Wednesday, February 22, 2012

mase dekat bergaduh aje.. merindu tak sudah bila berjauhan

rutin kami tiap malam sekarang ni adalah ber skype dgn en. abah.
almaklumlah kan kami sekarang dah jadi weekend family.
kami berkumpul berempat setiap hari cuti sabtu ahad aje.
nak tinggalkan haziq dgn en. abah kat sane, saper pulak yang nak tengok-tengok kan haziq.
waktu kerja en. abah tak tentu masa.
nak tanak terpaksa haziq pun join cuti pantang dengan saya sebulan.

biasanya haziq yang lebih menyembang dengan abahnya.
macam-macam dia bualkan. Ibunya tak larat lelama nyembang.. kejap je dah surrender.

tetiba siang ni haziq merengek nak ber skype dgn abahnya.
eh mana boleh siang hari en abah ber video skyping, beliau tu jenis yg tekun dgn kerjanya..
tak kan di layannye kalau kita ni nyibuk-nyibuk nak sembang kosong..
silap hari bulan,
baru je kita cakap hello, dah di jawapnya en abah.."MEETING. MEETING..." Klik (terus hang up)

jenuh juga ibunya memujuk..
dgn sebal je haziq merawat hatinya dengar lagu ring tone ibu berulang kali sampai tertidur..
alahai abang long.. comeynye la hai..


ni ha jadinya bila rindu-rinduan seminggu tak jumpa..
melekat aje berdua.. tak pandang kiri kanan dah.

cuba kalau hari-hari ade bersama, ade aje yg dorang gaduhkan.. pening kepala ibu jadi org tengah.
tu yg payah kalau muka sejibik tu.. cepat aje hanginnya.
sat lagi tambah si ziyad..
kan dorang takde yang lain.. sepesen je cetaknya..
muka same ni tak boleh salah sikit, ade je yg tak kenenya.
org tengah ni juga lah yang jadi pendamainya nanti.

2 comments:

MaMa CyDa said...

Adli dulu pon camtuh gak.Ms sblm dpt adik, asiklah bergaduh jek ngan Abah dia. Smpikan swuh Abah tidokan dia pun meraung2 taknak. Nak mama jugak. La nih dh ader adik. Semuanya Abah. Takleh berenggang lgsg. Tak nmpk Abah jek mesti menangis. Ngan Mama? Setiap hari, setiap masa bergaduh. Jap lagik, dpt sorang lagik adik, yg abg ngah nya mesti jadik camtuh gak kot ... cian Mama ... takde saper nak kawan :(

Ietams said...

ksk dot,
betul la kan.. kak dot doa le dapat baby girl kali ni.. boleh jadi kawan akak sok.. mase kecik mmg melekat dgn kite, bile dia dah besar dar boleh survive sendiri. kontang kanting kite sorang diri

Sensasi nya..,

Us together..