Friday, June 1, 2012

dia tak suka Limited Edition punye


setiap bulan, dalam peti ais saya wajib ada stok susu segar Dutch Lady.
pemilihan jenama susu adalah di tentukan oleh tuan besar abg long haziq.
dan jenama yang di pilih adalah Dutch Lady,
kenapa pilih jenama ni?
tak lain tak bukan terpengaruh dgn gambo yg ade kat kotak susu tu.
kan gambar satu family yg happy,
haziq pon nak feeling-feeling kuarganya se happy bahgia persis dalam gambar tu.

gambar kotak biasa





bulan lepas yakni bulan Mei, kuasa peminum susu segar kami agak slow sikit.
Haziq yg memang paling ketara kurang minumnya.
saya ni tidaklah bersangka apa-apa,
sekalinya semalam dia meluahkan isi hatinya.

haziq, "ibu.. lain kali boleh tak tolong jangan beli susu yang gambar org sukan macam ni lagi?"

saya,"kenapa pulak? "

haziq, " haziq tak sukalah minum susu gambar  macam ni, haziq suka susu gambar ade ibu abah dan anak dia tu jer.."   

panjang oooooooo saya dengar pengakuan en haziq. 

macam-macam betul haziq punye permintaan ni tau.
saya dah ajukan aduan rakyat haziq ni dekat en. abah. cuma tak berkesempatan aje nak membeli.
lagipun ade sekotak susu lagi, takkan nakbeli yg baru. tunggu habis dulu stok yg ade dlm peti baru la kite fikir nak top up kan stok.

gambar kotak limited edition

#ni entry pukul 2pagi...huhuhu..mata dah sangap, tapi tak boleh nak tido lagi sebab stok susu ziyad short lagi 4oz, kena gigih pulun ni..  (*__*)

4 comments:

pUanMaY said...

bila anak² b'cakap, sgt telus dn jujur je,,,suka dengar ;)

wantie said...

kalaulah syarikat pengeluar susu tu dengar rintihan ini mesti dorang akan lebih peka.

sebelum minum air masak/air putih. selawat & niat dalam hati supaya air yang awak minum tu dapat menjana susu yang banyak. I 'allah dik. akak dah amalkan.

ingatlah bahawa air dapat mendengar bisikan kita.

Ena said...

hehhe..

mcm2 ek abg long ni.. nasib baik mama papa rajin melayan.. hihihi..


nasib baik juga anak2 ena taram gambo apa pun kat kotak susu.. asalkan susu dutch lady perisa coklat utk si kakak, dan plain utk di adik.. :)

Ietams said...

maya,
dorang tak nipu kan..

wantie,
itu la.. mcm2 selera pulak haziq tu.
terima kasih ye kak

ena,
selera haziq tu mmg mengada.. pasal gambo pun nak demand itu ini. takde maknenye kami nak ngikut kan selera haziq.. kami beli aje tak kire gambo apenye. bila dia tanak minum awal2 aje. bila dah kami semua minum susu tu, ngikut juga.

Sensasi nya..,

Us together..