Friday, April 5, 2013

struggle ni bang...




setelah lamanya menyepi... membizi..
bersempena harini hari jumaaat
penghulu segala hari..

suka pulak saya update blog saya yg picisan ni..
nak cerita pasal diri sendiri je la..
nak cerita psl orang lain..tak tau nak cerita psl ape.. ^_-.

eh cerita cuti sekolah nan indah yang lalu
saya tak kongsi lagi..la...
nanti nanti lah cerita.
at lease ade bahan nak buat entry dalam blog ni nanti nanti kan...hakhakhak...

sebenarnya kan.. nak cerita kisah pasal saya dan tension dan sabar
yg sentiasaaaa menjadi dugaan sepanjang
anak 'menyusu badan'.ui kampong hangat bahase saya..kekeke...
bahasa modennya sekarang 'BF' (bf=breastfeeding. sekian, terima kasih.)

.uwaaaa!...(sambung nangis)

dari zaman haziq dulu lagi.
sepanjang haziq nyusu memang dugaan la saya.
hobi dia adalah tak boleh hilang ibunya pada pandangannya...
bila kala ibunya ni masuk toilet aje kan..
start lah beliau melalak lalak berjuraian air mata..
hoi baru je feel nak keluar ayaq kecik ka ayaq besaq ka....terus lari feel ko!..bila dengar,
dung dang dung dang terketuk ketuk pintu bilik air...
melalak pulak stok satu taman boleh dengar punya..

bayangkan cemana punya kuat jenis tangisan nya...
makcik ni stress sungguh. ..
rasa macam hari hari adalah hari perintah berkurung di rumah...huhuhu....

dulu haziq..
ha sekarang ni si ziyad pulak.

nak tunggu budak kecik ni recover dari troma
'hilang ibu di toilet' ni nak kena tunggu dia umur 3 tahun la..
tu pun bila dah cerai susu sok.

sepanjang mase ni...bertabah le haku! UWAAAA!....!!!. (nangis lagi).

ha.. sebuk cerita pasal troma bebudak ni..
dah tepek gambo tapi lansung belum cerita pasal gambarnya....hihihi..ape daa..

meh nak cerita pasal malam semalam.
gamba screen capture perbualan
antara saya dan en abah.
en abah whatsapp saya inform
baru habis meeting.
ko tengok pukul berapa message tu?
7.44pm tuuuuu...
aje la haiii kann..meeting lama benornya la hai..
dari petang bawak ke senja baru nak settle.
ape aje la issuenya yang di bincang lelame tu?


(sambung cerita balik)
saya pun amik gambo kuah asam pedas ikan duri + terung datang khas dari kebun my mum
hoih siap detail bagitau..
lalu di whatsapp kan le gambar itu ke en.abah
dengan harapan bagi beliau terliur akan kelazatan asam pedas saya
lalu cepat cepat beliau boleh balik rumah..hihihuhu...

lagi additionalnya saya amik gambo saya masak sambil
anak kecik bergayut kat kaki.

hah! ko mampu masak sambil anak bergayut cenggitu?..
siap bagitau kat laki lagi iols struggled masak
utk suami terchenta... hakhakhakhak..

so tahniah pada diri sendiri setiap
hari menstruggle kan diri untuk
menyabarkan diri. ...




Published with Blogger-droid v2.0.10

6 comments:

Kesuma Angsana said...

mmeting biasalha hehehe

Cik Imie fatiema said...

aduii masak sambil anak bergayut dikaki ye? hehe mmg lucu sometimes ada jugak anak saya macamtu kalau ada yg tak dipenuhi keperluannya, anak saya dah 19 bulan still fully breastfeeding,tak nak susu formula pun,mmg sabo aje..takpe dapat pahala banyak =)

MayaYunus said...

puan....
sabor je ye sbb aku juga mengalaminyaaaaaaaaaa
stresssssssssssss weiiiiiiiiiiiiiiiiiii kalu iman x kuat...mau gilerrrrrr melayan anak yg susu badan niiiiii

tapi oleh sbb ko gagah,,, aku ucapkan well done bebeh

wantie said...

hmm... samalah kita. asal hilang masuk toilet je, mula la start ketuk ketuk pintu.

Time nak masak tak de la baby kaco sangat sebab suh je dia main air kat bathroom. bukak air pelan.. leleh leleh tu. sambil masak sambil la jenguk jenguk dia.dah suka nak bogel sangat kan..

kalau BF ni memang kena sabar. sebab letih tu jgn cakap la. bila dorang dok nyusu tu pun dah terasa letihnya. apatah lagi bersilat kemas umah dan masak. fahammmmmmmmmmmmmmm sesangatttt

MrS. F!zA said...

nasib kita serupa! danish dr pantang sampai skrg tkleh mamanya hlg dr pandangan..naik meroyan rasa..nk gi mandi, berak, masak smua nya tpksa ditangguhkan kalo danish menangis..bila kita baring kt tepi dia elok plk dia main..bila kita agkt punggung menjerit lah apa lg..mmg penat stp hari lah mama ni..adehhh tpksa bersabar demi menjayakan misi BF..

MaMa CyDa said...

kita seropa lah dik .... akak lagik parah ... bukan takat mama dia masuk bilik air. tp mama dia nak pakai baju, dah letak dia seblah kita pun dia bleh bantai melalak jugak nak dukung... apa kes??!! huhuhuh

Sensasi nya..,

Us together..