Wednesday, September 26, 2012

Tuesday, September 25, 2012

Ini aje..

Jemput makan sushi semua..
Ni aje lunch saya.
#feeling jadi org jepun..kekeke...


Monday, September 24, 2012

Sebab tembam

Bila reply komen Ke reply mesej ym ke kan..
Saya rajin jadi mcm ni tau..
Typo error semedang..

#salahkan jari yang tembam.
Taip keypad android..hancuss spelling.hihihi...


Saturday, September 22, 2012

Ziyad meronta-ronta

Sebabkan banyak sgt kahak..
Kena neb sekejap utk cairkan.

Punya la kuatnya ziyad meronta ronta..





Bila anak anak tak sihat

Ke hospital la kami sekeluarga



Nonton Upin Ipin bersama



Masalah yg tak pernah selesai

Bosan betul bila hadap orang yg takde lansung  sensitif Dgn persekitaran /orang sekeliling.

Dah lepas raya kan.. Time utk basuh segala bekas kuih raya la pulak sekarang kan.

Cer tengok betapa bagusnya my beloved neighbour sidai rangka kuih raya nya yg besi tu kat mana..

Bagus kan..[©__©]


Friday, September 21, 2012

kebaikan berkahwin




boleh refer kat bharian.com utk cerita selanjutnya eh..
memang kahwin ni byk kebaikannya..
dan baaa...nyak juga side effectnya...hihihi..
apa yg penting cara kita menghadapi dan
melayari perkahwinan tersebut. betul tak ...

Thursday, September 20, 2012

7bulan masih bedung

Susah nau ziyad nak tidur nyenyaknye kan..
Nah rasain ibu bedung kan badan tu ketat2


Tuesday, September 18, 2012

MD's meeting

Hari ni ai ketar2..
Nak kene letak air mineral dan gula-gula
Kat bilik meeting.
Satu bilik penuh dgn MD-MD.


Mcm sepi je rasa

Cuti hari malaysia saya balik a.hitam (kg saya)
Haziq tinggal kampung.
Mcm sunyi je rasa bile bangun pagi tadi.
Kalau tak selalunya meriah dgn bunyi nangis haziq.

Ziq..ibu rindu.. Esok kite jumpe tau!
(esok atok dtg kl..khamis tok ki ade coronary engiogram)



Monday, September 17, 2012

Syukur..dia dah selamat.

Selamat pengantin baru Sharul dan pasangan.

Sharul (adik bungsu kaklong saya)
Ahad kami ke kg sg dua besar k.pilah.
Jadi rombongan pengantin lelaki.





Friday, September 14, 2012

Salam jumaat

Ni saya hari ni.
Cerita & gambar raya saya
masih tak masuk blog.
Penat saya masih tak habis habis..


Thursday, September 13, 2012

Happy birthday to me

13hb september.
Syukur masih dikurniakan kesihatan yg baik
Dan kegembiraan sentiasa di usia 32 tahun ni.
Terima kasih mak dan abah yg lahirkan dan
Membesarkan akak selama ni.

Tuesday, September 11, 2012

UPSR bermula hari ni

Buat azmina yg mak lang sayang....
Jawap periksa elok-elok yer...
Mak lang doa kan lak long berjaya cemerlang dlm UPSR.
Sorry maklAng lambat up wish ni...
Pagi ni maklang kelam kabut.. Tayar kereta maklang pancit.


Monday, September 10, 2012

bila shopping tanpa baby stroller/buggy

masa nak raya aritu kami pergi AEON IOI Puchong,
terlupa nak bawak stroller ziyad.


masuk Berita Harian,


Tabik hormat pakcikk... (^____^),
anak buah lagi tinggi dari pakcik... hihihi...
pstt..pstt.. ade souvenir lebih meh bagi sikit... duit raya haziq & ziyad, mana pakcik ?

Sunday, September 9, 2012

resepi sup sayur

wah! weekend ni saya sakan nak
share resepi..
orang kerja maaaasak aje macam saya ni
kadang-kadang datang hangin dia nak menepek resepi.
layan kan aje hangin saya ni yer...

Saturday, September 8, 2012

resepi kari telur itik

saya nak share resepi malas saya
sungguhpun resepi ni kategori resepi orang malas,
resepi ni tetap tinggi khasiatnya.. (puji diri sendiri)
eh! tak tipu tau... menu ni boleh jadi milk booster gak utk BF mum macam saya.

Friday, September 7, 2012

Benci dengan yoo chun!

Benci sangat2 dgn beliau ni...
Benci sbb walau ape je keadaan, ekspresi mukanya kan tetap mantain aje comey beliau ni.. Hisshhhhhh...



Tuesday, September 4, 2012

Menjalar depan pc

Bawa ziyad kejap ke ofis.
Makngahnya kena pergi sekolah kejap.
Kejap lg bila makngah dah siap urusannya
Baru boleh hantar.


Monday, September 3, 2012

My lolipop

Giler mahal rege lolipop ni eh.
Haziq merengek minta.
Gigih en. Abah belikan...
RM5.90!? Hambekkk... Hihihihi...


Pagi tadi punya cerita

Ziyad selsema sampai hidungnya susah nak bernafas.
Berkejaran terus ke spital.
Syukur tak de series.




Sensasi nya..,

Us together..