Sunday, May 13, 2012

adakan cerita

cuti hari minggu adalah hari men "D.O.B.I."..   T___T
letih betul la.. dah habis mesin semua, time utk sidai.. selamat kejap.
bila dah kering baju-baju tu semua, satu kerja pula nak melipatnya lagi....
kerja rumah yang paling saya tak suka adalah melipat kain.
letih & leceh sungguh rasanya.
mak saya selalu cakap saya anak dara keset dulu-dulu..   (keset = malas)
seb baik ade gak orang nak.. hihihihi.. ^____^

tengahri sabtu tu pegi sentul kejap
ade jemputan kawin geng CCM.
sedap nasi minyak nyer..
petangnya abah mak & busu (adik bungsu) saya singgah rumah kejap.
budak dua beradik ni kemain happynya atok2 nya datang.
ingat kan dorang tidur rumah saya.. rupanya datang balik hari aje..
sebab mak & abah saya ikut rombongan ke angkasapuri,
kraftangan.. patutnya ke muzium istana juga..
tapi dek kerana hujan lebat, tak jadi dorang nak kesana.

kampung saya memang aktif buat lawatan.
rajin je ke sana ke mari berombongan.. seronok tau jenjalan dgn acik-acik kampung tu..
happy go lucky je semuanya..
kalau ade sesiapa buat kenduri kahwin,
time menghantar pengantin memang ramai je yang nak ikut.
meriah
bukannya dorang tu tak boleh pergi sendiri kesana ke mari ..
tapi dah bende free kan, baik dorang join pi jenjalan..
 boleh release tension sesama jiran katenye..

sebelum mak abah & adik saya balik, kami beramai-ramai ke desa tasik..
pegi makan fullamak sup.. nyum nyumm sedapnya..
dengan haziq-haziq pun licin semangkuk mee sup daging.

takde aktiviti lainnya pun,
ahadnya pulak keluar rumah utk makan tengahri..
tu pun sebab si haziq yang rekues nak makan ayam kampung kat RnR Awan Besar.
hari cuti ni hari cuti saya memasak gak.. ngeh..ngeh..ngeh.. *happy!



bila takde aktiviti, meh kita buat-buat aktiviti..



ber possingg dgn abang long haziq


dgn abg long lagi..

 
dengan suami ter chenta..#ahaks!


6 comments:

wantie said...

wah best nya hari minggu hari cuti memasak. kalau akak hari minggu la dapur tu tak pernah kering.

memasak je kerjanya.

Ena said...

lari topik nye komen ni..

awak pakai apa ekk.. kulit muka cantik jekk.. tak yah berbedak sangat.. tp nampak cerah berseri gitu.. cer citer!! ;P

Ietams said...

kak wantie,
biasanya kalau hari cuti memang rajin cuti masak.. Hari weekdays tu memang hari2 masak

ena,
Pakai produk murah je ena... Sejak dah 3series ni saya guna produk safi rania gold... Nak perasan jd lawa mcm rozita che wan

Park Shake said...

Salam Comel apa kabar, sihat ker ?
syoknyer cerita pasal makan nasik kenuri !

Trail Wild Cherry jalan masuknya di belakang Zoo Negara
Minat ker outdoor aktiviti ?

Liza Razak said...

betul tu..samalah kita.kerja rumah ni tak kan pernah habis..ade je kejenye.sebenarnya jadi suri rumah ni memenatkan..hehe

Ietams said...

pak sheikh,
mkn nasik kenduri mmg sedap kalo menunya & masakan nye sedap

lisa,
mmg letih dan cepat je masa berlalu kalo kite buat keje rumah tu.. Sampai rasa mcm tak cukup je masa sehari kalo buat keje rumah ni

Sensasi nya..,

Us together..