Tuesday, July 31, 2012

My lovey..,

Sakan

Seronoknya rasa bila bro posmen
Datang hantar barang2 yg telah di beli.
Beli novel online,
Pastu stok vitamin shaklee saya.
Sudahnye sebeban saya berangkut balik ke rumah.

Hihihi... Zaman sekarang ni segalanya di hujung jari kan..


Monday, July 30, 2012

Anak-anak

Alahai kenapa  cepat sangat dah malam eh. .
Esok dah isnin lagi..
Start lagi rutin busy yg series memenatkan..
Yang tambah lg bz nya nak melayan
Budak 2 beradik ni..

Friday, July 27, 2012

Jalan Jammed di Bulan Ramadhan

bulan puasa tahun ni kan,
saya tak berapa berjaya menjadi isteri Mithali untuk keluarga saya.. "_________"
di hari bekerja yakni start
dari hari isnin hingga ke semalam, langsung saya tak masak.
sabtu ahad aritu je ai berjaya masak segala bende makan berbuka dan sahur.

Wednesday, July 25, 2012

Tuesday, July 24, 2012

berpeluh ketiak

awal bulan Julai aritu, adalah minggu cemas saya.
Dah elok lega demam abg longnya,
tetiba pagi 16hb, naik lagi panas abg longnya.
Again, Saya E.L. pagi tu.ermm...

 

Monday, July 23, 2012

Solid Food for my Baby

seminggu yang lepas, yakni bermula dari 16 Julai 12..
kak ida (wifey sepupu saya yakni nanny ziyad) bagitau saya
ziyad over meragam.
susu tak mau.. duduk main sendiri tak mau..
tidur pun tak nak. memandangkan beratnya pun dah 6.9kg, saya dah syak sesuatu.
kalau baby dah 6.8kg dah memang boleh start solid kan.

Saturday, July 21, 2012

Bangun pagi gosok gigi

Aktiviti pagi pagi, kite kene gosok gigi tau..




pandai tak saya? tanya ziyad...
pandai sangat. , jawab ibu.

Friday, July 20, 2012

Salam Ramadhan Giveaway Sweet Lizahanum

Esok dah mula puasa kan..
Salam Ramadhan buat semua.
insya allah saya boleh puasa penuh...
itulah rezkinya ibu menyusu kan. hihihi..

di kesempatan ini, saya join Salam Ramadhan Giveaway Sweet Lizahanum.



kalau menang, wah itu rezkii saya di bulan ramadhan ni.

Peraduan Gerbang Cinta Utusan Malaysia Musim Ke-3

 
ini gambar jelita lah sangat saya.  >^__^<
yakni tuan punye belog
 
eh! eh! gambar jelita tuan belog lagi..

Wednesday, July 18, 2012

Pencapaian Terbaik beliau di umur 5 bulan



dah lama tak story mori pasal arsyad ziyad saya ni kan..
series ai tak terkejar segala dah sekarang ni.
tapi takpe.., saya try gak with slowly cerita & share..
kalau tak story kat sini, nanti lupa pulak pencapaian terbaik ziyad.

Friday, July 13, 2012

bekas isteri redza shah suami irma ?

wahhh...
ai pun sibuk nak panaskan line.. ngeh..ngeh..ngeh..  *^___^*
bukan ape...
sejak irma kahwin haritu, hangat betul pasangan ni diperkatakan, kan..
saya pun suka sangat-sangat tengok dorang berdua.
sama cantik dan padan. sejuk betul mata saya memandang dorang.

Wednesday, July 11, 2012

kalah jasko punye

mula-mula sweet potato ni di basuh sebersih-bersihnya..

lepas dah basuh, saya salut kan dengan garam halus..

Tuesday, July 10, 2012

rasa bersalah

letih eh jaga anak2 yang demam ni.
dengan abg longnya yg longlai..
dengan adiknya yg meragam nangis..

Demam Panas


malam khamis minggu lepas, haziq yang mula-mula demam..
dek kerana dari khamis hingga ke jumaat haziq lesu terbaring,
tambah lagi panasnya tak kebah2, jumaat malam lepas maghrib
bergegas kami ke sepital.
 lepas check segala & makan ubat,
walau pun badannya masih panas hari sabtu tu,
nampak juga dia cergas sikit..
tu yang gigih ke mydin beli beras anak beranak

on off kecergasan haziq


#gambar fresh.. mereka yg tgh meragam & tak selesa

Sunday, July 8, 2012

majlis persandingan Joey & Watie Elite

sape ade kat mydin subang jaya malam tadi?
kami 4 beranak pergi tau malam tadi..
nak beli beras dan sedikit keperluan rumah sikit.
tetibe ternampak ade banner,
"Majlis persandingan Watie Elite & Joey Daud jam 8.30 mlm 7 Jul 12 ".

sedang elok je kami sampai Mydin jam 8.00 malam.
tunggu la lagi sengah jam.
tungu punye tunggu.. tak muncul lagi.
yang nampak cuma zamarul hisyam & diana rafar.


sempoi kan beliau..tengah isap rokok.. selamba je..
ai minat yu la zamarul!

Tahniah Ella! Selamat Pengantin Baru.. ^__^


KLANG – Ratu rock negara, Ella atau nama sebenarnya Norzila Aminudin, 46, sah bergelar isteri kepada juruterbang syarikat Firefly, Azhar Ghazali, 30-an dengan sekali lafaz.
Majlis pernikahan mereka diadakan di rumah keluarga Ella di Teluk Gadung, Klang di sini kira-kira pukul 10.30 malam Sabtu.

Thursday, July 5, 2012

Seprais

saya pegi pos laju kejap pagi tadi.
dah alang² pergi bank kat balakong tu, nyinggah kejap ke JJ balakong, tak jenjalan dlm jusco nye pun
terus ke pejabat pos Jusco tu. Eh sekarang dah name AEON..mane de jusco lagi dah kan.
dapat no giliran yg pertama.
seronoknya rasa.

Wednesday, July 4, 2012

WW. 1 dead, 25 injured in lorry collision along Tanah Merah Coast Road

Two lorries collided along Tanah Merah Coast Road on Tuesday morning with 1 dead and 25 others injured. (Photo courtesy of SCDF)

click here for more


Tuesday, July 3, 2012

Simple (!!!) GiveAway ~ by Jaja Sutera

siapa tak suka perfume??
oh saya memang pencinta perfume.
kebetulan perfume saya pun dah nak licin,
moh le kite join GiveAway Jaja Sutera  ni.
untung-untung boleh menang giveaway ni.. (^__^)

tenkiu kak wantie tag kan saya.. lenkali tag saya lagi tau.. ai rela yuuu!




Puan Maya! Puan Sob! Meh la join..
yana nak join? kalau free meh la join..
kak dot okey tak kalu nak join? meh la meramai2kan lagi..

klik Sini untuk join..
nak senang klik je gambor atas yer..

Monday, July 2, 2012

Overview Blog SiComel

sejak dashboard blogspot dah tukar template baru ni kan,
rajin gak saya klik sana klik sini.
saje la nak tengok ape yang ade kan.. 

betul ramalan En Abah ~ Spain Championship!



Spain vs Italy
siapakah juara??

korang semua berjaga ke malam tadi??
wahh korang semua cuti ke hari ni..

Good News utk Penggila High Heels!!

geram nya nak sarung high heels ni..
seb baik ade kenduri kahwin sabtu malam lepas..
dapat gak lepas gian sarung.


Sensasi nya..,

Us together..