Friday, February 17, 2012

pengalaman induce

sambil-sambil layan FB,
sambil-sambil men google,
sambil-sambil juga update blog.

tetiba macam terkenangkan nasib sendiri.. hiks.. sedih je bunyik nye kan.
bersalin secara induce memang ada kelainan dari bersalin secara normal.

ape yg buat saya rasa betul-betul rasa macam tak best nya bersalin dgn induce ni
tak lain tak bukan perbezaan kuantiti air susu.
huwaaaa!! rasa nak menangis tau.
kurang la susunya banding bersalinkan haziq dulu.. kesian Ziyad..
nak makan bende-bende milk booster supplement macam tak berapa berani
nak makan masa dalam pantang ni..
ye la.. saya ni kalau pantang bersalin ala-ala pantang orang kampung.
takut sikit nak makan itu ini.
badan nak pakai lama kan.. kena la lebih jaga sikit.

dah minta en. abah belikan oat, susu pas tu suruh dia carikan juga habatus sauda yg biji tu
mane tau ade lak jual kat tepi masjid mase solat jumaat tu kan.
harap-arapnya beliau idak le lupe senarai yg saya dah bagi kat dia suh bawak esok.
eh bukan saya aje tau yg order itu ini kat en. abah,
haziq tu pun dah siap remind nak suh abahnye belikan dia itu ini bagai..
dgn nak beli cekelatnya la.. fresh milknya lah.. honey starnye lahh.

harap-harap en. abah cargas sikit balik esok.
beliau ni kang ade je bende yg buat dia lambat.. tah hape yg di buatnye pun idak le saya tau.

dan saya akhiri gambar budak tembam ni..,




suka betul saya gomol pipi ziyad ni..
haziq tu pun suka benor menggomol ziyad. Sampai melalak si adik abang long nya buat.. muahaha...

1 comment:

MaMa CyDa said...

Adik,
banyakkan makan sayur bayam n lobak putih. masak air jek pun. bleh mkn ngan nasik or nak makan camtuh jek pon takpe ... akak dulu masa dlm pantang mmg makan sayur nih jek. sampai habis basahlah baju sbb tak benti2 susu kuar huhuhuh

Sensasi nya..,

Us together..