Monday, January 30, 2012

Pergi yang takkan Kembali

dalam pada saya menanti-nanti kelahiran bayi kedua,
lebih kurang jam 10.50malam baru ni dapat panggilan telefon dari mak saya sampaikan
berita yang agak sedih untuk kami sekeluarga terima di saat-saat kami tiga beranak
berdebar-debar sedikit kegirangan menanti kelahiran adik haziq.
jam 10.30 malam tadi atok pempuan saya yakni ibu kepada abah saya telah kembali ke rahmatullah.
innalillahiwainnalillah hirrojiuuun...
semoga rohnya di tempatkan di kalangan orang yang beriman, Amin..

insyaallah sesudah subuh pagi esok, kami 3 beranak akan bergerak ke Jelai.
jenazah akan di kebumikan di Felda Jelai, Gemas,
persiapan semua insyaallah akan di uruskan oleh keluarga uda saya.
memandangkan abah dan mak saya yang masih lagi berada di dalam keadaan yang tidak sihat.
kerisauan saya menebal juga mengenangkan abah saya yang sakit jantung
mak saya juga yang tak berapa kuat untuk bergerak..menghadapi saat-saat ini, ermmm...

patutlah baby ibu ni lambat nak lahir ye sayang yer..
rupanye baby nak bagi peluang ibu 'menziarah' atok ibu lebih dulu.. <"~">
terima kasih sayang..,

Sunday, January 29, 2012

rombongan di raya Cina

tahun ni kali pertama kami tak kemana-mana di cuti taun baru china..
makanya agak keboringan sampai tak tau nak buat ape.
baju dah habis licin saya mendobi, menyidai & melipat.
lantai porch depan pun dah berkilat saya sental.
viva saya pun kemain lawa licin dah siap saya basuh.
kemain exersice nya saya ha.. konon nak bagi cepat beranak.. berpulun buat semua bende!
tapi sampai sekarang ni, tak ye lagi beranak..
atoiii! baby sayang..,bila mau keluar ni??



raya china hari pertama kami ke TTDI..
ngekor en. abah pegi opis.
en. abah ade kerja sedikit, saya dan haziq amik peluang menyibuk ikut... hihihihi...



engineer Haziq tengah buat flow chart...
dia pun sibuk nak ikut ape yang abahnya buat kat white board.
bagus haziq! cantik chart haziq buat...





dah settle semua, kami ke D'Cengkih..
makannn time!..
menu Johor menjadi pilihan kami sekeluarga..


sambil menikmati makanan, ada nyanyian juga.. very the happening!
kedainya depan building VADS tu aje..
menu yang ade nasi campur yang  bertemakan JOHOR punye menu masakan,
lepas tu ade Soto, mihun soto, laksa johor, mee rebus.. kuih muih johor..
cume satu je yang takde mee bandung..
alamat kedai nya kat
No.6, Jalan Tun Mohd Fuad
Taman Tun Dr Ismail
60000 Kuala Lumpur.
ade blog juga tauu..

stended harga adalah stended harga TTDI yer..
kalau tau TTDI tu kawasan ape dan yang macamne, mesti tau punye stended2 harga kedai makannya..
tapi yang penting, semuanya adalah sedapp.
memang kene dengan selera johor

ishh tak sabornye nak ronda muo... nak pekene mee bandung pastu nak carik telo ikan duri...
takpe-takpe.. bulan 6 bukannye lame kan..
kejap je nanti dah sampai bulan 6.
baby yayanggg ... cepat la lahir...

kodok dan sambal

ni sarapan kami pagi tadi..




ermmm.. sedappp!

Friday, January 27, 2012

Gemersik Kalbu

setiap Isnin hingga Khamis, saya setia terpacak depan tv. ternanti-nanti kan 
drama ni.. dah macam orang angau pulak.
aqasya bawak watak suffian tu memang betul menjadik! syabas qasya..
lagu masa ending drama yang 
♫♪"Ingin Ku gigit-gigit cuping telinga kecil.. muuuuu"♫♪
sungguhpun nampak macam lagu miang-miang, tapi macam comey-comey lak dengarnya..




sinopsis;
Mengenai kisah suka duka Raihana, seorang wanita yang tabah mengharungi dugaan hidup sejak kecil selepas ditinggalkan dalam jagaan neneknya. Raihana bagaikan terkontang-kanting mencari kasih sayang dalam dunianya sendiri apabila neneknya meninggal dunia. Pertemuan dengan Wan Ariffin, yang mempunyai kerjaya sama dengannya membenihkan bibit-bibit percintaan. Namun, setelah ikatan terjalin, Wan Ariffin pula pergi menyahut panggilan Ilahi. Raihana bagai terpukul, keliru dan terperangkap dalam kesengsaraan sendiri. Kehadiran Sufian tidak memberi makna dalam hidup Raihana kerana baginya cinta bukan satu paksaan mahupun lahir atas rasa simpati. Sufian yang begitu bersungguh memenangi hati Raihana telah berjaya menjerat si gadis itu dalam satu ikatan perkahwinan. Namun, Raihana bersikap dingin dengan membiarkan perkahwinan itu sepi tanpa cinta kerana Wan Ariffin masih segar di hatinya. Mampukah Raihana menerima keikhlasan dan kasih sayang Sufian, suaminya yang sah dengan sepenuh hati? 

Sunday, January 22, 2012

Suka Paksa tau!

bila lepas check up je sejak akhir-akhir minggu pregnancy tak lain tak bukan ler
saya nak mengomel rasa tak puas hati saya aje la kan.
yela, mase ngandung haziq dulu check up antenatal & bersalin semua kat klinik & sepital kerajaan.
memang ler banyak membazir masa je tunggu queue yg ramai.
pastu ade injection sane sini, dengan vitamin sebeban nak kena makan,
tapi bila tang bersalin sedaya boleh dorang akan try untuk bersalin normal.

sekarang ni saya check antenatal kat KPJ,
memang happy je la pegi appointment setiap sabtu, pastu suka hati kita nak datang pukul berapa.
dalam pada nak sampai kan turn kita, boleh pergi makan dulu.
vitamin nye pun tak berapa beban nak makan.

tapi saya ni ha,doktor memanjang cakap baby saya dah besar.
dah berat.. semalam check ulrasound tu.. calculation gitu gini
baby saya sudah 3.5kg. memang tepat ke calculation ultrasound dgn realitinya eh?
macam tak munasabah aje fikir-fikir..
doktor suruh saya induce lagi. kali ni hari khamis kene pergi utk induce.
suka benau nak paksa-paksa..
tengok lah macamne.. kalu sebelum khamis saya masih belum bersalin,
memang saya tak kan serah diri untuk di induce khamis tu..
saya tetap nak tunggu keluar dulu tanda bersalin tu.
baru saya pergi ke spital.
spital swasta ni macam biasa la kan.. habit dorang nak membelah perut aje kejenye.
kalu bedah kan dorang boleh dapat duit lebih..

Friday, January 20, 2012

Mee Bandung Udang Galah - Resepi Muar

yey! mee bandung muar yang di idam-idamkan dapat juga saya makan
lewat hari minggu lepas.
gigih kami ke seksyen 7 Shah Alam, semata-mata nak makan mee bandung Muo punye pasal.
sebut Muar harus ler MUO...baru ler orang Johor. muahahaha..
ai kan ade kene mengene sikit dgn johor-johor ni..
bagus baby dalam perut ni, teringin nak makan makanan tempatan aje.
senang nak mencari

gambar mee bandung adalah TIADA.
tak sempat dibiarkan lama mee tu sampai depan mata terus ngap-ngap non stop terus licin berkilat mangkuk.
kalau ikut selera saya dan en. abah, komen yang kami bagi utk mee bandung ni sedap!
lepas dah mengidam saya.. takyah la susah² ke Muar nak mencarik.
dah okey dah mee bandung ni.. dah lebih kurang dah rasa mee bandung shah alam ni dgn yang MUO punye.

sape yg berminat nak pergi gak,
kedai mee bandung ni beralamat di Kompleks Anjung 7. Jalan Zirkon B 7/B Section 7. Shah Alam.
lokasi kedai ni senang aje nak cari, betul-betul belakang Unisel..
kalau datang waktu malam macam tak berapa perasan UNISEL tu.
Tapi siapa yang pernah pegi makan Mee Ketam kat seksyen 7 tu perasan la kot kedai mee bandung ni.
dorang jiran sebelah aje.


Eh! saya belum beranak lagi la di minggu ke 38 ni..
ermmm.. bila la masa dan tikanye eh..
rasa sakit² tu dah rajin dah terasa-rasa. tunggu masa aje ni lagi.
ke baby nak lahir masa raya China ni nanti?? hihihihi... wahhh! kalau betul lahir mase Gong Xi Fa Chai ni,
ikut org cina, Gold Dragon baby la baby saya nanti.. *ikut kata jiran china saya*

gambar² cantik di Aidiladha











tengok gambar ni kan cube tengok siapa yang paling naughty muka & aksinya bila bergambar?
dah tentu tak lain tak bukan Aizat Haziq kesayangan saya... hahahaha..
budak sorang ni memang tau! mane nak dia betul-betul possing bila bergambar.
ade je dia try nak buat biar susah org nak amik gambonye.
cuma family angah saya aje yang takde raya haji thn lepas..
takpe-takpe.. raya aidilfitri 2012 kali ni nanti kita berkumpul ramai-ramai
memeriahkan aldilfitri bersama-sama.. Yey!! seronoknya rasa.
semoga keluarga saya dipanjang kan umur dengan kesihatan yang baik
dan di murahkan rezki sentiasa, Amin.

I LOVE My Family! mmuahh!

Thursday, January 19, 2012

Makin Hari

makin mengantuk..
menguap aje kejenya.. pukul 8.00 malam dah start sangap.
menahan je mata.. kang kalu tertidur pukul 8 tu, mau isyak saya terus kantoi..
dalam pada kuyu-kuyu mata tu, dapat gak tahan mata ni dari terlelap sampai ke pukul 10.

sabtu lepas habis dari check up yg penuh tak brp enak , kami 3 beranak menyinggah kat jusco IOI puchong
melayan haziq main game. berejam kami kat situ.
tetibe ade rezki kami main game bola keranjang secara free.. takyah masuk token.
mesin game bola keranjang tu tetiba error. hang sekejap.
tapi bolanya release aje utk di main. Sakan le kami bermain jaring kan bola..
muahahaha.. berpulun kami 3 beranak lawan sape paling banyak masukkan bola dalam jaring.
berpeluh-peluh gak saya.. almaklum le kan saya orang paling gemuk di antara kami bertiga ni.




-muka saya di minggu ke 37 hamil..-

suatu ketika dulu ade biras saya pernah menanyakan saya,
cemane saya buat diri saya pregnant tanpa mengalami perkembangan lemak badan yang hebat.
apa yg perlu saya jawap eh..
dah tentu² kita tengok baka la juga kan.
walau nampak je kecik kurus badan tak naik² tu,
apa yang penting berat baby naik ikut perkembangan yang sepatutnya.
Itu yang sebaiknya kan.
Rezeki masing-masing, ade orang bila pregnant makin membesar,
ade juga orang yang mengecik bila pregnant dan ade juga yang tak nampak pregnant pun masa pregnant.
jadinya kite kene bersyukur je apa yang kita ade & dapat.

Sunday, January 15, 2012

di minggu ke 37++

semalam saya ade check up antenatal saya..
bila ukur timbang, sekali mak aihh!! 64.2kg sudah berat ku!!
gile kentang tambah beratnya..
minggu lepas 61.9 aje menten 2 minggu turut-turut..
kalau zaman ngandung haziq dulu, berat last sebelum masuk labour room 63kg aje..
lepas 4 jam, selamat lahirkan haziq yang seberat 3.32kg di minggu ke 39.
nurse pun terkoijut tengok pertambahan berat yang banyak selama seminggu aje ni.
Doktor lagi lah terkejut-kejut sambil sengih-sengih yang mentidak selesakan saya. huhuhu..

dah sembang gitu-gini serba sedikit dgn doktor tu,
dr. Maziah tu pun suruh baring untuk check ultrasound pula..
terus letak benda alah yang scan tu kat atas ari-ari.. eh! kepala baby sudah engage ler..
dada saya sepantas kilat terus dup dap dup dap..
sudah elok terletak di atas laluan.. clever baby yer! very fast you ehhh..
patut le ibu susah nak bejalan sekarang ni, kemain lenggang mak inang dah sekarang ni..
nak buang air lagi ler terasa-rasa ngilu..


bila turn check ukuran & berat baby pulak,
kemain tinggi nye garisan graf tu naik atas dari garisan yang sepatutnya.
bila di kira bagai, baby sekarang sudah 3.4kg woh! GULP!
habis scan, turn nurse ambik tekanan darah saya pula.. bacaan BP saya pun naik, 130/90.. FUIYOO..
selama ni normal aje.. dan doktor puji-puji bagussss aje tiap kali check up..

perasaan saya terus terasa bila-bila aje ni saya akan beranak.
tengok kaki pun dah super mongel dah ni ha.. bengkak macam dah nak meletup dah ni..

bila BP dah naik ni, Doktor tu datang lagi sekali
kat saya utk check kedudukan baby mengikut jalan di bawah
GULP sekali lagi... hihihihi lagi berdebar dari nak beranak anak sulong..
kata doktor, "bukaan dah ade dalam 2 cm, kepala baby memang dah engage, "

borang kaler hijau dah dihulur kat en. abah & saya.
ikut kata doktor lagi, let say by this week saya tak beranak lagi,
21hb sok ade appointment, saya akan di induce..dan terus duduk spital utk di paksa beranak
 oh no! no! no!.. ai tak mauuu..
reason doktor utk inducekan saya kerna ikut pade saiz badan & punggung saya
tak sesuai & tak brp mampu utk lahirkan baby yang beratnya lebih 3.6kg..
huhuhu.. mudah-mudahan dalam minggu ni ler saya beranak tanpa di induce.

harap-harap semuanya dipermudahkan & berjalan dgn lancar dan selamat, Amin.
baby, co-operate dgn ibu ye sayang..kita sama-sama bergabung tenaga..

pada semua yang mengenali saya secara lansung dan tak lansung, saya pohon ampun maaf yer..
doakan saya diselamatkan semuanya, terima kasih semua!

Thursday, January 12, 2012

hari pertama persekolahan di Tadika Restu Ibu, Bdr Kinrara

tak banyak ambik gambar pun..
semua nya sebab haziq nangis nak melekat sesaja dengan ibunya.
saya ni sedih je tengok haziq bersedih sedemikian rupa.
tak sampai hati nak balik awal tinggalkan dia terus.

teacher-teachernya pun macam kehairanan,
apehal pulaknya kan si haziq ni jadi penyedih..
semua teacher pujuk, tak makan juga..



atok ki & atok wan.., tengok lah muka budak manja ni..
buat geram je kan..

Wednesday, January 11, 2012

kami bukan pencinta Pizza TAPI,


terpaksa juga masuk Pizza Hut.
demi anak.
Haziq meminta-minta dari bulan lepas nak makan full of cheesy pizza hut..
akhirnya malam semalam kami dinner pizza sekeluarga.
sekarang ni ibu & abah boleh la layankan makanan yang bukan-bukan sebelum ibu bersalin.
lepas ni dah kene freeze lama sikit..

Tuesday, January 10, 2012

orang jakun dapat cek Nuffnang


semalam tengok post box, tetiba tengok terselit satu surat unik beralamat kepada saya.
rupanye cek nuffnang saya la..
wah! terasa best satu dunia terus.
orang baru pertama kali dapat bende cenggini, haruslah kejakunan.. muahahahaha..

Mandi Wiladah

Apakah maksud mandi Wiladah? Perlukah seorang wanita yang melahirkan anak mandi hadas selepas dia melahirkan anak atau pun boleh dia mandi hadas sekali sahaja iaitu selepas dia suci daripada nifas?

Jawapan :
Wiladah ialah darah yang keluar mengiringi bayi dari kandungan ibunya. Mandi wiladah ialah mandi kerana bersalin dan ia wajib kepada setiap wanita yang bersalin. Dan diwajibkan juga mandi hadas sekali lagi setelah kering darah nifas.


sumber dari Jais

Monday, January 9, 2012

sarung tilam & bantal baby

saya agak keletihan juga hari ni, sungguhpun saya ambil cuti satu hari hari ni.
hantar haziq ke sekolah hari ni. orang lain semua dah start belajar dari minggu lepas kan.
Kindy haziq memang di lewatkan seminggu  hari pertama bersekolah dari hari persekolahan yang biasa.

kesian saya tengok haziq pagi tadi.. menangis dia masa saya tinggalkan..
sensitif betul jiwa haziq sekarang ni..

balik rumah saya pun basuh sarung tilam dan bantal baby yang dah siap.
cuaca elok je panas. sekejap je dah kering..


satu set tilam & bantal baby.
bantal besar yang atas tu khas untuk abg long haziq.


nilah dia hasil tangan sendiri ibu.
puas rasa hati bile tengok elok cantik dah siap ni.





diakhiri dengan gamba makcik yang kepanasan je sentiasa ni..
hai mane ler dia road tax viva saya ni.. tak sampai-sampai.
esok dah tak boleh gerak dah viva tu..
problem dah ni.

Sunday, January 8, 2012

Ombak Rindu

orang lain dah berkali-kali layan filem ni ek..
saya baru je habis tengok petang tadi..
tak tengok kat wayang pun, tengok kat tv aje 3 beranak.

sedih juga cerita ni ek..
saya berjuaraian air mata juga tau.. walaupun cerita ni macam kurang padat scene yang menyayati hati tu,
tetap juga buat saya dan en. abah sedih..

Maya Karin  lah yang paling saya suka sangat-sangat tengok dalam cerita ni..
selama ni saya tak rasa pun maya karin tu cantik.
tapi dalam filem ni, saya nampak dia cantik la.. Manis je mukanya.

sekarang ni nak layan cerita Ra.One pula..
ala... yang Sharukh Khan jadi superhero tu..
jumpa lagi...! esok saya cuti.. nak pegi hantar haziq sekolah.
esok first day nya.. nak juga rasa perasaan hantar anak pegi sekolah di hari pertama persekolahan..
Chow...!

ingatkan dah bersalin

sebabnya tetiba dari jam 3.30ptg hari jumaat smalam dah ade contraction kuat.
selang 2 jam.. balik rumah, sambung lagi kejap-kejap contraction..
dari malam hingga ke subuh.. kejap-kejap datang.. berpeluh jangan kate la..
habis lencun badan, dah rasa tanak berbaju segala dah.
sedang elok hari sabtu memang date appointment saya dengan Dr Maziah.

biasanya kami gerak dari rumah pukul 11 baru hegeh-hegeh..
tapi hari ni awal dari biasa. pukul 10 dah keluar rumah.
Cuak punye pasal... en abah lagi berganda cuaknya,,
tengok rambutnye pon dah serabai dari semalam macam Ace Ventura masuk reban jadinya dah.

sampai turn saya, saya cerita itu ini kisah contraction yg jadi dari semalam..
apalagi dr Maziah terus le further check.. adegan menge 'check' bukaan seluk menyeluk la kan..
alhamdulillah, baby belum engage utk keluar awal lagi...
kusss semangat.. lega rase!.. falsie alarm aje... hehehe..
balik dari KPJ, terus ke Midvalley.
projek jahit sarung tilam bantal baby dah siap,
sekarang projek buat label baju haziq pula..
kene pulun buat cepat-cepat nii..

Friday, January 6, 2012

Bagus Haziq bagus!

haziq.. esok dah besar jangan lupa tengok blog ibu yer..
tengok hasil ke kreatifan haziq..
punya cantik corak seluar, haziq alter nya kan.
tak tau le kenapa haziq ni, nakalnya menjadi-jadi pulak seminggu dua ni.



haziq cuba nak memprotes yer..
ibu & abah tetap sayang haziq walau ade adik.. ingat tu..!

eh! sekarang ni saper bebudak yang badannya menten kurus tak gemok
dapat extra point kat sekolah kan...
ha tengok! sekarang gemok dengan kurus, yang mana satu bagus..
op coz la kurus kannn... tahniah kurus! dapat tewaskan gemok... muahahaha..

Thursday, January 5, 2012

Bermasalah dengan anak

aircond kat opis ni sejak cuti tahun baru lame minggu lepas tak konsisten jadinya..
kejap panas.. kejap sejuk. pastu panaaaaasssss.. kejap sejuk, tetiba panas balik.
naik pening & resah rasanya.
dah ler saya ni memang cepat je panas berpeloh sekarang ni.
tambah jadi serba tak kena dek kerana aircond.

haziq sehari dua ni behavior nye macam lain macam sikit la.
kekadang terpikir pasal ape dia jadi macam ni.
dia suka buat saya dan en. abah marahkan dirinya.
macam tak boleh nak duduk diam dalam sesaat pun.
pening + letih rasa..
pastu cepat je nak melalak.
malam nak tidur nak kene popok, dengan abahnya tak mau.. nak kan ibunya.
tapi bile dah nyenyak tidur, abahnya la yang dipeluk melekap. Ibunya tinggal ler sensorang kat tepi.
google kejap simptom yg nampak kat haziq.
yang tak reti statik dalam seminit, suka melompat..
hasil dari google adalah sipmtom kanak-kanak hyperaktif.
tapi bila baca-baca, hyperaktif ni budaknya lambat bercakap & lambat berjalan.
bila comparekan haziqnye development dulu cepat je progress nya..
pandai jalan umur 9bulan, pandai cakap & berlari umur setahun.
si haziq ni menakal bila ada dengan ibu dan abahnya.

kalau ibu & abahnya takde rata² siapa yang jaga tu bagi compliment.
haziq okey..
kenape eh macam tu, ke sebab haziq ni terlebih manja & kasih sayang kami.
ataupun dia tengah nak tunjuk sifat memberontak..
harap-harap lepas beradik nanti, dia okey semula.




abah & haziq yang tengah syok tengok fountain kat MidValley.






itulah dia abang long haziq yang makin manja, mengada dan aktif sentiasa..
tapi dia la yang paling ambil berat & penyedih bila tengok orang² tersayangnya tak sihat.

Wednesday, January 4, 2012

36 Weeks Pregnant

Congratulations! By the end of this week, your pregnancy will have come full term - meaning your baby can be born any day now. (Babies born before 37 weeks are premature or pre-term, and those born after 42 weeks are post-mature or post-term.)
All babies are different but a typical 37-week-old weighs 2.86 kg / 6.30 lb.

perasaan saya? Saya tengah Happy & lega hari ni.. (walau tengah gedebak gedebuk debor nak beranak)
sebabnya abah saya pun dah discharged petang semalam. Mak & abah saya dah ade kat rumah sekarang.
Tapi yang kesiannya, macamne la mak abah saya makan tu..
pastu kan atok pompuan belah abah saya masuk Hospital Tampin pula semalam.
BP tinggi. mesti sebab kepenatan berjalan agaknya..
semoga atok saya sihat seperti biasa, Amin.

checklist beranak saya;

breastpump - done!
baju baby 5 pasang utk spital - done!
blanket baby kat spital - done!
toiletteries kat spital - done!
sepersalinan baju baby di labour room - pending takde beg comey
packing pakaian baby utk balik kampung- done!
packing pakaian saya di spital - done!
packing barang saya nak pantang kat kampung - half way
toiletteries baby utk balik kampung - done!
stroller / baby carrier - done!

packing pakaian haziq *dia pun sibuk nak ikut balik kampung berpantang* - belum siap lagi

ikut plan, misal kata saya dah tiba masa nak bersalin, adik bungsu saya akan jadi babysitter terjun haziq. Kalau tetibe kene mase weekend, saya akan post haziq kat rumah sepupu saya kat Kem Sg Besi tu.

Ya Allah ya tuhan ku, semoga di permudahkan dan selamat segala urusan untuk ku, Amin.



Tuesday, January 3, 2012

kurus jadinya..

bile tengok balik gambar-gambar saya semalam,
jelas kelihatan saya mengurus.. muahaha..
semalam saya ke semua house sekejap.. nak beli renda utuk tilam baby.
kes beli tak cukup aritu..
sebelum ke semua house kan, kami singgal jekel.
konon nak beli tambahan kain cotton utk buat sarung bantal haziq yang banyak² tu.
sekali kain yang corak pocoyo kaler hijau dah habis la..
takde la beli nye..
tapi kan, saya terbeli bende lain.. muahaha...
salah Jekel la ni, masa saya menyinggah tu la yang dorang buat happy Hour sale.

Gile kalau tak sambar? dari harge beratus bertukar jadi puluh je.
nasib baik kejar masa je semalam, dapat sambar satu dua sahaje.
Kalau tak rasa nak kene pergi Semua House tu, ade lagi kot tambah dua ke tiga menyambar.
mak, nanti akak balik bawa utk mak, mesti mak suka..










kurusnya saya.. kalau kata saya tak pregnant pun buleh ni.. muahaha..

besarnye timun itu

hambek! besar betul makcik ni potong timun.. muahaha..
tergelak besar saya masa buka polisterin ni tengok timun dikerat sebesar ni.
jemput makan semua.. mekasih ye nun tapau kan utk saya.. =)

saya happy sikit hari ni, mak saya dah discharge.
dah boleh balik rumah. tinggal abah saya je sorang kat Hospital.
nasib baik ade along dan adik saya, dorang berdua uruskan mak abah saya. Terima kasih ye long & adik.

kalau saya ade banyak cuti & sihat, boleh saya balik masakkan utk mak abah saya.. huhuhu.. *sedih*

kisah 01.01.12

syukur alhamdulillah saya dapat duduk kampung
dan dapat jaga makan pakai mak saya yg tak sihat dari khamis hingga Ahad.
walaupun ahad pagi tadi ade perkara yang cukup mendebarkan..
huhuhu, kemungkinan akibat dari terlalu penat & kurang rehat.
ter leaking 3-4 drop waterbeg, harap2 tak apa-apa la hendaknya, Amin..
tengok movement baby pun ok, saya pun ok.. so saya tak rasa ape2 cuak yang tersangat.

kisah tahun baru saya hari ni macam tragis juga..
mak dan abah saya dua-dua di tahan wad hospital Jempol.
mak warded disebabkan dari allergic infection cellulite,
mak saya memang tak boleh makan sebarangan ubat tahan sakit.
silap sikit, boleh naik bengkak badan dek allergic.
abah pulak warded sebab sesak nafas, mesti sebab abah terlalu risaukan mak yg tak sihat ni..
orang penyakit jantung ni kan tak boleh risau-risau sangat..

walaupun berat hati saya nak balik kl, saya dayakan juga la balik ari ni..
kurang2 kalu ade problem atau keluar tanda nak bersalin, spital dah dekat.
saya mane de buat buku pink ibu mengandung kerajaan tu. Satu rekod ante natal pun takde kat saya.
yang ade cume kad appointment KPJ aje..
kalu ape-ape hal jadi, nak serah diri kat spital kerajaan,
mampus ai kene bambu kang..

jam 3pg baru sampai rumah ni ha.. sampai rumah je ni, saya terus packing siap-siap barang baby.
dah jadi spot mcm ni baru le saya ni kelam kabut semua benda.. hihihi..

so sekarang en abah dah boleh tarik nafas lega, saya dah siap packing barang.
abang, dah boleh pi spital beranak dah ni!.. *macam tak sabar nak beranak aje ehh

Sensasi nya..,

Us together..