Wednesday, September 25, 2013

Mesin Jahit Singer 8280


sape ade mesin jahit?
sape yang ade mesin jahit Singer model 8280?
yey!! sape yang ada.. kite sama la.. mesin jahit saya pun model 8280.
memang best la mesin tu..
saya dah berhasil jahit alas meja, sarung bantal,
sarung tilam & bantal baby untuk ziyad.
pendek kata.. senang banyak le saya nak menjahit bila ade mesin jahit sendiri ni.
baru lah rasa diri ni mak orang.. hahahaha..

meh sini saya nak share kan manual tuto cara guna dan teknik jahitan utk mesin jahit 8280 kite..

layannnzzz...,!




pstt..psstt.. sekarang ni kan saya tengah bercita-cita nak buat shawl sendiri..
doakan saya eh.. mudah-mudahan projek shawl saya ni berjaya.. hoyyeh!!

EHH?? !!
hari ni hari Rabu..
saya takde WW punye entry tau arini..
hari ni entri blog saya berkata-kata mcm hari-hari biasa.. hikhikhik..
org tengah bersemangat nak menjahit dah ni... biase ler kann.. tengah excited.






3 comments:

Kesuma Angsana said...

hehehe KA bab2 jahit ni mmg faillah ! hehehe

mrs Fiza said...

idam jgk mesin jahit..senang nk jhit baju sendiri ke jahit baju suar yg tertetas ke..haihh tp kalo beli jd hiasan gamaknya.. tk sempattt

moga berjaya eh bt shawl sendiri tu :)

wantie said...

sejak lahirkan dak Aleesya tu, mesin jahit lepak je kat bilik. tak di sentuh sentuh. tunggu dia besar sikit baru nak belek belek

Sensasi nya..,

Us together..