Sunday, February 26, 2012

1 hari yang berjaya

hari ni hari cemerlang saya..
rezeki ziyad murah harini..
boleh 100% bf tanpa top-up formula..
suke! suke! suke! macam dapat henpon baru je sukenye.

ziyad susu je.. burp kenyang tidur.
itu lah tanda kecemerlangan seorang ibu yg lemah seperti saya. Alhamdulillah.

mujur en. abah pun sama-sama memikirkan apekah bende yg membolehkan
susu ibu banyak bagi menampungi demand ziyad..
en. abah belikan longan kering..
pagi tadi tanpa lengah atok wan rebuskan, dan saya pun minum berulang kali air longan.
cemane le buleh lupe.. almaklumler kan, beranak sulong dulu adalah di lima tahun yg lepas.
sekarang ni dah mcm beranak sulong juga ler.. segala mende mcm dah tak ingat...kekeke..

Syukur.. rezeki ziyad..
bila ziyad menangis nak nyusu, rezki nya turut ikut sama menangis..  hihihi
(hanya org yg bf aje paham istilah menangis-nangis ni )

*saya yg cukup terharu dan over happy hari ni...YEYYY!!!*

3 comments:

Suliana said...

alhamdulillah.. kerapkan nyusu baby ye. kasi dia ngempeng utk bykkan susu :-)

MrS. F!zA said...

haitu msa pntang hari2 mil masakkan syur air cmpur lobak putih..susu mencurah2 mcm air paip..huhu

Ietams said...

su,
memang all the time dia ngempeng.. bile production kurang sudanya sore nipple menjadi-jadi.. ouch! lebih mudaratkan ibunye menghidap..

fiza,
memang hari-hari layan lobak putih tu.. tak berapa menjadi.. kadang2 ade bende yg kite rasi dgn yg itu ade yg tak rasi dgn yg ini..dedulu anak 1st mmg menjadi layan lobak putih tu. Kali ni tak berapa menjadi lak.
alhamdulillah lepas minum air longan, susu dah mantopp... buurrreeppp sendawa besar si ziyad.. hehehe (over reacted kehappy an)

Sensasi nya..,

Us together..