Friday, September 27, 2013

Selesa!

hari tu saya ada cerita kat entry mesin jahit tu
yang saya tengah bersemangat nak buat shawl sendiri kan.
mood happy tengah on kuasa berganda dah ni..
setelah 2 malam berturut-turut bersengkang mata
maka impian saya telah terlaksana... yey!!!!

saya buat shawl yang panjang nya 2m, lebar 22inc.
material kain ni chiffon jorjet.. kata cina kedai kain tu..
tapi tulis chiffon kat kepala kain. entah ler.. janji chiffon je dah le kot..

kesan yang saya dapat setelah memakai shawl ni
sangat-sangat selesa!!!!!
perkataan selesa nak kena besarkan font nya..
untuk impak berganda-ganda..  hihihihi...





bila duduk, pun kite rasa selesa..
part yg paling saya suka, tudung ni idak le melepet melekap ke dahi.
keadaan tudung masa duduk. kan belah depan dapat full cover...


belakang pun full cover.. selesa kan..
bila berdiri, labuh kain kat depan memang ter tutup..
belakang pun tutup juga ..

sesungguhnya saya betul-betul happy
bila saya berjaya macam ni!
lepas ni boleh la cari lain-lain colour pula..
boleh tukar-tukar shawl.. kalau nak beli kang, rata-rata rege kemain boleh tahan..






11 comments:

GREENJADE said...

kemas je jahitan nye..sy pun suke shawl.

mummy2k said...

bestnya kalau pandai menjahit,memang jimat...

YaNa Yassin said...

Amboi, memula buat untuk diri sendiri, past tue boleh arrr menjual kan. Bagus kalau ada kemahiran.

mrs Fiza said...

cantik lah awak..bestnye leh jhit shawl sdri..

Ietams said...

greenjade,
saya pun pencinta shawl same mcm awak..
tapi bile beli shawl rata² rege nye mahal, pastu tak cukup nak lilit & tutup.. tu yg bersemangat nak buat sendiri tu

mummy2k,
bab jimat tu memang betul² tepat

Ietams said...

yana,
idea yg molek tu kan yana..
mudah²an nye kan, Amin.

Fiza,
memang best & rasa puas hati sangat .. jom lah kita pakat buat sendiri shawl..

Ietams said...

yana,
idea yg molek tu kan yana..
mudah²an nye kan, Amin.

Fiza,
memang best & rasa puas hati sangat .. jom lah kita pakat buat sendiri shawl..

izan mama mia said...

wah...akak tak terfikir leh jahit sendiri..nak cuba jugalah...

Ietams said...

izan,
cepat kak, cuba buat shawl sendiri..
memang best berganda²

wantie said...

saya pun buat shawl sendiri. puas hati. nak besar mana panjang mana ikut saiz kita..

wah. shantek bershawl.

Farisya Anastasyia said...

nanti syirah nak kawen,boleh la suruh akak jahitkan ek.hehehe

Sensasi nya..,

Us together..