Sunday, December 15, 2013

Bid Bad Wolf - Mines Exhibition Center (MIECC) Selangor



The Big Bad Wolf Book Sale
75% - 95% Discount
233 Hours Non-Stop Shopping

Bermula dari pukul 7.00 pagi 6hb Disember '13 
sehinggalah 11.59malam 15hb Disember '13

ingat ye.. event Jualan Buku ni bermula dari,
6th Dec 13 sehingga  15th Dec 13.
MIECC @ The Mines

so hari ni 15 December 2013 adalah hari terakhir event ni..
sebelum-sebelum ni tak pernah terfikir pun saya nak datang..

tetiba hari Jumaat lepas,
lunch hour time, tak boleh nak lepak dalam office
kat office penuh dengan Japanese Guest. Kena keluar jenjalan habiskan masa..
terus je la ke Mines Shopping Complex.
Wahh Jammed! padat dengan kereta dan orang..
berpusu nampak dorang ke MIECC.

makcik ni pun nyibuk gak la nak jengah ke MIECC tu tengok ape yang ade..

DANNN,,, terjebak juga membeli.. hahaha..,



6 buku sahaje yang berjaya disambar semasa lunch hour.
Costing RM26.00 
bayar dengan Cash. Kalau beli harga biasa mau puluh-puluhan terlebih lebih kot..


bila balik, Kiddos rasa excited sangat tengok buku-buku ni..
Ziyad pun seronok baca buku.. Haziq pun seronok baca buku Toy Story tu..
saya lagi terus terbayang-bayang nak pergi lagi..

pujuk punye pujuk en abah, yey!!.. tengah pagi ke nak cakap tengah malam tadi ehh..
pukul 2.30 pagi kami anak beranak terjah ke MIECC.. hahaha.. 
memula en abah in denial giler plan nak pergi sini pagi-pagi cenggini.. 

bila dah sampaiii... hah! hamekaww makcik.. celangg bijik mate.
uiii macam siang hari kat MIECC @ The Mines tu, ramai nya umattt..
ade gak budak-budak berlari-lari..
budak-budak tu species anak-anak saya le ni.. yg jenis susah tido

makcik dan anak-anak yang tertewas..


padahal budak-budak ni mane tidur lagi pun masa keluar rumah tadi.. 
tetiba Ziyad ni zass pengsan pulak bila dah dalam kereta.

yang abang long tu pon segar dan seronok je dia masa baru sampai tu..
agaknya mase tu pukul 3pagi kann..
dah terlebih sangat lajak tengah malam (malam kee...
memang terus surrender kot dia tak tahan.. bila di pangku ke riba.. terus terkulai pengsan, hahaha..  

dan kami selamat selesai memborong tepat  jam 4.12 pagi.. 

hasil borongan kami.. 2 plastik.
yang kureng nya Big Bad Wolf ni, saya tak jumpa buku-buku agama dan buku Latihan untuk kanak-kanak KBSR yang sesuai untuk Haziq.

21 buah buku . 
Novel untuk saya 3 buah sahaja dapat.
tak reti nak pilih.. macam serabut pulak.. hahaha sebijik novel tu RM5. 


berjaya beli 21 buah buku.
costing RM86. bayar dengan Visa.. 

gila okeyy! dalam tangan takde cash langsung mase ni.
dah le pergi kedai pagi-pagi buta.. masa memilih sedapp je zap-zap sambar buku.
masa nak pegi bayar tu, siap suruh en abah sekodeng dulu kat Cashier Counter.
tengok dorang buka ke idak mesin kad kredit
Kaunter 25 hingga Counter 31 sahaje yang boleh guna Cash & Credit Card
alasan saya kat en abah suruh sekodeng tu.. "saje je suruh tengok-tengok"
Tak sangka pulak en abah terus tanya kat Cashier tu.
idok la saya bagitau en abah tu yg saya tak de langsung cash di tangan masa ni.
Gile nak naikkan hangin topann??  *read : taufan

elok-elok en abah mood okey nak bawakkan kami ke sini tengah-tengah pagi buta,
baik jangan cari pasal.. saya cari ayat pujukan yang terbest didunia..
"ai rela bayarkan buku-buku ni bang.. biar ai yang belanje yu buku malam ni...."
itu cara-cara melembutkan hati suami dari tersedar bini nya terkantoi buat salah....kekekeke...

ai tak rela nak bayar cukai tak dijangka tetiba tahun depan.. baik ai grab je ape pelepasan untuk LHDN tu.
ai tanak byr bonus orang lain dgn duit cukai yg ai bayar, hahaha.. (tetiba naik Evil)

lepas dah Big Bad Wolf. lepas ni Tunggu kedai buku lain lak buat Sale.
biasanye ujung-ujung tahun Popular buat Clearence Sale ..
tak sabar nak tunggu yang tu pulak..

beli buku jom.. tahun depan dah nak menaksir pendapatan..









5 comments:

Khir Khalid said...

Sayangnya x berkesempatan utk pergi.. harga pun murah & menjimatkan..

Farisya Anastasyia said...

hahaha..nasib baik boleh guna visa kan kakak.hahaha..naya xleh guna,hangin la cik abg u nnti .hahaha

lizz said...

waa bestnyer pi BBw ni...saya buku beli taun lepas pun belum dibelek lagi..elok jek tersusun...
kalo duk kl mmg pantang ader menda alah ni mesti pergi...dah jauh2 gini..nengokjerla kawan sopink buku...memang murah..suka beli buku anak2, resepi, art & design..murah2 oooo..

izan mama mia said...

terlepas sudah nak g borong

hazman aka species1980 said...

biasanya BBW nie jual buku dan majalah english yang lebih kan... kalau kena ngan reference yg kita nak berbaloi laa... takut sampai tahun depan tak abis baca buku tu...hehehehe

Sensasi nya..,

Us together..