
bertuah tau dapat kulit muka licin gini...

Sensasi nya..,

Us together..