Thursday, August 30, 2012

SELCA

Muahahaha..
Arini saya belajar istilah baru..
Tq ainun.
Dedulu saya tau Kalau snap gambar sendiri di panggil 'camwhoring'.
Rupanya sekarang dah dipanggil 'selca'.

LOVE RAIN

Mood kerja saya tak berapa ada
Dah sedap cuti raya lama kan..
harap2nya minggu depan dah recover.

Sebenarnya kan saya nak
Bagitau mood romantik saya tgh on.
Gara2 melayan drama korea
Love rain tajuknya.
Apesal jang geun suk (Hero)
tu mukanya lawa sangat eh?
Ishhh... Jeles nya tengok muka beliau yg lawa tu

Ni gambar kami bertiga masa kat pantai dungun.


Tuesday, August 28, 2012

Besraya highway jammed

Jammed teruk gak.
Lokasinya depan tasik mines arah ke kl.
Sebab ade accident



raya dan selepas nya

Selesai sudah cuti raya yang seminggu. Dalam seronok beraya.. Ade gak dukanya saya.. Gelang tangan emas kesayangan saya hilang.. Tah kemana perginya.

Monday, August 27, 2012

Manjat ke mapah?

Detik pertama ziyad hari hi..
Cubaan utk memapah ke memanjat ke berdiri?
Tapi yg pastinya beliau sukses dah berdiri
Paut kat meja kopi.
6 bulan cenggini..
Setahun?
We'll see... ^__^


Sunday, August 26, 2012

Safely arrived

Alhamdulillah kami selamat sampai
Puchong dari dungun pukul 3pagi.
Entry di up jam 4.40pg sbb nya
Saya dah mcm mati kutu
Tengok ziyad cergas
Padahal badan kemain panas demamnya.


Thursday, August 23, 2012

Kasut raya

Rezeki saya murah tahun ni..
Tahun ni kasut raya saya..
Anak buah saya yg bagi.
Hihihi... (malu)
Biasanya mak sedara belikan anak sedara.
Saya punya kes dah terbalik.
Hohoho... Syukur alhamdulillah.
Terima kasih kak long azmina..
Maklang doakan upsr kaklong straight 5A.


Wednesday, August 22, 2012

Safi rania lagi

Hari ni kami sekeluarga dah selamat sampai kat dungun.
Kampung en. Abah.
Insyaallah sampai sabtu.
Dek kerana kelam kabutnya saya pagi tadi..
Banyak barang tinggal.
Satu set safi rania saya tertinggal.

Hah hambek! Full set memborong kejap tadi.


Tuesday, August 21, 2012

Bidan terjun

Asalnya pergi beraya rumah pak sedara
Kat palong 12.. Tetiba kami sekeluarga jadi bidan terjun..
Join sekali jadi tuan rumah nyambut orang datang
Nak merisik anak dara pak sedara..



Serom-bukit gambir-grisek-chempelak

Raya kedua ni aktiviti balik kampung mak abah.
Pergi beraya rumah sedara mara..
One day trip ke muar. Letih gak..
Bukan takat letih tenaga, letih gak perut.
Kejenya makan aje..



Sunday, August 19, 2012

Sambut birthday juga

Special tahun ni..
Di samping menyambut hari raya,
Kami buat sambutan hari lahir gak..
Teristimewa buat en.abah..

Salam syawal..

Selamat hari raya aidilfitri dari saya sekeluarga...


Friday, August 17, 2012

.. rambut raya...

Kite ade rambut raya.... Hihihi...
Senang rasa bila rambut dah pendek macam ni..


Thursday, August 16, 2012

Wednesday, August 15, 2012

Ww. Tiga serangkai..

Harap2 ZIYAD cepat sihat..
Pergilah jauh2 wahai demam


mood raya

tinggal lagi 4 hari eh dah nak raya?
apesal ler cepat sangat hari berlalu ni..
berdebar-debar lak rasa raya tahun ni.

Monday, August 13, 2012

merasa berbuka puasa kat hospital

sabtu hari tu kan,
plan awal2 nya banyak sungguh aktiviti..
ye lah minggu depan dah raya, baju raya budak dua beradik satu pun takde..

Thursday, August 9, 2012

Miss Ripley


Synopsis
Two very different men fall in love with Jang Mi Ri, a woman whose life is a complicated web of lies, propelled by her greedy desires that stem from an unfortunate childhood.

Wednesday, August 8, 2012

gedegang gedegung bunyi periuk

sekarang memang tak boleh nak leka-leka..
toleh belakang barang seminit dua dari ziyad,
sekejapan aje dah ke mana-mana dia merayap.

cuma sebalang



hari ni dah 19 ramadhan..
lagi 10 hari aje tinggal sebelum ramadhan melabuhkan tirai..
saya dah berjaya buat satu jenis biskut raya...

Tuesday, August 7, 2012

Rezeki bulan Ramadhan

tengah tidur kan anak-anak sesambil blogwalking..
tetiba terbaca ada nama saya
menang gak sebagai additional winner dalam
GA Ramadhan Sweet Lizahanum..yg saya joinn hari tu.

terima kasih ye liza.. saya dah SMS address tau..

Monday, August 6, 2012

Cuti nuzul quran

Haziq, ziyad dan ibu melepak dalam bilik.
Bilik abang dan adik ( yg diguna utk bermain shj)
Bila en abah ade keje,
Jangan ler kami berpeleseran depan abah. Menyinga aje abahnye nanti..hihihi...


Friday, August 3, 2012

"Segmen : Blogwalking August by Jaja Sutera"

korang suka jalan sana sini baca blog orang sana blog sini macam saya?
ha meh meh sini tengok..



puan Ina's (eccehcheyy puan inas lagi), puan Maya, mai la kita join.
cikgu zilah nak join pun buleh sangat.
kita boleh meramaikan jemaah blog list..

khasiat minuman yogurt




info yang saya dapat  hasil googled dari sini

Bila ramadhan yg bestnya

office saya mesti ajak customer-customer pegi makan-makan
set buffet ramadhan.
biasanya mereka pilih kat hotel.

jumaat minggu lepas,
ajak customer satu ni buka poser kat hotel concorde shah alam.
memang elok sangat bagi saya yg tengah me"NAGA" ni..

maaaakan je keje saya.

Thursday, August 2, 2012

masuk meeting

bosan nya la hai.. lagi beberapa minit nak ke pukul 1pm. meeting start pukul 1 hingga ke pukul 3ptg. memang very the tak suka

jemputan Wedding at K Club Taman Melawati from Sharifah Sahora

patutnya bulan-bulan puasa ni letak ler cerita-cerita puasa kan..
apa nak buat. banyak benor entry yg masih selamat di dalam draft.



Sensasi nya..,

Us together..