Monday, March 19, 2012

"TANPA PRASANGKA"


syukur alhamdulillah..
study loan settled. Memang seronok & bersyukur sangat.
Lega tau.. bila loan study dedulu dah habis bayo.
itu ler.. mase belajar tanak belajar betul-betul..
zaman saya dulu kan kalau amik study loan MARA, ke memang sampai ke sekarang?? entah..
sesiapa yang cemerlang 3 pointer ~ 4flat, terus dapat upgrade Loan jadi Scholarship.. untung kannn,

disebabkan method saya belajar dulu adalah "Belajar untuk periksa aje",
makanya result pun cukup-cukup untuk amik periksa setiap Semester aje le. Muahahaha..
eh takpa la kan.. janji dah dapat diploma IT, .. walau tak keje bahgian IT pun.. hiks!
tapi kurang2nya dpt gak naik podium salam dgn naib canselor UTM Skudai..
orang susah macam saya ni ade diploma dah kembang-kembang hidung dah bangga..
syukur..

cumanya mase tu ade le rasa tak best sikitnya
bila tak dapat sama2 meraikan konvo dgn en. abah aje..
mase tu kawan senyap-senyap, mana boleh heboh kat kuarga. Habis kene pelangkung karang!

eh mase tu seronok terlebih juga tau sebab dapat meraikan dengan seluruh keluarga tersayang..
Besttt nyaaa!..la hai..
kalau lah dapat undurkan masa, hendak aje saya terus ambik degree dulu-dulu sebelum kahwin.
sekarang ni kalau nak sambung, kene pikir dua puluh beribu-ribu kali..

4 comments:

Ena said...

dah abis yeh.. hehe.. lega je rasa kan..sama je ngan ena.. amik loan MAra tp bljar utk pas pekse je iap2 sem.. ahahhaha... tp tak pe la.. diberi 50% pengurangan pun dah bersyukur.. dan ena pun dip IT at skudai jugak.. ijazahnye tahun bila ntah ler.. ker jd angan2 sampai ketua tak tahu la.. harap2 bior le menjadi tak kira la bila pong... huhu

MaMa CyDa said...

bestnya dah abis bayo ... kak dot ader berbaki RM3k++ lagik ... tuh pun yg masa dip punya tak abis bayo hahahahah bukan per ... ms amik degree arituh, stoplah bayonya kejap utk 4 thn sbb ms degree pon still continue mara. yg bestnya mara nih mmg pemurah hati smpi la nih. still ader pengurangan. cumanya yg dpt 1st class jek dpt convert scholarship. kak dot degree 2nd class upper dia swuh gak byr tp RM1k jek ... Alhamdulillah .... takat yg dah byr RM7k++ belen tggl RM3k++ ... ishhh azab betul rasa nak byr utang nih. kotlah byk duit kan ... lama dah byr lumsum jek kan huhuhuh kotlah.... berangan jeklah byk duit ^_^

sweethOneY said...

wahhhh tahniah kak.. lega rasa kan..

imie fatiema © said...

alhamdulillah.leganya kalau dah abis,MARA saya byk lagi nak settlekan.rasa terbeban lg selagi tak abis.

Sensasi nya..,

Us together..