Wednesday, February 27, 2013

my yummy fettuccine




dinner malam ni
menu itali..kekekeke..
kite buat smoked chicken frankfurter fettuccine.

kemain lagi namenye kann..
tak mengalah..
padehal sebab guna smoked chicken frankfurt (sosej ayam) tu aje..

sesaja je nak carik glemer free
..muahaha..

rasanya?
walla! so..sooo.. sedap.
haziq makan berkali kali tambah.
mamat ni memang selera western.
tu pasal le 9bulan ngandung haziq dulu hadap menu western aje..poning makcik ni..

jam dah pukul 9.40 mlm ni..
mane le suami terchenta lahsangattt ni??.tak balik balik lagi ni
eh ke dia ade bgtau nak tidur kat opis ke malam ni?? kekeke...




smoked chicken frankfurter fettuccine





Published with Blogger-droid v2.0.10

luncheon...

tadi lepas lunch
manager saya tanya saya keluar office td
makan ape..
saya jawab ler saya tak pegi makan
saya pegi beli buah dan sayur aje..

bos tanya saya diet ke tak makan..
saya pun jawabkan iyer aje..
hakhakhak...

tapi tetibe dia selit soklan baru..

"ke dah makan nasi lemak pagi tadi zu..?"

eh macam tau tau aje kan..
hahaha.. hati tak kuat le nak tahan makan weh.
mulut punya salah la ni..
asyik nak mengunyah aje keje...
(tanak ngaku diri sendiri penchenta makanan)

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, February 26, 2013

syyttt...dendiam..

buhsan giler makcik ni nunggu
tuan presiden bergayut kat tepon.
haip! tak. .tak.. tak berapa buhsan.
sukaaa sangat  #tddmka.

makcik ni bukannya ape.
kami ni nak jemput bebudak kat kindy.
bukan senang tn presiden ni nak balik awal weekdays ni.

bila dah en.abah dapat balik awal ni..
moh le kite amik anak anak bersama sama wahai suamiku..

Published with Blogger-droid v2.0.10

mata kiter..



ni muker kite..
mata kite?    B.I.R.A.T
cuba eja.. bunyiknya birat... tt(kene kolkolah T tau)
hikhikhik... tetiba masuk bab tajwid.
ai is tgh mengantuk gile duduk opis ni kalo
ade jepun datang..
eh ha.. kite nak citer ni..
sabtu ahad aritu kan kami balik n9. ari ahad balik ke kl.
en abah bawak kami sekuarga balik kl ikut jalan giler horror.
dari bahau ke kl ikut jalan alternatif.
lansung tak tempuh tol..hak3x...
gara-gara GPS. dah di select option the 'fastest way to go'
FASTESTtst TEST le sangatnya kan

ayer hitam-titi-kg.chennah-kg.esok-sg.lui-hulu langat bt 14-tmn.connought-bkt jalil.

route alternatif ni daripada kg.titi ke sg.lui hulu langat
tu melalui tepi gunung besar hantu
dan gunung anak hantu....name gunung
pun dah penuh name hantu hujungnya..
gile scary...
dgn jln bengkang bengkoknya..
laluan yg ditutupi daun pokok2 hutan..
ditepi jln penuh dgn pokok buluh
dan pokok pisang hutan..tanpa lampu jalan.
siap lak tetiba ade tanah runtuh tepi tebing tu.
ade sekali tu ade pokok tumbang jatuh kat setengah jalan. adventurous betul.
sepanjang perjalanan, kedua belah tangan saya pegang anak-anak..
mulut tak berenti baca ayatul qursi..wuii serem!
masa tu betul2 waktu maghrib merentas
lereng gunung...hutan beluko....gunung hantu tu.

jarak dari kg Titi nak ke simpang besar kg Sg Lui
Hulu Langat tu cuma 17km je..
tapi hati saya rasa terlampau lama dan jauh sesangat
nak sampainya 17 kilometer tu.
dah le bulu roma meremang aje..ish!
risau je hati ni kot tetibe termasuk kg bunian ke kan.. ohver terpengaruh cerite antu le nih..

kejap kejap saya tanye en abah "jauh lagi ke bang? brp kilometer lagi ni??"
saya rasa laki iols tu pun cuak gak kot..
dari elok drive badan syok je sandar kat kerusi..
tetibe je saya
tengok en.abah dah paut stereng je tuu..
yelahhh...selisih kereta pun 1-2 je yg ade.
dgn takde sebiji rumah ke kedai ke kat tepi.
sape tak cuak nya kan lalu jalan macam tu.

syukur selamat sampai kl
jam 8mlm.. so far cepat la jugak tempoh perjalanananya..
jimat tol..takyah bayar langsung..
cume kena bayar dgn perasaan
takut je la..hakhakhakhak...
gerak  keluar jam 6.30ptg
dari rumah mak abah saya. sampai KL pukul 8mlm, memang cepat.

eh dari kampung saya ke kl 1jam lebih jer??
heybatt...heybatt..
takut pun heybatt..heybatt..  T_____T
peace!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, February 25, 2013

kacang thailand


sedappp..
jemput makan yerr..

#entry x bermotip sungguh

Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, February 21, 2013

OOTD - surau jerr..



my ootd today..
(ootd:outfit of the day)
latest fenomena..kan..
iols pun nak gak ade. kekeke....
.. orang lain sibuk ootd..
ko pun sebuk nak #ootd ye makcik..
pastu kat cermin surau lak tu.
dah takde tempat glemer lain ko nak possing?
{^___^}


Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, February 20, 2013

rokok dan peringkatnya



#nak cerita untuk perokok. .
ade ke jepun ni bagi souvenir
rokok.. hak3x...
haip! bukan utk pompuan².. dia bagi kat dorang yg merokok aje..


brand mild seven..
kalau tengok gambar kotak rokok ni kan..
ade tak perasan nombor yg ade?
cer tengok kat kotak belakang
yg ade kod bar tu..
memang la boleh kate semuanya tulisan nihonggo..tp cube tengok nombor yg tertulis..
yg tulis 6mg tu maksudnya jumlah tar yg ade setiap batang rokok..
yg tulis 0.5mg tu lak jumlah nikotene..
macam kagum2 pulak saya tengok
rokok jepun ni.. siap list kan
dianya jumlah isi kandungan dlm rokok tu.
rokok kat malaysia ade ke dia tulis mcm tu?
macam tak penah perasan pulak..
Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, February 18, 2013

esok dah boleh..dah


arsyad dah sihat..
walau ade sket lg selsemanya tu..
tapi selera makan dia dah back to normal.
ai is lega.
insyaallah esok dah boleh hantar arsyad ke school.
memalam ni kite jadi penjaga bebudak
melepak dlm bilik
layan abg long melukis..

Published with Blogger-droid v2.0.10

memerap

salam isnin..
camne eh lalulintas jalanraya pagi tadi..
jammed teruk ke jalan masih lengang..
orang sambung cuti lagi kot?

saya EL harini..
diri sendiri pon memang tak sihat.
tp saya EL sebab ziyad yg tak sihat.
ziyad ni kalu demam siap dgn pakej
selsema.. hidung sumbat sampai susah nak nafas.. mata asyik keluar je air mata.
mesti panas dalam.
siyan tengok ziyad..

dan sepanjang hari ni..
dia memerap aje dgn ibunya ni ha.
tak bule nak buat ape
kalu dia dah memerap mcm ni.
masak pun tak boleh.
ikan kembung dah saya keluar kan
dari peti ais sejak pagi tadi.
kalau x sempat gak nak bela ikan tu kang
alamatnya suruh en. abah decide aje la
nak mkn ape dinner karang.

cek puan ni x mkn ape hari ni tak pe la..
cuti 2 hari lepas asyik la melantak makanan.
tengok cermin pun dah melampau benci
dah tengok diri sendiri.. hak3x..
gile kembang..gile berlapik2.. huh scary!..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, February 15, 2013

housekeeping...

hari ni AM ajak berhousekeeping kan
office..
so ape lagi tunggu..
zass kemass!..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, February 13, 2013

bertekak pasal uncle usin


citra tgh tayang movie uncle usin
saya konfiden je ckp dgn haziq
citer ni citer johan berlakon.

haziq tanya saya balik
"zizan ade tak?"
saya cakap ler takde. #konfidenbetulpunyefakta

haziq balas balik "citer johan dgn zizan la ibu"
saya jwp lg..
citer ni citer johan sorang je belakon.
woh! 2 minit gak saya bertekak dgn haziq.

nak adil..dgn konfiden saya tekan button info
kat remote astro.

betul laa.. citer uncle usin ni
ade zizan dan johan belakon same-same.

eh! eh! sejak bile ade zizan dlm citer ni?
ishhh habis reputasi ai tauu..
nampak sgt ibunye ni main hantam aje
bagitau anak info yg tak tepat. kekekeke...

Published with Blogger-droid v2.0.10

1st Segmen : Ina Sazali Mencari Rakan Bloglist


jom korangg...,

 
 
syaratnya²:

1. follow blog cik penganjur
2. letakkan tajuk 1st Segmen Ina Sazali Mencari Rakan Bloglist
3. letakkan banner dan backlink kan ke sini.
4. letakkan entry di kotak komen cik penganjur.
5. tarikh tamat : 25 FEBRUARI 2013
6. kesemua blogger yg sudi join cik penganjur akan diletakkan di bloglist beliau sepanjang tahun 2013.

Tuesday, February 12, 2013

duit macam air je

malam tadi kiteorang bejaya keluar rumah.
huh! bagai nak gile dah
cek puan ni merap kat rumah aje kojer nye..
tu pun seb baik beras dah habis.
dapat le idea nak keluo rumah.
lokasi tak ke lain. ke mydin aje..

dapat laki pencinta rumah..
pencinta makan kat rumah. ini ler padahnya..
dok merapkan aje ler pompuan ni. ..
engko suami aku isteri.
hah bahek la suami.. ku taatkan mu. \{~__^}/

sampai mydin..
zas ambik itu..ambik ini..
sekali bayo! mang haih beratus juga..
gigil tangan membayo..
anak baru 2.. kos dah cenggini?
dah cemana nya yg anak ramai punye belanje tu eh..
terus kagum kat mereka
yg beranak ramai dan dan tu.. hehehehe...

yang paling tak menahan.
cek puan ni ha..berjaya menyambar satu tin besar planta 2.5kg.
rege rm19.90 je pun.. giler taknak beli.?
en. abah perli kite..
ade ke di soal nye kite awal beno
nak buat kuih raya?

heyy en. abah.. expiry date 2015 hokeyy..
sempat kite simpan utk raya
2 thn lg. hak4x.. *alasan!

eh esok dah rabu..
start kerje balik.. haihhh..
lame nak recover holiday blues ni nanti ni..
kite punye menu hari ni siakap kukus
dan tomyam sayur.
rasanya?  op coz meletup uolss..
laki kite tak rajin nak makan kat luar..
kite kene la bijak buat menu makanan
ala-ala kedai makan.
baru le singa betina ni cool down sket
diperap kat rumah dek bapa gorilla tuu. hikss!











Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, February 10, 2013

bukan saya yang tunangnya


majlis tunang..2 pupu saya
lokasi di palong 12. negeri sembilan.
seronok betul rasanya sekarang,
sepupu saya sekarang seorang demi seorang dah nak kahwin.
dan lagi bestnya mase tengah sibuk sedara mara kenduri sana sini,
saya ada sikecik ziyad.
dan yang paling best lagi anak saya jenis ngepit kat saya..
asal haus cari ibu nak susu..
bila tak selesa cari ibu lagi nak susu..
tak bestnya pulak, mak hincik ni tak buleh pulak nak bergambar sesakannya..

saya si kembang dan orang yg kene pinang

orang yg meminang (dari raub)dan orang yg dipinang


hingga selesai majlisnya..
ziyad pun tertidur kepenatan..






tetiba terjumpa artis kat sini..


en.abah saya (miahahaha somi iols lettew)
tak tentu hangin dia tu.
tima hangin dia elok, beratus-ratus percent dia jadi kelakar.
kalau hangin monsun nye datang, jangan ko coba jebat! habis karam semuaaa..nya.

takde la saya nak suruh dia masuk maharaja lawaknya pun, sungguhpun dia tu pandai buat kelakar.
nak cerita pasal somi kite ni ha siang tadi..

siang tadi kami sekuarga pegi DEMC. bersempena jab 12mth Ziyad aje pun.
tapi kami bersiap melawa anak beranak bagaikan nak ke KLCC.. hakhakhakhak..
sampaikan doktor pun menanya, nak pegi mana lawa-lawa ni..bang (tanya haziq)
eleh doktor tu perli saya la tu kan yang sebenarnya.. buat-buat tanya anak kite pulak doktor ni..

masa tengah tunggu turn ziyad timbang tu,
tetiba en. abah snap gambo kite.. Dah kenapenya kan..

lepas tu tipon kite bebunyi notification FB.
yg kite ni cepat-cepat le tengok ape le gaknya update FB.. 
(mane le tau kan kot orang-orang jelita update status ke kan. mana boleh ketinggalan..kekekeke..)
rupanya en. abah yang upload gambar kite yg dia snap tadi berstatus kan,
"tetiba terjumpa artis.."
WHATT?? ..
abang ni memang tau.. iols ni artis lah  sanggattt.!!.. kah3x...


ni ha.. gambar yang puan termulia yang di kata artisnya tu.., 
huhuhuhu.... *cough* malu *cough2x*segan gile kot rase..
tapi takpe.. iols redo somi kite buat gitu #ttddmka


ziyad dah cargas untuk ambik jab. hoyehh!..

dah settle jab, jom kita pergi restoran Sri TTDI, jln saujana indah 2, seksyen U1, TTDI Jaya Shah Alam,...
berdekatan sahajok dengan poli Shah alam yang terheybattt pada sesetengah orang
sesape org poli sultan s.alam ni yg tak tau mane letaknya jln saujana indah 3 sekU1,
toksah perasan hebat lah yer.. iols yg picisan ni lagi terer pasal shah alam.. kekekeke...

dan ini mereka berdua anak-anak saya.
cuti raya cina 4 hari kami bercuti di rumah sahaja.
tiada peruntukan untuk kemana-mana. Sekian, terima kasih.


#gambar adalah courtesy dari IG. 
sekarang ni Iols dah menggila dengan instagram.
seronok gak ber IG ni..
kadang-kadang terasa diri mcm ramai pulak peminat dalam pada ramai yang pendengki tu.. hak3x..




akhir kata saya hari ni,
"Selamat Tahun Baru Cina dan bercuti lama"

.
.
.
.
peace!








Thursday, February 7, 2013

Untuk suami saya


saya update entry hari ni khas di tuju untuk en abah somi saya.
pada somi orang lain jangan perasan ehh.. hak3x......  \(^____^)/

bang..,  tadi lunch hour ibu pergi Giant..
niat nak pergi beli mee laksa yg kering tu.. (sebab ingat mlm ni nak buat laksa)
sekalinya.., kan,
dalam perjalanan dari parking ke giant tu..
lalu depan kedai kasut..
lepas tu kan nampak iklan diskaun 50% kat kedai kasut tu.,
mula-mulanya saje-saje cuba-cuba jer kat kaki..

sekali nya kan,,.. Eh! termuat lahhh!?
Eh Ter cantik la..!?
ter saiz pulak?!
pastu Eh lagi..!
Eh!... Eh! .. dan...Eh... tetiba terbeli??!

baanggg....,
(dgn suara manja & mata kelip-kelip)

cantik tak????

.
.
..
.


ibu dah beli & pakai terus..
buat pakai raya nanti,.






.
.















Wednesday, February 6, 2013

Fakta : Malaysia di tangga Ketujuh dari sepuluh negara

tahukah anda?


nagara kita Malaysia berkedudukan nombor tujuh daripada
sepuluh negara paling banyak cuti di dunia


#fakta ini di ambil dari Harian Metro di muka surat 24
dalam ruangan setempat

bila anak tercicir


tahun 2013 ni tahun perubahan untuk kami sekeluarga.
memang semuanya berubah.
saya dah dabel three tahun ni, en abah dah jadi abah dua anak.. hak3x .. (ape da ayat)
eh bukann.. ape lak melalut pasal perubahan saya dan en. abah lak ni.
yang sebenarnya saya nak cerita pasal haziq ni.
dari umur 3 tahun lebih-lebih, yakni dari penghujung umurnye 3 tahun, saya dah hantar dia sekolah.
lebih kurang tahun 2009 kot?
sekolah kan dia di kindy berprogramkan little caliph.
memang yuran nya 'agak' boleh tahan.. memang bertahan tahan regenye.
tapi tak pe lah kan.. sebab kalau ikut modus operandi nya nampak macam cemerlang.

maka tiap-tiap hari ke sekolah tahun 2009~2010, haziq memang betul-betul bersemangat.
minat untuk dia belajar memang betul-betul mengagumkan.
yang membanggakan dia boleh hafal banyak surah pendek.
serba serbi mmg saya puji perubahan haziq tiap masa.

tiba la masuk tahun 2011.. dia dah mula susah nak bangun pagi
susah nak makan, susah nak dengar kata. pendek kata semuanya susah.
tiap hari tanye bile ibu nak demam? boleh haziq cuti same-same dgn ibu.

dengan takdir Allah saya pregnant pulak di pertengahan tahun 2011.
memang advantage la pada haziq. bule dia join saya cuti sakit  (hyperemesis pregnancy)
berhari-hari join cuti sakit duduk kampung .

memang sungguh-sungguh bermasalah haziq bila nak ke sekolah.
tiap hari minta saya tukarkan sekolah haziq. pagi mintak.. petang pun mintak. kesian sangat-sangat.
bila di panjangkan ke en. abah. En. abah suruh bersabar hingga ke tahun baru (yakni tahun 2013).

berbalik pula kisah ziyad adik haziq.. sejak habis pantang, saya memang hantar ziyad
ke rumah sepupu saya kat Kem Sg Besi.
alhamdulillah ade sepupu dekat.
tak ler risau hati nak kerja  meninggalkan bayi dalam jagaan orang yang kita percaya.
agak tough perjalanan pegi kerja balik kerja saya sepanjang tahun 2012.
keluar rumah seawal pagi balik rumah dalam jam 7~8 Malam.
kalau sampai rumah pukul 6.45ptg kire dah cukup awal la tu.
penat toksah kata. Kusss semangat..

dari hari ke sehari saya bingung fikirkan masalah haziq.
dengan taknak ke sekolahnya la.. pastu yang lagi rasa mengharukan bila saya ajak haziq
menulis ke.. cuba soal jawab A.B.C ke 1.2.3 ke.. memang haram satu pun dia tak tau.
hati ni memang risau..tok sah cakap.

sampai lah satu hari tu, en abah telefon (lepas hantar haziq ke sekolah pagi tu).
en. abah,"Ibu tau tak hari ni Haziq punya 1st day exam??"

saya, "HAH??!! EXAM?? tak tau pun??"

en. abah, "ha exam hari ni.. tadi masa abg hantar, teacher dia cakap hari ni Haziq exam"

saya, "biar benar cikgu dia ni takde notify ape-ape..nanti ayg msg principalnya tanye"

........
.

tanpa lengah saya terus sms principal kindy,

sms saya, "salam teacher, betul ke hari ni exam day utk haziq? kenapa saya tak tau ape-ape psl exam ni?? subjek ape exam hari ni? haziq takde prepare ape-ape pun utk exam "

sms principal , "betul puan. hari ni exam. pihak kami dah keluar notis dlm communication book 2 minggu lepas. dan kami dah tampal juga dalam notice board.
Mungkin puan terlepas pandang notis tu.
Hari ni exam Subjek matematik. jangan risau puan, biasanya teacher akan buat revision dulu sebelum exam. insya allah haziq boleh buat."

sms saya, "saya memang tak dapat pun notis ape² pun psl exam communication book haziq.
kalau ade dah tentu saya tau"

sms principal, "ye ke puan.. saya minta maaf la perkara yang tak di jangka ni ye. insyaallah kami cube elak dari berlaku lagi lepas ni" (ayat lebih kurang.. dah lupa dah cemana msg sebenarnya)

dan beberapa minggu se lepas exam tu adalah parent meeting.
kami adalah parent yang pertama hadir.
ckgu tu tunjukkan hasil kerja & kertas exam haziq..
ya allah sedihnya tengok. lansung tak okey jawapan haziq.
markah yang dpt kat haziq, sedih saya.. writing 0/100, matematik 7/100, lagi ape eh?
yang paling bagusnya markah dia dapat 20/100 je kot,
bila saya & en abah tanyakan macamna tahap kenal huruf haziq,
jawap cikgu tu haziq boleh membaca & kenal huruf.
saya soalkan cikgu tu kenapa kat rumah haziq tak boleh lansung membaca,
jawap cikgu tu "dekat sekolah haziq boleh membaca"

bukan saya aje yg frust, en abah lagi la frust tengok pendidikan anaknya.
bila balik tu kami memang tekad nak tukarkan haziq ke sekolah lain.
kebetulan kami lalu satu kindy tu buat open day.
terus menyinggah masuk & lihat.
dan tetibe juga kami terus daftar. bukan haziq aje kami daftarkan,
dengan ziyad-ziyad pun kami daftarkan sekali.

2hb January lepas, bermulalah hari persekolahan utk ziyad & haziq di kindy Permata Riang BK5.
own & principal by Mrs Satiyya. indian lady.
perkembangan anak-anak saya setelah bersekolah di tempat baru?
haziq dah kenal ABC 123, dah boleh faham & communicate in English.
ziyad pula terus konfiden berjalan. kalau dulu malu-malu alah nak berjalan...

lepas 2 minggu sekolah Januari lalu, teacher permata riang jumpa saya & en abah.
dia update pasal haziq. komen beliau pada haziq,
"saya kesian sangat dgn haziq. saya kena challenge diri saya untuk ajar haziq
sebab haziq totally tak tau & tak kenal huruf.., tak kenal ABC..
tak kenal 123... bila kita communicate with him in English dia memang Tak boleh faham.
saya minta maaf sebab saya terpaksa bekalkan haziq dengan banyak homework tiap hari.."

sedih & pilu hati saya bila fikirkan haziq yang banyak betul tercicir dan ketinggalan dalam pelajaran.
syukur saya cepat bertindak. tahun depan haziq dah sekolah darjah 1.
kalau saya masih simpan haziq di lttle caliph tahun ni, kemungkinan keciciran haziq bertambah parah.
saya cuma ada masa setahun ni aje untuk pulun ajar haziq supaya pandai baca,  
kenal huruf dan tahu mengira.
.
.
.
.
.
.
.
buat julung kalinya semalam, haziq dengan sendirinya baca nombor yang tercatat
di setiap tiang parking kat Giant.
alangkah indahnya perasaan saya tatkala itu mendengarnya??


inilah haziq,
semakin membesar.. semakin susah nak amik gambarnya.





dari hari ke hari banyak improvement haziq sejak sekolah baru ni. Syukur!..

uniform little caliph haziq tu sekarang dah jadi baju tido dah pon untuk haziq pakai malam-malam.
sekolah little caliph kinrara ni mungkin sesuai pada sesetengah budak, tapi tidak pada haziq.
apa yang saya tengok kat haziq ni..
 dia jenis budak yg kene tackle betul-betul untuk buka hatinya utk bagi dia minat nak belajar.
kalau tak pandai tackle hati & minatnya, memang terus tak jadi ape la kat haziq.
yang dia tau, dia akan main & melompat-lompat aje la kerjanya.
....




Tuesday, February 5, 2013

Cuti Separuh Hari

insya allah tak ape aral, saya cuti setengah hari karang.
nak kemas-kemas rumah dan bawa budak-budak balik
pastu cadangnya nak celebrate makan-makan kecik
sempena hari lahir Arsyad Ziyad hari ni..
yey!.. ziyad dah setahun hari ni..


yayang! naper cepat sangat awak ni dah setahun??
ibu rasa macam tak puas la tengok ziyad statik je baring, di kendong..
sekarang ni ibu dah melenggang je dah.
awak sibuk je nak berlari melompat kan... ha pergi la lompat berlari semua..
ibu buleh lenggang kangkung jalan kontrol cun sensorang

so tempat pilihan kami sekeluarga kemungkinan ke JFC.
haziq asyik la meminta nak makan McDonald / KFC / Pizza Hut.
tapi memang kami tak approved nak pergi.
sebab kami sekeluarga memang totally boikot dah sekarang dari tahun lepas.
syukur alhamdulillah kami masih bertahan hingga kini lansung tak membeli produk tersebut.

so mari lah kita menyerbu Jom Fried Chicken. produk halal & keluaran tempatan.
letaknye cuma dekat Equine Park aje. senang & dekat aje dari rumah ni ha.

Ziyad sayang, Happy 1st Birthday  for you my Dear darling..
ibu, abah & abang long sayang sangat-sangat kat kamu!

Monday, February 4, 2013

buah hati

hai semua..
cuti sabtu ahad aritu kami balik kampung n9.
sabtu ke palong 12, pak sedara (sepupu mak saya) tunangkan anak daranya yg seorang.
sorang demi sorang sepupu pempuan saya di ambil orang. hukhukhuk..
laku betul anak-anak dara keluarga iols..
umur 24 je dah di mintak orang.



ni arsyad, budak paling comey! cheeky! manje! dan semuanya la..
esok besday dia.. rasa macam cepat sgt pulak dia ni membesar.


eh dia eksyen sekarang tau..
panggil ibu dgn abahnye "nyahhhhh! nyahhhhh!" kan aje.
tapi bile panggil atok.... "tokk...tokk..." bukan main pandai!

paling tak tahan suka menari oppa gangnam style.
bila orang gelakkan aksi dia joget gangnam style,
terkeseng-keseng pulak sorok muka malu...


...


Sensasi nya..,

Us together..