Wednesday, April 10, 2013

Muzium Tentera Udara Di Raja Malaysia (TUDM) Sungai Besi


Address: 
D/A Pengkalan Udara K.L Jalan Lapangan Terbang Lama 50460 Kuala Lumpur
Person Incharge: 
Lt. Kol Nazri bin Hj Abdul Aziz
Jawatan: 
Pengarah
Tel: 03-21171133/49
Fax:03-21444134
sumber di ambil dari Sini.

cuti sekolah bulan lepas (23/3/13 ~ 31/3/13)
saya memang dah planning cantik dari awal tahun lagi..
yakni nak amik cuti seminggu direct dan pulang ke kampung.
hihihi kami bertiga aje yg balik.
en abah tak dapat amik cuti panjang, bio je dia kerja ..cari duit byk² utk kami
eh yang sebenarnya, nak jaga emak saya..
asal²nya mak saya kene operate 26hb March tu.
(operate buang katarak mata)

memang dah plan saya nak jaga mak saya selama seminggu cuti sekolah tu.
tapi dah di pospone ke bulan Julai pula ha... takpe, itu plan lain..
di sebabkan operation telah di tunda ke bulan Julai,
maka saya pendek kan cuti aje la.. sampai hari selasa aje saya dan anak-anak stay di kampung..
tu nanti kite story lain.. (dok kampung ai membizi.. banyak aktiviti best)

kiranya haziq & ziyad enjoy betul la
cuti sekolah kali ni...
melekap je la dgn ibunya ni ha. takyah pegi sekolah.
bila tiba KL, en abah ajak kami anak beranak pergi muzium.
destinasi pilihan ke Muzium TUDM Sg Besi.

pstt..pstt.. gambar adalah super banyak..,



gigih kami anak beranak panjat jet-jet pejuang yang ada.
tapi tak semua ade pintu yang di buka.
sebenarnya kan.. kapal-kapal terbang ni semua tak boleh nak naik pun kalau di hari-hari biasa..
bila dorang ade buat pameran ataupun ada karnival aje yang
di benarkan pelawat naik ke dlm kapal kapal ni.

mungkin sebab rezeki kami datang hari tu.. cuma kami sekeluarga je yang ade,
brader TUDM tu bagi chance kat kami naik. hehehe.. suke sangat!
anak-anak lagi le happy bebenornya.


uihhh penuhnye muka makcik ni....






cita-cita dorang nak jadi pilot fighter jet. Syukur alhamdulillah dorang ade impian yg bagus cenggitu.
moga-moga terkabul cita-cita anak-anak saya ni.
buleh jadi pejuang,.. insyaallah.

bukan abangnya sorang-sorang yang feeling.. si adiknya pon... tak kalah!

seronok bila tengok anak-anak enjoy.

bila balik tu, saya dan en abah cuba tanya haziq, ..
saya, "bang long best tak pergi sini?"
haziq, "best sikit je.. kalau pegi muzium askar lagi best! ada kereta kebal..ada bom.."
gulp! anak sapa la ni kan.. over demand kan..
sabar je la..

en abah, lepas ni kita plan pergi muzium tentera darat PD pulak yer..


11 comments:

MayaYunus said...

best je bawak anak2 pi jalan2 tempat cam ni.. kak mia pun kompem suka .. nak bawak pi tempat hat mahal2.. aku x daya la weiii huhuhuhu

** sian anak aku uwaaaaaaaaa

MayaYunus said...

best je bawak anak2 pi jalan2 tempat cam ni.. kak mia pun kompem suka .. nak bawak pi tempat hat mahal2.. aku x daya la weiii huhuhuhu

** sian anak aku uwaaaaaaaaa

MayaYunus said...

best je bawak anak2 pi jalan2 tempat cam ni.. kak mia pun kompem suka .. nak bawak pi tempat hat mahal2.. aku x daya la weiii huhuhuhu

** sian anak aku uwaaaaaaaaa

MayaYunus said...

best je bawak anak2 pi jalan2 tempat cam ni.. kak mia pun kompem suka .. nak bawak pi tempat hat mahal2.. aku x daya la weiii huhuhuhu

** sian anak aku uwaaaaaaaaa

MayaYunus said...

best je bawak anak2 pi jalan2 tempat cam ni.. kak mia pun kompem suka .. nak bawak pi tempat hat mahal2.. aku x daya la weiii huhuhuhu

** sian anak aku uwaaaaaaaaa

eynda said...

Tak pernah pegi pun muzium ni... adam suka sangat muzium... boleh bawak nanti...

MrS. F!zA said...

wowieee kalo darwisy tgk ni kompom teruja..bape puluh kali dh duk ckp darwisy nk naik aeroplane..kalo bwk cuba jet pejuang pon best ni..

wantie said...

fuh bestnye tengok bebudak tu enjoy naik jet . nak join boleh?

kalau bawak Amirul ke sini. kompom pas ni cita cita nak jadi imam tu dah bertukar jadi pilot. ngeeee

Kesuma Angsana said...

amboi kemain lagi mak & anak sama naik ni hehehe

Suliana said...

bestnya. belum pergi lagi :-)

Anonymous said...

Saya agak cerewat dalam menerima pendapat... tapi setelah membaca karya nie.
.. saya rasa ... saya perlu bersetuju dengan awak.
.. tahniah atas persembahan idea yang menarik...

Have a look at my blog - Zalora Kupon

Sensasi nya..,

Us together..