Sunday, June 30, 2013

lepak santai sesudah bercuti

semalam baru tiba kat rumah dari Langkawi.
2.15pm touched down. awal dari jangkaan.
takde delay. bagus air asia.
4 hari 3 malam dilangkawi.
bercuti bersama mak dan abah serta busu
(adik bongsu saya)
stay di TM resort.
apartment 2 bilik. selesa dan view menghadap laut.
tidor malam menggigil... uh sejukkk...

hasil saya dapat di langkawi adalah
kemontelan badan sendiri menaik macam letak baking powder kekdahnya.. hahaha..

hari ni ahad aktiviti mendobi dan lepak2 santai sahaje.
cerita panjang nanti2 saya stori stori eh..
tata.. nak pi sidai baju sat no...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, June 25, 2013

Selepas pulih..nye dia..,



setelah sekian lamanye blog ni sepi..,
akhirnya ade juga seketul dua kembali bernafas.. eceh!

boring juga surf internet guna handphone je.. tak puas mata memandang.
nak taip lagi lah sangat!
kalo jari runcing cutting model ampun lagi..
ni jari resaksa kemain tembam.. semedangnye typo,.. adoii?

sejak isnin saya dah start blogwalking, cume takde idea sangat nak updet blog.. hewhewhew..
broadband punye pasal le ni!,..
eh silap...
simcard broadband saya dah bengong..
seb baik pujuk rayu saya di makan juga oleh en. abah.
dapat dia membantu saya tukarkan simcard tu kat celcom
(eceh! kemain formal.. ayat membantu hokehhh!)

makanya sekarang, boleh la nampak blog sendu saya kembali beraksi.. hoyyeh!!


buat penat je lawa² semalam tau.. patutnya nak interview orang.
sekalinya budak tu tak datang?? haishhhh!! ape daaa... budak² zaman sekarang...




Sunday, June 23, 2013

tak boleh ke kalau jerebu?

jerebu makin hari makin tak okey kan..
arini ahad ni lagi kuat cuaca berjerebu.
saya berkurung aje dalam rumah.
pintu tingkap semua kasik tutup.
selalunya sabtu ahad memang konsep buka je segala tingkap.

tapi dek kerana kain baju menggunung je sentiasa
saya sidai kain macam biasa..
pandang ke atas kiri kanan. memang
tebal jerebunya.
tetiba terfikir... tak ape ape kan sidai baju
dalam keadaan jerebu macam ni?


Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, June 14, 2013

haisshhh takde


salam jumaat.
takde modal nak update.. kerja banyak..  bosan pon ye gak. eh tapiii,
kerja whatsapps pon banyak (hiks!)
kerja facebook pun banyak (wakakaka...)

dapat parcel dari HR department tadi.. dapat dvd.. erm... takde menarik pun..
tak sudah² utk update polisi la itu la ini la.. bla..bla..bla.. bla... pftttt...

sebenarnya mood bekerja saya sudah hilangg..
malam ni insyaallah saya nak ke melaka.. kazen nak kawin.. yeyy! pak kepang kepung! bunyik kompang
ai suka yang hamat hamat pegi kenduri kawin. (macam ai pulak yg jadi pengantin..)

okey semua.. peaceee!
hari ni saya gigih menSHAWLing kan diri.. kekunun dah lawo sangat ler ni kan.. inner tudung main sebat je hat lame.. hah! hambek ko mengkomot hok hek... hahahahaha... asal boleh aje..






Thursday, June 13, 2013

Reusable Bag

seronok nye dapat beg office free ni..
boleh la bawak pegi shopping hari sabtu.
bangganya aiolss bawak beg name kampeni.
hakhakhakhaktuihhhh...
bukan senang jepun ni nak bagi mende mende kat staff..

setahun tu ade le sekali dua..dapat mende2 gini..
tu yang kejakunan tuhh terus masuk blog..
hahahahapepontakbolehh....

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, June 12, 2013

WW. Kacamata ku..yg baru


~ spek polarized yg bagus utk UV protection beli dari Groupun haritu.
#bajek mcm nak bergambo ala-ala vog de vas.. tapi hampagasss... hihihihi..

Friday, June 7, 2013

Happy Birthday to you Mum, the most Gorgeous Women in My Life


walaupun lambat sehari..
saya tetap nak buat special entry untuk wish birthday mak saya.
6 June semalam birthday mak saya..  Happy birthday mak...
akak doakan mak sentiasa sihat, happy dan comel sentiasa.. akak sayangkan mak.. sayang sangat-sangat!
(uwaaa sebak lak hati...)

ni mak kesayangan & kecintaan saya..
selamat hari ulangtahun yg ke 61 mak..
umurnya aje yang makin naik..  tapi mak tak berubah sikit pun.. same je cantik akak tengok..
dari dulu hingga sekarang.

i love you mak!


eh lupa nak ckp.. gambo ni akak guna gambo mase raya aritu..


ha ni gambo kita yg latest!
hari rabu ritu amik gambo kat IJN,,
akak sayang ketat-ketat ngan mak..
takde org lain boleh ganti..
sebab mak garang & tegas mase akak kecik dulu la yg boleh buatkan akak jadi superwoman sekarang ni
kalau lah mak manjekan akak dari segala kerja-kerja rumah,
mau akak ni jadi superMalas punye pompuan .. hew..hew..hew..
terima kasih mak! love you soooo much.. mmmuahhh!

#dah cemane ler si afiq muiz tu teruk no ckp maknya bukan2 tu...harap muka je hensem,, tang manners?? ke laut wehh, 
haihhh la.. manusia..manusia..




Wednesday, June 5, 2013

Seri Padukan. .


wahai hospital Jempol..
apesal sampul surat tu typo error sangat???
sepatutnya Urusan Seri Paduka Baginda kan...
boleh pulak terlebih  "N"
"urusan seri padukan"..

huhuhu.. "Padukan"..
apakah itu padukan???..

Hospital Jempol... sila buat pembetulan ejaan yer..
malu ai bawak surat ni jumpa doktor IJN tau..

#surat reference ni hospital jempol bagi utk abah saya forwardkan ke doktor mase checkup rutin beliau di IJN

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sensasi nya..,

Us together..