Tuesday, February 5, 2013

Cuti Separuh Hari

insya allah tak ape aral, saya cuti setengah hari karang.
nak kemas-kemas rumah dan bawa budak-budak balik
pastu cadangnya nak celebrate makan-makan kecik
sempena hari lahir Arsyad Ziyad hari ni..
yey!.. ziyad dah setahun hari ni..


yayang! naper cepat sangat awak ni dah setahun??
ibu rasa macam tak puas la tengok ziyad statik je baring, di kendong..
sekarang ni ibu dah melenggang je dah.
awak sibuk je nak berlari melompat kan... ha pergi la lompat berlari semua..
ibu buleh lenggang kangkung jalan kontrol cun sensorang

so tempat pilihan kami sekeluarga kemungkinan ke JFC.
haziq asyik la meminta nak makan McDonald / KFC / Pizza Hut.
tapi memang kami tak approved nak pergi.
sebab kami sekeluarga memang totally boikot dah sekarang dari tahun lepas.
syukur alhamdulillah kami masih bertahan hingga kini lansung tak membeli produk tersebut.

so mari lah kita menyerbu Jom Fried Chicken. produk halal & keluaran tempatan.
letaknye cuma dekat Equine Park aje. senang & dekat aje dari rumah ni ha.

Ziyad sayang, Happy 1st Birthday  for you my Dear darling..
ibu, abah & abang long sayang sangat-sangat kat kamu!

4 comments:

wantie said...

happy b'day Ziyad. ha.. dah setahun kamu. tengok le tu ibu kamu sanggup ambik half day semata mata untuk kamu tau..

besar nanti ingat tau. celebrate b'day mummy pulak ye.

MayaYunus said...

epi bdy little ziyad... yg encem mucuk macam..
ummmuuuaaahhhh

MrS. F!zA said...

wah cptnya dh setahun..kita pon dh risau plk kalo danish dh blh berdikari jalan semua..sbb syiok time skrg leh gomol2 leh dukung..heee

*haitu kita ada bca psl boikot tu, dan KFC bukn pnyumbang utama utk israel.. MCD mmg kita boikot trus dr dlu lg sbb dia mmg pnyumbang besar israel..

Kesuma Angsana said...

epy belated birtdahy ziyad

Sensasi nya..,

Us together..