Thursday, April 26, 2012

milk booster & supplement



ni air rebusan longan kering.. ditambah sedikit dgn gula batu
tiap hari rebus utk di minum
memang beli sekilo terus.
lepas minum air longan, saya akan minum susu anlene satu mug
pastu bancuh air horlick secawan lagi.
itulah rutin saya tiap malam.
tapi pepagi saya tak minum air longan ni.. cuma minum susu secawan plus secawan horlick je
alhamdulillah menjadik milk booster saya.

dalam pada tu saya amik vitamin juga.
set breastfeeding shaklee..
ramai yg kata set ni banyakkan susu, tapi tak menjadi pulak
pada saya.. hihihi..
tak banyak pon susunya.. sama je hasilnya.. sama ada makan supplement atau tak makan supp.
cuma yg saya rasa badan saya rasa lebih sihat dgn supplement shaklee ni.
set shaklee ni ade vit B complex, vit C, vitalea & alfalfa.
yg nampak berubahnya kat saya, kerabunan saya nampak macam okey dari sebelum ni.
rajin juga saya tak pakai spek dah kalau driving sekarang ni

sebelum saya try shaklee ni dulu kan jenuh juga saya email tanya itu ini
psl set breastfeeding ni dgn lebih lanjut dekat distributor-distributor shaklee ni..
tak ramai pun distributor yg mesra pelanggan..

dalam byk2 distributor yg saya email tu, terpaut la saya pada yang seorang ni..
Salwa namanya.. dia sorang aje yang bagi penerangan yg jelas pada saya.
lelain tu main copy paste kan aje detail yg dorang memang dah guna utk promo produk tu
kat web/blog dorang. mane boleh macam tu ka..
pada saya, cara marketing dorang tu tak best lansung.
memang tak mesra pelanggan, terus saya rijek kan aje nak beli produk shaklee.

kadang-kadang sebabkan marketing yg bagus aje, customer dah boleh terus serta merta membeli kan..
walaupun tak tentu lagi barang tu elok ke tak.

di sebabkan salwa punya penerangan la
hati saya terus betul-betul beli trial set breastfeed shaklee ni.
memang dia sudi melayan segala pertanyaan saya
dia juga la yg menerangkan setiap inci khasiat vitamin2 yg ade tu.

dan sekarang saya memang dah beli real set breastfeeding set tu.

terima kasih salwa, sudi luangkan masa berbalas email meletus-letus dari saya.
kalau ade yg berkenan nak try produk shaklee ni,
saya memang highly recommended si salwa ni.. singgah aje kat blog salwa.

rasanya budak salwa ni muda lagi kot dari saya..
tengok kat emel dia tu ade no 85.. kalu itulah tahun lahirnya,
betul la saya 5 tahun tua dari dia.. hihihihi...
kalau ade yg nak tanye, email aje dia.. memang bagus la customer service dia.
ni blog dia yer.. nursalwa.blogspot.com

5 comments:

Suliana said...

dulu sy pun mkn longan kering ni. ok je dan sedap pulak. hehe.. now tak jmpa dah longan kering ni kat giant.. supplement shaklee tu ada juga saya dgr tapi tak terbeli lagi, byk naw ubat nak kena mkn . hehe

Ietams said...

Mmg banyak benda nak kene makan..
Agaknya sbb badan akak ni tak berapa kencang darahnya kot.. Kene usaha berganda utk bykkan susu..
Longan kering tu beli kat kedai ubat cina.. Beli sekilo buleh la minta kurang sket regenye..
Disamping jadikan milk booster, jadi sekali air ubat penyejeuk badan... Nyaman rasanya

wantie said...

pernah gak ambik ni . pas tu mak akak ckp takut bawah tu kembang plak nanti cepat sangkut. sebab tu tak berani.

ada la ambik tiram kering masak wat moi. kejap ja amal. last dah malas. susu dok mcm tu gak.hahaha..

last pergi berurut. 3x urut tau. sekarang ni susu berlambak lambak. dah penuh fridge tu. dah tak muat fridge dik oi..

MaMa CyDa said...

Akak ms Arif dulu pun amik shaklee jugak. Yerrr ... samalah kita, tak byk pun susu tp akak dpt tgk, susu akak makin pekat jadik kaler kuning. so terus tanya kat agent shaklee tuh, rerupanya mmg supplement nih tak semestinya sama kat semua org. So dia kata kalo cam kes akak, susu tak bertambah tp makin pekat means bb cepat kenyang. mmg betul pun, arif minum sekejap pun dia dah puas dah. Then satu lagik, air longan tuh cukup tak sesuai jugak utk akak, sbbnya akak asik sakit tekak jek tiap kali minum. so akak stop gantikan dengan oats. Alhamdulillah, oats bleh buatkan susu akak bertambah byk .... ^_^

Ietams said...

watie,
first time tau psl tiram kering elok utk bykkan susu..ye la.. tengok pada orang-orangnya juga petua-petua ni...

kak dot,
ye la,..dia jadikan kuning dan pekat sikit..
ade jugak yg tak boleh nak minum air longan ni eh.. dari buatkan akak sakit tekak baik toksah minum lg kan

Sensasi nya..,

Us together..