Thursday, October 18, 2012

Photoshoot suka-suka




sejak kesihatan anak sulung, anak nombor dua,
kesihatan saya yang agak tidak memuaskan
seminggu dua tiga minggu yang lepas,
blog pun seperti suam tak suam kuku di jari..
dengan itu, saya cuba nak meng up kan semula blog,
lagipun banyak gambar ahkak yang tak di masukkan ke dalam belog
amik gambar banyak-banyak tak dimasukkan dalam blog adalah rugi. khennn... 



ini perempuan muka slack kata en. abah

en. abah sekarang hobi dia
adalah meng kompeleeen *read:complain* saya aje..
kalau boleh semua benda dan setiap masa adalah kata-kata komplen pada saya.
saya masak lauk ini, tak sedap katanye..
ditanyanya kenapa saya tak masak lauk yang itu?
jawapan saya pada incik suami senang aje,
"kalau nak masak yang itu, sila masak sendiri ye abang"

hello incik suami... dah kira cukup bagus binimu ini masak gak hari-hari tau,
pagi-pagi masak sarap, balik kerja berkejar masak untuk dinner.. tiap-tiap hari, tau.

bini orang sana bini orang sini, ada tak dorang masak untuk dinner?
takde kan.. dorang semua guna khidmat bibik & delivery saja.
oleh itu, sila bersyukur wahai incik suami.



             


























ini saya,
boleh jadi Mr Muscle selalunya
kenapa mr. muscle? sebab bahu saya adalah membesar dgn sihat.
tak pernah tak besar. pinggang kecik, tapi bahu besar, Ape Cerita?
kutuk-kutuk pun badan sendiri. Daripada dengar orang lain yg kutuk, kita sakit hati..
baik sedar diri sendiri.. hahahahaha!
















ni anak no 2 saya, arsyad ziyad.
memang kami sekeluarga panggil dia full name. sebab namanya simple aje kan.
panggil name penuh lagi penuh maknanya kita doakan dia sentiasa.
dah puas fikir dah saya ni dedulu nak letak nama yang simple tapi
punya makna yang penuh bermakna yg baik,
yang paling penting senang nak ingat.

sebabnya family in law saya ada masalah lupa nama.
tu sebab saya memang pilih nama anak-anak saya yang simple-simple
supaya senang nak ingat.
tapi setiap kali jumpa in laws saya,
tetap mereka keep tanya "apa nama dah? lupa dah nama apa".
tapi yang peliknya keluarga sepupu inlaws boleh ingat lak nama anak-anak saya.
kenkadang terfikir, ni mana satu parent in law aku ni?

















minggu depan raya aidiladha kan,
tentu saya rindukan masakan mak saya,
rindukan juga kemeriahan sambutan raya,
rindukan senda gurau keluarga dan adik beradik saya,
rindukan hiruk pikuk bila saudara mara bertandang.

sekarang ni kan, saya rajin terfikir bende-benda yang tak patut nak susah-susah fikir.
dok pikir kenapa kita mesti membesar?
kenapa kita ni kena kahwin?
kenapa kita kene ada keluarga sendiri?
kenapa, kenapa, dan kenapa???

uishhh banyak nya melalut memikir..
ni mesti sebab saya rindu mak, abah, adik beradik saya ni..
bila merindu, mula la rasa macam maca.... ish..













































-saya-
si pemikir masalah


3 comments:

wantie said...

akak doakan semoga kehidupan kamu baik baik belaka. sentiasa bahagia.

jgn banyak fikir akan menmbahkan lagi sesak kat kepala tu.

kalau sesutu yg menguntungkan memang patut fikir. kalau tak untung satu sen wat pe nak sakit kepala kan...


tu le kekadang bila akak bertikan lidah ngan akak, cepat cepat akak ckp sudah la.. tak yah ckp lah.. tak untung pun. ckp pasal benda lain lah.. last kami berdua tertawa...

MayaYunus said...

kdg2 ada suami sibuk komplen bini gendut walhal diri sendiri sudah boroi tarap hazab,, x sedar diri langsng kan?

stetmen bukan tuk puan tau!

tantek puan,

selamat sambut raya kat dungun, yeayyy ;)

sweethOneY said...

rajinnya akak hari2 masak bfast n dinner. Saya cuma mampu dinner aje lah, bfast tu ikut kalau ada kesempatan, bolehla masak :)

Sensasi nya..,

Us together..