Sunday, October 21, 2012

hujung minggu saya ^___^

aktiviti minggu ni..,
samsung plaza service PJ-perodua service centre-mydin Subang Jaya




pergi PJ, service center Samsung.
2 minggu lepas kami hantar galaxy tablet yg
ade problem tak boleh caj.
rupanya human error gak.
hihihi..sebelum nak cucuk battery charger ke tablet tu
kite kene pastikan betul betul mende alah tu yang depan
ke yang belakang kabel tu yg tercucuk.
misalannya kan kalau kita dah masukkan pin yg belakang ke depan
cip yg ada di dalam slot charger tu akan terguris yg mengakibatkan bateri tab itu tidak di caj.
bende2 gajet IT ni kan kalau nak ikutkan adalah terlalu sensitif
kalau kita salah meng handle kannya.

bila dah amik tab tu kami terus ke jln chan saw lin
plan nak pg servis kat perodua situ, sekali tengok banyaknya kereta tunggu queue.
makanya kensel la kami kat situ, tetiba baru teringat kat kat puchong kan ade satu service centre.
makanya perjalanan adalah di teruskan ke Service ctr BK 1.
dekat sangat dgn rumah.

bila sampai je kat situ, terus aje viva kesayangan saya di servis.
series rasa menyesal menghabiskan minyak ke chan saw lin tadi. ish!

ape taknya, dah le dekat tempat servis ni.
pastu selesa sangat woh!
ada play area lagi... dan paling utama play areanya bersih *bersih harus di highlighted dgn lebih*

untuk anak-anak saya yang sentiasa bergerak,
memang sesuai sangat datang perodua servis sini.
letakkan aje mereka dalam playarea ni.
si ziyad bertuah yang gigih berjalan ke sana ke sini.


abg long dan tab nya.
yang tak menahan nya si haziq ni kan, sambil-sambil dia syok main game,
mulut nya menyanyi riang..kuat pulak suaranya nyanyi,
"..Tuhann.... kuu.. aku tidak layak untuk syurga mu..."
ha ko mampu!?? nyanyi lagu taubat tu...
syukurr anak ku *sambil selak tudung


ade pernah nampak mak budak join sekali lepak kat play area?
ni mak besar-sihat dgn jayanya tak sedar diri.


en. abah pun kemain explore ke sana ke mari.
cemana tak anak-anaknya suka exploration nya kan....,
saya mencik dgn en abah! pehal tah dia dah kurus sekarang.. 
makcik tertekan nih.. 
entah bilenye la saya ni nak kurus 








No comments:

Sensasi nya..,

Us together..