Tuesday, February 26, 2013

mata kiter..



ni muker kite..
mata kite?    B.I.R.A.T
cuba eja.. bunyiknya birat... tt(kene kolkolah T tau)
hikhikhik... tetiba masuk bab tajwid.
ai is tgh mengantuk gile duduk opis ni kalo
ade jepun datang..
eh ha.. kite nak citer ni..
sabtu ahad aritu kan kami balik n9. ari ahad balik ke kl.
en abah bawak kami sekuarga balik kl ikut jalan giler horror.
dari bahau ke kl ikut jalan alternatif.
lansung tak tempuh tol..hak3x...
gara-gara GPS. dah di select option the 'fastest way to go'
FASTESTtst TEST le sangatnya kan

ayer hitam-titi-kg.chennah-kg.esok-sg.lui-hulu langat bt 14-tmn.connought-bkt jalil.

route alternatif ni daripada kg.titi ke sg.lui hulu langat
tu melalui tepi gunung besar hantu
dan gunung anak hantu....name gunung
pun dah penuh name hantu hujungnya..
gile scary...
dgn jln bengkang bengkoknya..
laluan yg ditutupi daun pokok2 hutan..
ditepi jln penuh dgn pokok buluh
dan pokok pisang hutan..tanpa lampu jalan.
siap lak tetiba ade tanah runtuh tepi tebing tu.
ade sekali tu ade pokok tumbang jatuh kat setengah jalan. adventurous betul.
sepanjang perjalanan, kedua belah tangan saya pegang anak-anak..
mulut tak berenti baca ayatul qursi..wuii serem!
masa tu betul2 waktu maghrib merentas
lereng gunung...hutan beluko....gunung hantu tu.

jarak dari kg Titi nak ke simpang besar kg Sg Lui
Hulu Langat tu cuma 17km je..
tapi hati saya rasa terlampau lama dan jauh sesangat
nak sampainya 17 kilometer tu.
dah le bulu roma meremang aje..ish!
risau je hati ni kot tetibe termasuk kg bunian ke kan.. ohver terpengaruh cerite antu le nih..

kejap kejap saya tanye en abah "jauh lagi ke bang? brp kilometer lagi ni??"
saya rasa laki iols tu pun cuak gak kot..
dari elok drive badan syok je sandar kat kerusi..
tetibe je saya
tengok en.abah dah paut stereng je tuu..
yelahhh...selisih kereta pun 1-2 je yg ade.
dgn takde sebiji rumah ke kedai ke kat tepi.
sape tak cuak nya kan lalu jalan macam tu.

syukur selamat sampai kl
jam 8mlm.. so far cepat la jugak tempoh perjalanananya..
jimat tol..takyah bayar langsung..
cume kena bayar dgn perasaan
takut je la..hakhakhakhak...
gerak  keluar jam 6.30ptg
dari rumah mak abah saya. sampai KL pukul 8mlm, memang cepat.

eh dari kampung saya ke kl 1jam lebih jer??
heybatt...heybatt..
takut pun heybatt..heybatt..  T_____T
peace!

Published with Blogger-droid v2.0.10

3 comments:

wantie said...

mak ai... semua nama hantu. memang seram. bawak anak kecik lalu bukit bukau bagai memang kena kumat kamit baca ayat kursi.

buatnya dorang tak leh tido malam kita jugak yang fenin

MayaYunus said...

Jln bukit tangga tu ker...
Azri cukup x mo dia lalu situ...
Bior balik x dak duit tol pun x per....x der der dia hingin...tp aku pun x hingin gak puan..
Aku ni jenis lemah semangat tp kuat bab mikir hat ngarut2 hu3

Ietams said...

maya..bukan jln biasa yg bkt tangga melalukan jeram toi tu..
jln bkt tangga tu lalu ikut kuala klawang.
yg aku ikut ni jln ikut titi...
semedang lalu kg org 'original'
toksah ler ko nak try..scary giler

Sensasi nya..,

Us together..