Saturday, March 30, 2013

wedding di dewan dato ahmad razali ampang


memenuhi jemputan kahwin
exopishmet en. abah.
di ampang.
xde aktiviti ape sgt bile attend wedding
ade budak kecik ligat si ziyad..<s>adoi</s>

#salam takziah pada siyah
exskulmet saya diatas pemergian ayahanda tersayang petang semalam.

Published with Blogger-droid v2.0.10

pengganti hazami..

kiteorg attend wedding kat ampang.
mamat ni nyanyi layan gak.
nyanyi lagu sonata si hazami best gile.
boleh la ganti si hazami.hak3x

Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, March 21, 2013

baju kurung kasih sayang


dedulu kain baju kurung banyak
yang ade nama.. kan,
kadang ada kain azura sempena cerita azura tgh hawt mase tu..

pastu kain seri balas sempena nama lagu ct nurhaliza yg tgh hawt mase tu..
banyak lagi lah name kain yg
dikaitkan dgn nama name glemer.

hari ni saya pakai baju kurung kasih sayang..
mihmihmih....
bukannya kain tu name kain kasih sayang.
bukan juga baju baru.
baju zaman sekolah2 je baju ni (gile misekin)

dek sebab saya rasa special sangat pakai baju kurung ni hari ni...saya namakan baju kurung saya ni
baju kurung kasih sayang...hakhakhak...
pasal??
en abah aiols ironkan baju kite arini. ..
wahhh! eksaited gile haku weh...
hingat senang yang berhormat ni ironkan bajuu kitee??

julung2 kali niehhh...
sejak dua menjak bebanan kerja beliau makin bertambah tambah..
dan sejak dia lagi sayang sistem2 dan lappynya tu dari kami, (eh mmg dr dulu dia membizi cenggitu)
memang bantuan dari en abah sesekali mcm ni,
memang betul2 buat makcik ni terharu..huhuhu.

perasaan kite hari ni macam munger munger je rase pakai baju ni dgn penuh rasa kasih sayang.

eh orang laki ni kalu tetiba bagus macam ni
kite kene puji melambung2 seikhlas hati tau..
sok2 mesti dia rasa rajin lagi nak tolong kite.
mane tau kan? hihihihi..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, March 19, 2013

tunggu dan lepak..

kalau anak tak sihat..
macam tak cukup kalau pergi sepital sekali je eh..

Published with Blogger-droid v2.0.10

sempat gak masuk tinjau..


*gigih makcik ni..
tadi kan saya stori saya pegi tapau
mi goreng kat kedai mamak tu..

keluar dari kawasan kedai tu,
nampak lak org aeon buka gate. .
bersemangat saya masuk aeon terus.
nak pegi beli barang untuk customer opish ni..

masuk masuk mall
tengok sana sini tutup. main entrance aeon aje buka.
uh bukan masa saya lagi nak cuci mata kat aeon la gaknya harini eh.

lengang betul aeon balakong tengahri ni.
malam dah okey kot eh..

Published with Blogger-droid v2.0.10

aeon cheras selatan ditutup


lunch hour saya pergi aeon balakong
sekalinya nampak kat ruang letak kereta dalam aeon tu
penuh dgn warga kerja aeon.
dan lalulintas pun agak sesak.

bila nak masuk perkarangan aeon..
eh gatenya di tutup.
terus saya melencong kedai mamak
irfan maju bistro. yang dekat maybank nye deret tu..
bersebelahan aeon aje.
saya tapau mee goreng. hihihi...

seb baik faktor umur 3series saya
meramahkan mulut kite bertanya
tokey kedai..apesal jasko ni tutup.
rupanya tadi aeon ni terbakar la pulaknya tadi.
oh persoalan yg sesak di benak saya terjawap sudah.

hari ni aeon balakong tutup weh..
tadi ade minor kebakaran..
sekian pemberita tak bergaji melaporkan..ngeee...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, March 17, 2013

imann..nanti jumpa yer..


nak pegi seremban 2. ade jemputan kenduri
AM office.. jenguk2 baby no 3 en man.
lepas ni nak singgah rumah cek puan inas.
haziq nak jumpe iman anak cek puan.
ibunya ni pun nak jumpe ibu iman.
ade hajat. kekeke...


Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, March 13, 2013

pagi indah hari ni...

seronok dan gembira sungguh pagi ni..
tengok anak2 duduk sama2 menikmati sarapan.

sementara tunggu ibunya kemas2 barang utk
diloading dalam kereta...
abahnya tgh amik sik lemak dari periuk..
dorang amik sorang satu roti inti kacang.
ngap ngap deme makan..

haii  la  hai suwitnya tengok..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, March 12, 2013

petang petang..


salam selasa..
uhuk! uhuk! *cough* huk! *cough*..(sbb byk ngumpat la ni gaknya)

tiap hari kalau cuaca elok di kala petang..
anak anak saya request nak berlari lari main main di perkarangan porch.

riuh rendah suara mereka berseloka.
uiii baru dua orang tu...
bagi sengah jam aje kat dorang main.
lebih pada tu dah mula berkubang kat pili air tepi tu..

tu tengok gambo..
belum lama lagi, dah de tompok2 air kat lantainya.
baru maknya masuk rumah seminit jadi gitu.

ade aritu tinggalkan  dorang 10minit
pegi tenggek nasi kejap aje pon..
dah habis di banjirkan satu porch
siap di lalukan basikal kat tanah dan di
bawak jalan atas porch. uh syabas betul mereka!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, March 10, 2013

lepak santai..

aktiviti ahad kami..
duduk duduk kat rumah.
makan makan minum minum lepak lepak
sambil nonton tv.
kalau kaye boleh pegi shopping kat pavilion *hiks!

sambil nonton..mulut mesti ade aktiviti.
kunyah kunyah cereal..nyammmm
..!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, March 7, 2013

drama king


lama gak tak cerita ceriti pasal anak anak saya.
tah naper rasa mcm tak sempat je nak sembang2 pasal dorang.

agaknya banyak sentap je dengan dorang kot
terus takdak mood nak cerita psl dorang.
mesti cam pelik je nak sentap sentap dengan bebudak tu kan..
tu la payahnya weh bile anak anak sebijon muka si bapa..

bile sentap dgn en abahnya...tak pasal anak2 pon ai sentap..hakhakhak..
bile geram sangat...ai yg gojes ni terus berlari
masuk bilik kunci  pintu layan korea..
tinggal semua kat luar... rasain!

2minit lepas tu dengar pintu bilik di ketuk lembut oleh si abg long..
5 saat lepas tu di iring dgn tangisan si ziyad pulak.
stok nangis stok menangis kene dera punya...
waaaa! tak tahan hati kite dengar..

naktanak ai kene gak bukak pintu bilik bawak bebudak tu..pujuk dorang balik.
eh saper yg merajuk sebenarnya ni.?

tak lame pastu datang la en abah
dekat2 dgn kite.. eh eh tanya itu tanya ini kat anak kite pulak.
mencik tau...nak pujuk kite pujuk aje la..
ni main tanya2 anak suh tanya kat ibunya.

pastu kejap lagi dah gelak2 anak beranak.
mane pegi sentap mak tadi???
huhuhu memang drama betul la..
nak nak si ziyad.. tak pasal je nak melalak stok terlolong lolong.
terus ibu terlupa nak sambung sentap.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, March 4, 2013

gadjet baru


pagi ni datang kerja
kemain berkobar kobar.
sebab dah de cermin besau baru.. ecxited ko!
(beso la kirenye utk letak atas meja)

sekalinya jalan kinrara-puchong buat hal pulok heh..pepagi ni..
sesak dengan kereta. jammed damned!
sudahnya menjawab le makcik ni datang lewat.. hewhewhew...tensen!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, March 1, 2013

Pak Wan Putu Bambu


tengah hari ni
saya kirim partner in crime saya si ainun
belikan aje..
beli kuih aje kite. hewhewhew...syedih.

so here the putu bambu sedap eva (kat tekak saya..tekak org lain tak tau)

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sensasi nya..,

Us together..