Sunday, April 8, 2012

imunisasi 2 bulan bayi

dah 2 bulan umur ziyad, kena pegi check up & cucuk kat klinik.
kami tak pergi klinik kesihatan kali ni,
kekangan masa yang tak mengizinkan kami laki bini nak pergi klinik kesihatan kerajaan.
masalah malas nak queue lelama tu satu hal,
hal ke dua pula abg long haziqnya merengek nak bawak adiknye check up.
KK tu buka hari bekerja aje kan.. weekdays haziq kan sekolah.

makanya destinasi pilihan adalah ke Shah Alam nun.. hehehe..
Darul Ehsan Medical Center (DEMC)yang kami sebulat suara mau pergi.
jauh pun jauh ler.. janji komen2 dari org yang ber experienced ke sana adalah bagus,
maka bagus ler pada hemat saya.. hehehehe..



kami dalam perjalanan ke shah alam.. hoiihhh jauh juga perjalanannya..
sekarang kalau camwhore ke atau dlm keadaan yg bersedia kena kaver-kaver muka macam ni sikit..
orang gemok yg tak boleh nak kurus mcm saya sekarang ni kena tutup-tutup sikit..
kekunun boleh hilang sikit nampak gemuk badan.. muahahahaha  T_______T



packaging ubat DEMC ni bagus la..
pakai kertas, kenapa semua klinik/hospital tak buat macam ni eh..
kan bagus semua guna kertas utk bungkus ubat macam ni.
ziyad dibekalkan ubat demam sebotol.
doktor suruh bagi terus kat baby walau demam atau tak demam.

so far alhamdulillah berat badan ziyad naik, dari 4.7kg sudah menjadi 5.1 kg sekarang ni,.
nampak gaya berat ziyad idak menaik mendadak sgt.. slowly naik macam abg longnye dulu.
bagus! insyaallah tidak ler obes, hihihihi.. budak gemok gedebeh bukannye lawa pun..
yang paling meng kagumkan ibu dan abah, ziyad lansung tak mengu wek pun kena cucuk
demam pun tidak.. Wahhh sungguh well done..


ni gambar very2 the latest, baru kejap tadi amik.
abang long ni memang tau!, tak kasik chance lansung adik nak possing sensorang
sebuk je la dia menyelit..

overall memang best la service DEMC,
breastfeeding room dia selesa, persekitaran hospital pun best..
toilet dia bersih dan wangi..
dari nak kencing je terus ade rasa nak buang air besar... betapa selesanya toilet,
yang paling best kan dorang ade service buggy tau.
saper yang malas atau tak larat nak berjalan dari keluar kereta kat parking tu,
tunggu je buggy datang, korang naik la
terus brother tu bawakkan korang ke pintu depan lobby.


masa menunggu giliran pun tak lama. hoihh banyak nya puji kan..
eh benda bagus kena la puji bagus banyak-banyak semua yang kita rasa puas hatinya kan..

ha gambar makcik gemok kat atas ni tengah leka pandang Syed Aiman laki si Linda Rafar tu.
sempat la berbalas senyum. Eceh!
linda rafar nya kat luar.. tengah dukung anaknya yang kecik..
dua-dua menten cantik dan lawa.
dorang ni tak sombong dan perasan best, senyum dan ramah orangnya yerk.. Bagus gitu..

jadinya next-next check up akan terus bersama DEMC,

saya tengah happy sekarang ni sebab dah terror guna spectra 3. *suka!
dah terror tandem nursing,
dan hasilnya saya berjaya buat stok susu utk bekalan ziyad ke rumah bbsitter nya. YEYYY!

7 comments:

MrS. F!zA said...

tk nmpk gemuklah..biasa je..hihihi

* mama duk blkg ngn ziad, msti haziq jd co pilot kn..

imie fatiema © said...

mahal tak dear bil kat DEMC,kalau ok n berpatutan boleh di try..jumpe retis lagi ngeee

wantie said...

saya pun baru je balik dari KK. antara percaya ngan tidak BMI aleesya ada kat yellow line. sebab selama 2.5 bulan berat dia cuma naik 300 gram jerk.huhuhuhu...

Ietams said...

fiza,
mmg dah turun takhta dah ibunya.
jadi pasenjar aje dgn adik duduk belakang

imie,
okey juga bil nya.. harga mampu bayar la gitu.. hehehe

wantie,
tak kisah ler bmi tak bagus. yg penting anak kekal sihat & aktif kan

nyna elixie said...

hi. u terus bg tk ubat demam tu kt bby u masa tu? or u tk bg n die mmg tk demam ya? :)

nyna elixie said...

hi, u trus bg tk ubat demam tu kt bby u ya? or u mmg tk bg n bby u mmg tk demam? :)

Ietams said...

nyna elixie,
mase lepas inject tu,
memang my baby takde demam.
memang tak de bagi pun PCM.
my baby yg ni memang kuat sket kot dr abangnya..
kene inject takde nangis pun.

Sensasi nya..,

Us together..