Tuesday, October 30, 2012

Hokkaido

Hokkaido adalah pulau kedua terbesar di Jepun.
ia terkenal dengan kawasan yang mempunyai banyak gunung berapi yang masih aktif
antara gunung berapi yang masih aktif yang ada di Hokkaido adalah;

istimewanya Hokkaido, ia masih mempunyai hutan-hutan yang belum di usik,
kiranya masih terpelihara daripada gangguan pembangunan manusia-manusia,
boleh la di katakan masih virgin la gitu nya kan..

diantara hutan-hutan yang masih suci dan masih terpelihara
flora & fauna yang ada di Hokkaido itu adalah seperti;


sesiapa pencinta alam semulajadi elok sangat la pergi ke Hokkaido.
rasai sendiri hutan alam semulajadi yang betul-betul suci dari pencemaran dan pembangunan.



Hokkaido yang di ambil gambarnya dari satelit.
jelas sungguh kehijauan nya kan..


dek kerana kehijauan & kesegaran nya udara & tanah yang ada di Hokkaido
memang tak salah la mereka tu terkenal dengan kesegaran & kelazatan susu & lembu mereka.
sesiapa yang pernah duduk sana ataupun pernah ke jepun,
confirm dorang semua tau pasal tu kan.
dorang ade roti yang lazat, butter yang lazat.. daging lembu yang lazat,
aaahh..segalanya la segar dan lazat pendek kata.

tak terkecuali juga saya,
saya pun aware tentang kelazatan hasil tenusu mereka tu,
walaupun tak pernah jejak kaki ke sana.
ish.... kalau idak thn lepas dah selamat ke Jepun dah.
awat le thn lepas meletup bagai lak kilang nuklear tu..

Eh! tak baik kesalkan barang yg lepas kan..
okey kita kene bersyukur kita tak pegi thn lepas, kalu idak...
dah jadi debu itam dah ko puan.. *sambil betulkan tudung*


ni saya punya ole-ole Hokkaido,
minggu lepas ade jepun datang dari tokyo.
dia bagi wafer dari Hokkaido.
Rasanya?? adus... enak sekali!
saya suka VVIP Sumitomo visit opis saya. #TDDMKA




part dapat cenderahati je yang ai suka.
part lelain tak berapa nak suka..
hahahaha... dasar!









Sensasi nya..,

Us together..