Thursday, December 12, 2013

Filem Frozen dalam Versi Bahasa Melayu - Best!




Dah tengok cerita Frozen dah?
Buat pertama kalinya kami berempat anak beranak
Masuk panggung wayang..
Tak tau pun ade cerita ape yang sesuai untuk ditonton sebenarnya..
Tapi belasah aje lah..
Asal-asal plan nak ke Genting pagi tu..
Sekali tengok hujan selebat-lebatnya
mase keluar rumah lagi hujan lebat.

Bila tengok weather forecast,
Genting Highlands punye weather aritu “Thunderstorm” berlanjutan sampai ke pagi esokannya.
Automatic la terbatal plan nak ke Genting,

Mase tu kami dah elok duduk dalam kereta dah.
Anak-anak pun dah happy nak jenjalan..
Saya ajak en abah ke Times Square.. kan ade indoor themepark gak.
Tapi hujan lebat..,
Bahaye masuk KL hujan-hujan ni..
kang karam lak kereta dalam banjir kilat.

Idea menuju ke Alamanda Shopping Complex datang tetiba..
Tak tau ape yang bestnya Alamanda tu.
Macam rasa tak best pun.. tapi mane tau kan.. tetibe best.
Orang lain ramai je yang ‘Kaki Alamanda’.. 
mesti ade tarikan tu. Cuma saya je yg ketinggalan..

Kalau nak dikira-kira, ini lah kali ketiga saya masuk Alamanda tu.. hikhikhik..
Macam kesian je.. baru 3 kali dtg Alamanda tu..

Bila nak masuk area parking, tetibe Nampak signage Golden Screen Cinema kat bangunan Alamanda.
Yes!! Itu dia ..
Tarikan yang saya rasa okey kat Alamanda mase tu.

Bila dah masuk ke dalam Mall,
Macam peghak sangat kami anak beranak masuk Alamanda nak mencarik GSC tu.
Puas mencari sana sini tak jumpa.. Adoi!!
Alamanda tu ade berapa tingkat je kan..
Konfiden je kami terus naik ke tingkat atas..
kebiasaannya tempat hiburan shopping complex kan kat tingkat atas.
Tu yang terus tuju ke tingkat atas je.
Bila dah naik ke atas, tak Nampak langsung bayang GSC maupun ciri² tempat hiburan..
Pegi tengok kat peta.. peta ke name nye eh?? Tak sure name ape..
Tapi yg floor plan la kirenye.. yang tunjuk kan ape yang ade kat floor tu..
Yang tak bestnya peta ni.. cume untuk peta di tingkat yang kita berada mase tu..
Misal katenye la kalau kita di tingkat Ground Floor,
dia tunjukkan peta kedai² yang ade di aras Ground Floor tu aje lahh..

bila dah tingkat² atas memang takde jumpa GSC ni,
en abah terus menonong je jalan ke tingkat paling bawah..
laa.. rupanya The Hubs tu kat aras bawah sekali..
aiyoo.. melilau kami satu Alamanda mencari GSC yg terletak di dalam The Hubs..
agaknya The Hubs ni name untuk pusat hiburan Alamanda kot.. agak saya aje la..

tengok kat kaunter GSC, movie yang sesuai untuk di tonton oleh kami berempat
cerita Frozen.. cerita kartun Walts Disney..
mase tu tiket yang ade untuk pukul 6ptg dan pukul 7ptg..
pukul 6ptg Alihsuara Bahasa Melayu punya..
yang Bahasa Inggeris punye pukul 7.

Malas nak tunggu lama.. kami terus beli tiket  untuk pukul 6ptg. Versi Bahasa Melayu.
Dua dewasa 1 kanak-kanak.. ziyad free sebab belum 2 tahun.
Harga tiket dewasa RM13.00 Kanak-kanak RM7.00 Total tiket wayang kami RM33.00.

Sebab mase tu baru pukul 5ptg, ziyad bising nak mamam nak mamam..
Budak pemakan ni masalah nya, inilah.. nak makannn je kejenya..
Malas nak tahan ziyad dari buat drama lapar dia, kami cepat-cepat ke Food Court.
Haaa dah dapat makanan.. terus senyap.. ngap ngap makan berebut dgn abg long haziq.

Menu kami hari tu 1plate Sizzling Yee Mee Black Soy Sauce RM6.50 rasenye.. tak ingat berapa,
Wafle + 1 scoope vanilla icecream dgn jem setoberi  RM9 kot..
Air Teh tarik dan Milo Ais..
Tu semua makanan bebudak..
makanan saya dan en abah teh tarik dan ngap sket-sket je makanan yang ade..

setiap 5-10minit haziq tanye dah boleh masuk wayang ke belum..
punya excited dia nak tengok wayang.. hahaha..
5.45ptg kami dah tercongok dalam panggung dah..


gambar gegar.. hihihi..



Best lah cerita Frozen ni.. lenkali kalau ade movie kartun macam ni,
Kami nak pergi lagi lah tengok wayang..
Kalau ade yang versi BM lagi lah kami suke.. enjoy je tengok..
Penuh dengan orang kita dalam tu.. kerusi pun banyak kosong..
Kali pertama bawak ziyad masuk panggung, LULUS lah ziyad tengok wayang!

cerita ni bagus sangat untuk haziq dan ziyad tengok.
sebabnya lebih kepada kisah kekeluargaan yang membabitkan hubungan kasih sayang antara kakak (Elsa) dan adik (Anna) yang terpisah kerana kuasa ajaib yang dimiliki Elsa sejak kecil.
Demi untuk protect adiknya Puteri Anna, Puteri Elsa terpaksa berkorban menyendiri & mengasingkan diri dari semua orang terutama adiknya, sebab takut adiknya dan orang sekelilingnya tercedera akibat kuasa ajaib yg Puteri Elsa ada.


Liyana Jasmay membawa watak utama iaitu Puteri Anna, Marsha Milan Londoh pula watak si kakak Puteri Elsa dan Ray Era FM pula jadi Olaf si orang salji yang Puteri Elsa buat mase mereka berdua masih kecil.





6 comments:

Khir Khalid said...

Wahh.. seronok jenjalan.. Teringin juga nk tengok movie tu. Thanks sharing ye.

Ena said...

bestnyer..
lita dari sehari ke sehari nak g tengok citer frozen tu.. dok berangan nak bawak budak2.. yerla nak g mana agi di kala ummi nya yg sokmo balik lewat skrg ni. sian anak2.. cuti sekolah terperuk umah pengasuh je.. x sabar nak tunggu closing acount lg seminggu..

adzairdawati makdara said...

mak pon br pi tgk hari tu.. mmg besttttt

LadyBird said...

Best x citer tu ek?

wantie said...

jgn la lepas ni anak anak akak kena penyakit ngan kartun kartun dalam filem tu. pening tau nak fullfill kan dorang

Tiha Azmi said...

Huwaaa,tak sabarnya nak tengok cerita ni .. :D

Sensasi nya..,

Us together..