Tuesday, December 24, 2013

Lelaki Handsome Dan Perempuan Comel


dah jadi macam rutin..
setiap malam sebelum tidur,
jenguk dulu FB..BLOG..INSTAGRAM..

saya lagi suka layan gambar-gambar instagram
dari FB kot..
nampak orang2 yg suke ber INSTA ni.. kelihatan
matang sikit kalau dibandingkan dengan kaki kaki FB.
yang paling sakit mata tengok orang orang FaceBook
yang 'bajek' comey lawa ensem kaya raya hebat... pffttt..

uhh!! ANNOYING ..
tapi tak semuanya macam tu.
ade gak yg bagus..
sharekan ilmu ilmu perkongsian.., nasihat nasihat.. kan ke indah begitu kan..

baru ni..,
nampak sepupu saya up status Facebook yg mengusik hati saya..
"perempuan ade lesung pipi memang comey..
tapi lagi comey kalau awak pegang lesung batu
tolong mak masak kat dapur.."

ha.. bukan main lagi ayat tu kan..
bile baca banyak banyak kali..
ade betul jugak ayat tu..
kalau kahwin dgn bini lawa tapi tak pandai masak pun tak okey..
kesian anak laki tak dapat rasa makanan air tangan isteri
kalau dapat bini lawa, educated, selim melim, pandai berhias, kerja bagus,
sekali dapur berasap kat kedai aje.. kesiiiyannnn  anak-anak..

baca ayat² macam tu,
rata-ratanya banyak yang bagi ayat kondem kan kaum Hawa aje.

ape kata saya bagi ayat macam ni pulak,...
"lelaki ni.. biar tak handsome maupun kaya raya..
asalkan dia ringan tulang dan bertimbangrasa.."

Betul tak? betul TAK?
make sense tak ayat atas tu untuk lelaki ?

kalau tak de ayat  "lelaki ni.. biar tak handsome maupun kaya raya.. tapi RAJINnn"
takkan lah ramai je lelaki tak handsome boleh kawin dan beranak pinak.. hakhakhak.
sebab diorang rajin la tu kan.. tu yg boleh kahwin.. Ecceh!


ye jugak kot..bile tengok pempuan² lawa sekarang ni,
ramai je yang kahwin dengan suami yang so-so.. rupa parasnya..
tapi mereka turun dari kereta mewah... wahhh! hebat wooo..
laki tak hensem tapi kaya! Hah! sape tanak kan..

ni saya cakap ni ape yang saya rase je ..
takde pun babitkan sesiapa..
ape yg saya tengok...ape yg saya nampak..
saje je nak bagi ayat balasan dari ayat "pempuan tu lagi comey kalau pegang lesung batu"

tapi kan... kalau dah hari-hari pempuan tu asyik pegang batu lesung je karang..
di samakan pulak perempuan tu macam "Bibik"
Siapa pulak nak jawap??
lawa sangat ke perempuan tu pegang lesung batu?
kalau betul comel lawa jadiknya bila pegang batu lesung,
Jom! pompuannn.. kita pegang lesung batu hari-hari,,... Heeeee...












1 comment:

Sensasi nya..,

Us together..